Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Al doilea favorit, eliminat după un singur meci la ATP Țiriac Open

Publicat

in

Tallon Griekspoor a rezistat o singură partidă la ATP Țiriac Open 2024. Olandezul a părăsit competiția în optimi, învins de Marton Fucsovics (82 ATP), scor 7-5, 6-1.

Tallon GriekspoorFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> ATP Țiriac Open 2024: Calificare în sferturile de finală pentru cel mai tânăr jucător al turneului

Tallon Griekspoor, învins de Marton Fucsovics în optimile ATP Țiriac Open

Ocupant al locului 25 în ierarhia mondială și cap de serie numărul doi la București, Tallon Griekspoor a debutat direct în turul al doilea, însă nu a avut prea multe șanse în fața lui Marton Fucsovics.

Jucătorul maghiar a decis în favoarea sa un prim set echilibrat, pe finalul căruia a reușit un break și trei gameuri consecutive câștigate.

În setul al doilea breakul a fost din nou arma sa, a condus cu 4-0 și a cedat un singur game lui Griekspoor, într-o partidă întreruptă de ploaie, care a durat în total o oră și jumătate.

În sferturile de finală, Marton Fucsovics va întâlni pe francezul Corentin Moutet (92 ATP), care a trecut tot joi de portughezul Nuno Borges (55 ATP) cu scorul de 6-2, 6(3)-7, 6-2.

Puncte și bani la ATP Țiriac Open 2024

Marele câștigător al turneului bucureștean va pleca acasă cu 250 de puncte în ierarhia ATP de simplu, dar și cu un cec în valoare de 88.125 de euro. ATP Țiriac Open are premii totale în valoare de 580.000 de euro.

• Câștigător: 250 de puncte ATP și 88.125 de euro

• Finalist: 150 de puncte ATP și 51.400 de euro

Premiile aferente câștigătorilor turneului la dublu

• Câștigători: 250 de puncte ATP și 30.610 euro

• Finaliști: 150 de puncte ATP și 16.380 euro.

Programul meciurilor din cadrul turneului ATP Țiriac Open

  • Luni (ora 11:00): Meciuri de calificare pentru tabloul principal de simplu şi primul tur de meciuri de pe tabloul principal de simplu.
  • Marți (ora 11:00): Primul tur de meciuri de pe tabloul principal de simplu şi primul tur de meciuri de pe tabloul principal de dublu.
  • Miercuri și joi (ora 11:00): Al doilea tur de meciuri de pe tabloul principal de simplu şi primul şi al doilea tur de meciuri de pe tabloul principal de dublu.
  • Vineri și sâmbătă (ora 11:00): Meciuri din sferturi de finală la simplu şi o semifinală de dublu.
  • Duminică (ora 12:00): Finala de dublu, urmată de finala de simplu nu mai devreme de ora 15:00.

De-a lungul timpului, turneul de la București a fost câștigat de următorii jucători:

2016 – Fernando Verdasco

2015 – Guillermo Garcia-Lopez

2014 – Grigor Dimitrov

2013 – Lukas Rosol

2012 – Gilles Simon

2011 – Florian Mayer

2010 – Juan Ignacio Chela

2009 – Albert Montanes

2008 – Gilles Simon

2007 – Gilles Simon

2006 – Jurgen Melzer

2005 – Florent Serra

2004 – Jose Acasuso

2003 – David Sanchez

2002 – David Ferrer

2001 – Younes El Aynaoui

2000 – Juan Balcells

1999 – Alberto Martin

1998 – Francisco Clavet

1997 – Richard Fromberg

1996 – Alberto Berasategui

1995 – Thomas Muster

1994 – Franco Davin

1993 – Goran Ivanisevic.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Andrzej Duda se va uita mai mult peste ocean: Polonia va încerca să consolideze relaţiile cu SUA în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE

Publicat

in

De

Andrzej Duda se va uita mai mult peste ocean: Polonia va încerca să consolideze relaţiile cu SUA în perioada deţinerii preşedinţiei Consiliului UE

Viitoarea preşedinţie poloneză a Consiliului Uniunii Europene, funcţie ce va fi asigurată în prima jumătate din 2025, se va concentra pe consolidarea cooperării cu SUA şi Ucraina, a anunţat miercuri preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, relatează DPA, potrivit Agerpres.

”Ar trebui să organizăm două summituri europene în Polonia pentru a evidenţia cele mai importante elemente ale dezvoltării Europei pentru viitor”, a declarat Duda într-un discurs pentru celebrarea a 20 de ani de la aderarea Poloniei la UE.

Duda a precizat că primul summit ar urma să se concentreze pe relaţiile dintre UE şi SUA

El a precizat că primul summit ar urma să se concentreze pe relaţiile dintre UE şi SUA, iar al doilea va fi dedicat reconstrucţiei Ucrainei, ţară atacată de Rusia în mod nejustificat şi neprovocat în februarie 2022.

Susţinătoare fermă a Kievului, Polonia doreşte să vadă progrese în procesul de aderare a Ucrainei la UE.

Andrzej Duda este apropiat de Partidul Lege şi Justiţie (PiS), formaţiune care a condus guvernul polonez până la alegerile de anul trecut. Centristul Donald Tusk, fost preşedinte al Consiliului European, a devenit prim-ministru în luna decembrie.

La 1 mai 2004, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Malta şi Cipru au aderat la Uniunea Europeană.

”Prezenţa noastră în UE a contribuit la dezvoltarea dinamică a Poloniei în ultimii 20 de ani într-o manieră care nu poate fi supraestimată”, a spus Duda, citat de agenţia de presă PAP.

Citeste mai mult

NATIONAL

Un mare etnolog român spune de ce ține „la existența oului roșu de Paște, nu doar la cel multicolor”

Publicat

in

De

Au aruncat cu pietre după Isus și pietrele se transformă în ouă roșii din pricina sângelui, povestește într-un dialog cu HotNews.ro etnologul Șerban Anghelescu, una dintre personalitățile căreia îi datorăm explicarea tradițiilor și credințelor țăranului român.

Ouă roșii ciocnite de PașteFoto: Shutterstock

Numele lui Șerban Anghelescu este legat de Muzeul Țăranului Român. Cariera lui este legată de studierea vieții, tradițiilor și credinței țăranului român. Anghelescu dă rareori interviuri, dar a făcut o excepție, pentru cititorii HotNews.ro. Marele etnolog a vorbit despre obiceiurile de Paște și despre înțelegerea profundă a acestui nod existențial din anul vieții românului, eveniment legat de Cer și de Pământ.

„Toate vechile povești țărănești vorbesc de miracolul înroșirii prin sângele lui Isus”

Vom publica acest intreviu-eveniment în curând, dar astăzi, în perioada când încă ne gândim cu să vopsim ouăle de Paște, „decupăm” din dialog câteva pasaje.

„Cum să fie oul, domnule Anghelescu?”, l-am întrebat. „Eu țin la existența oului roșu și nu cred în cele multicolore. Coaja oului eu cred că trebuie să rămână roșie. Dar e opinia mea. Toate vechile povești țărănești vorbesc de miracolul înroșirii prin sângele lui Isus sau a înroșirii prin pietre aruncate după Isus și pietrele se transformă în ouă roșii din pricina sîngelui”.

Șerban Anghelescu vede Paștele ca pe o sărbătoare a primenirii.

„De ce trebuie ciocnit oul în vârf ?”

„Se spune că oul poate fi ciocnit în trei feluri. În vârf, în fund sau în lateral. Sunt toate admise, doar că e clasic, vârf contra vârf. Nici o credință nu-mi vine acum în minte să spună că e o relație între spargerea oului în vârf și Înviere. Bine, spargerea oului sigur că poate să semene cu ecloziunea, să însemne o nouă apariție. Poate în acest sens ar fi vorba de viață de înviere”, crede Șerban Anghelescu.

El a spus însă o istorie religioasă care își pune pecetea asupra acestei perioade pascale: ”Dar aici e de spus altă poveste foarte frumoasă și bineînțeles incredibilă, nu? pentru cei neinițiați. După moartea lui Isus Cristos, evreii petreceau cu ouă fierte și o ciorbă de cocoș. Și zic ei: o să fie Înviere când cocoșul din ciorbă o învia și ouăle se vor înroșii. Și la vorbele lor, cocoșul învie și îi stropește pe față pe toți comesenii și ouăle se înroșesc”.

Interviul cu Șerban Anghelescu, în curând, pe HotNews.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend