Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

A treia zi de grevă STB, Nicușor Dan trece la amenințări: ‘Sunt nişte sancţiuni graduale, inclusiv cea a desfacerii contractului de muncă’

Publicat

in

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a atras atenţia, sâmbătă, că şoferii Societăţii de Transport Bucureşti care nu ies pe traseu riscă desfacerea contractului de muncă.

“Există, pe de o parte, Codul Penal, care vorbeşte despre nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi găsiţi şi acolo limitele de sancţiuni, (…) pe de altă parte există un contract de muncă în care se prevăd drepturi şi obligaţii – obligaţia de a presta activitatea pentru care eşti plătit – şi sunt nişte sancţiuni graduale, inclusiv cea a desfacerii contractului de muncă”, a precizat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, la sediul STB, unde a avut loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al instituţiei.

Sâmbătă este a treia zi de grevă a lucrătorilor STB.

Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, încetarea grevei salariaţilor de la Societatea de Transport Bucureşti, stabilind că aceasta este ilegală.

De asemenea, judecătorii au decis reluarea imediată a activităţii.

Hotărârea instanţei este executorie.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Veste proastă pentru Nicușor Dan. Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru București îi dă calculele peste cap

Publicat

in

De

O dată cu decizia Coaliției de guvernare de a merge cu candidați separați pentru București, se schimbă și dinamica campaniei electorale. Nicușor Dan nu îl mai are contracandidat doar pe Cristian Popescu Piedone, ci, prin intrarea Gabrielei Firea în cursă, șansele actualului edil de a câștiga cu „reușitele” din actualul mandat se reduc semnificativ.

Ultimul sondaj Avangarde privind intențiile de vot pentru Primăria Capitalei arată că PSD are între 31-34% dintre opțiuni, și domină ierarhia formațiunilor politice. Gabriela Firea, candidatul social-democraților pentru funcția de edil, este sprijinită de 24% dintre respondenți, și înregistrează, după câteva zile, un avans important de patru procente în fața lui Cristian Popescu Piedone.

De ce și-ar fi dorit Nicușor Dan ca adversarul său să rămână Cristian Popescu Piedone

Cifrele anunțate de Avangarde dau peste cap calculele lui Nicușor Dan. Acesta și-a concentrat campania electorală asupra contracandidatul său, Cristian Popescu Piedone, discreditându-l pe primarul Sectorului 5 cu acuzațiilor de corupție și nepotism. Strategia sa era să se poziționeze ca singura alternativă credibilă și fără stigma “penală” pentru bucureșteni, iar un program pentru București era pus în plan secund.

Acum, Nicușor Dan este nevoit să vină cu o propunere reală pentru București, forțat de propunerea PSD de a merge mai departe cu Gabriela Firea. Într-o confruntare electorală care să pună accent pe proiecte realizate, dar și pe cele care au fost blocate, Gabriela Firea este cel mai credibil oponent pentru Nicușor Dan, iar discursul său își pierde din substanță.

Teama lui Nicușor Dan față de Gabriela Firea este evidentă. După patru ani, bucureștenii nu au scăpat de problemele legate de trafic, poluare, termoficare, așa cum promitea Nicușor Dan în 2020. Iar dintre puținele schimbări produse în Capitală în mandatul său, cele mai multe au fost demarate sau realizate cu fonduri europene atrase în mandatul Gabrielei Firea la conducerea PMB. Doar câteva exemple în acest sens sunt autobuzele electrice, troleibuzele și tramvaiele intrate recent în parcul STB, parcările park&ride sau schimbarea țevilor din rețeaua de termoficare.

Sondajul Avangarde arată, de altfel, faptul că Firea este un adversar mult mai serios. Pentru că mai există și factorul politic, care spune că dacă se respectă procentajele partidelor, pe 9 iunie, candidatul PSD va avea prima poziție, cu un avans de 6 procente. Iar faptul că în numai câteva zile ne aflăm deja la 75% din acest scenariu confirmă că temerile actualului edil sunt justificate.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO | Încep lucrările la una dintre clădirile emblematice din București: Are o istorie de peste 150 de ani

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat luni că municipalitatea începe lucrările de punere în siguranţă la Hanul Solacolu, o clădire emblematică pentru Bucureşti, care vor dura până la finalul acestui an. Primarul a arătat că a respectat cu stricteţe regulamentul de urbanism al zonelor istorice, pentru că administraţiile precedente au distrus o piaţă, el precizând că în toată zona istorică a Bucureştiului au 18.000 de clădiri şi nu poate Primăria Capitalei să intervină pe o cantitate atât de mare de clădiri.

”Începem lucrările de punere în siguranţă la Hanul Solacolu, este o clădire emblematică pentru Bucureşti, construită la 1859, una dintre cele mai vechi clădiri civile ale Bucureştiului, monument istoric, din păcate lăsată în degradare ani de zile. E vorba de o punere în siguranţă, adică vom sprijini faţadele, vom sprijini calcanele către proprietăţile vechien, elementele interioare, sunt bolte şi la etaj, la parter, la subsol. Sfârşitul acestei operaţiuni va fi că această clădire va fi sprijinită din toate părţile şi va fi sigură. Această operaţiune se va termina la sfârşitul acestui an”, a spus primarul Capitalei.

”Devierea tramvaiului pe linia 21 speră să o remedieze, să se circule pe două benzi ceva mai devreme dar toată operaţiunea în cursul acestui an, după care vor constitui un comitet interdisciplinar, să dea o temă de proiectare pentru ceea ce vor să facă cu acest imobil”.

”Probabil că va mai dura doi, trei ani până când acest imobil va fi readus în circuit”, a subliniat primarul Capitalei.

”Ca să ajungem aici mai întâi s-a expropriat, după care s-a făcut o expertiză, după care Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico-economici, după care s-a făcut proiectare pentru punere în siguranţă, inclusiv organizare de şantier, şi am mai aşteptat puţin pentru că este nevoie să folosim acest spaţiu unde circula o linie de tramvai şi nu aveam macaze decât cele pe care le-am folosit la Podul Grant”, a mai spus Nicuşor Dan.

El a spus că în toată zona istorică a Bucureştiului au 18.000 de clădiri şi nu poate Primăria Capitalei să intervină pe o cantitate atât de mare de clădiri.

”Sunt lucruri pe care le-am făcut şi lucruri pe care nu le-am făcut. Ceea ce am făcut este că am respectat cu stricteţe regulamentul de urbanism al zonelor istorice, pentru că administraţiile precedente au distrus o piaţă. Dacă mergeţi oriunde în lume, o să vedeţi că în zona istorică clădirile sunt dublu la preţ faţă de clădirile din alte zone, pentru că există oameni, firme, care vor să locuiască în ele ca să îşi dovedească prestigiul social, să fie într-o zonă mai liniştită, etc. Noi, permiţând să se demoleze, să se construiască blocuri, am distrus această piaţă”, a subliniat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a arătat că ceea ce au făcut ca administraţie în aceşti trei ani şi jumătate a fost să respecte cu stricteţe regulamentele de urbanism ale zonelor istorice şi în felul acesta cumva au schimbat tendinţa pieţei şi au avut cel puţin 200 de proiecte foarte interesante de consolidare, pentru că, în mod evident, privatul are mult mai mulţi bani decât are administraţia publică.

”Punctual, pe clădiri care sunt emblematice, cum e asta, vom interveni noi, un lucru pe care nu l-am făcut şi pe care mi-l reproşez, e faptul că în activitatea Poliţiei Locale nu am dat amenzile pe care trebuia să le dăm pentru toate clădurile care sunt lăsate să se distrugă”, a mai spus primarul.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend