Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

‘Bestia’ David Popovici a câștigat titlul de ‘Cel mai bun tânăr atlet european’

Publicat

in

Premiul Piotr Nurowski 2021, acordat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru „Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară, a fost câștigat joi seara de tânărul înotător David Popovici, znunță Mediafax.

Popovici i-a depășit pe alți patru sportivi nominalizați, aceștia fiind Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Înainte de votul final, cei 5 finaliști au ținut câte un discurs în fața membrilor EOC, discurs al cărui principal mesaj din partea lui David Popovic a fost că își dorește să fie un exemplu și o inspirație pentru copii români și din întreaga lume, în speranța că îi va determina să aleagă calea sportului de performanță.

Votul și ceremonia de premiere au avut loc joi seara, în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia.

Înotătorul român a fost votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul nostru ”Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară” din 2021.

Mihai Covaliu și delegația COSR l-au susținut pe David Popovici și l-au votat pe cel care în acest an a reușit să câștige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Toți cei 5 nominalizați au primit și premii în bani, David Popovici primind o bursă de formare de 15.000 EUR.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion.

Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă. Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Republicanii acuză că sistemul judiciar este „instrumentalizat” împotriva lui Trump

Publicat

in

Liderul republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și-a arătat marți sprijinul pentru Donald Trump, asistând la procesul acestuia la New York și acuzând tabăra adversă că folosește justiția împotriva candidatului dreptei americane, potrivit AFP.

Mike Johnson, liderul majorității republicane din SenatFoto: Yuri Gripas – Pool via CNP / SplashNews.com / Splash / Profimedia

„Este imposibil pentru oricine care privește obiectiv acest lucru să nege că sistemul de justiție din țara noastră a fost folosit împotriva președintelui Trump”, a declarat Mike Johnson într-un scurt discurs în fața tribunalului unde miliardarul este audiat.

„Sistemul folosește toate instrumentele de care dispune în acest moment pentru a pedepsi un președinte și a-l proteja pe altul”, a adăugat el.

Trump este judecat pentru că a ascuns o plată de 130.000 de dolari către fosta actriță de filme X Stormy Daniels pentru a-i cumpăra tăcerea chiar la sfârșitul campaniei prezidențiale din 2016.

El urmează să se confrunte cu președintele democrat Joe Biden la alegerile prezidențiale din noiembrie și a denunțat în repetate rânduri o ”vânătoare de vrăjitoare”.

Această terminologie a fost reluată de Mike Johnson, care a vorbit marți de „interferențe electorale” și „procese politice” – Trump fiind ținta mai multor alte procese.

Fostul avocat al lui Donald Trump, Michael Cohen, unul dintre martorii-cheie din procesul de la New York al fostului preşedinte intentat pentru plăţi ascunse către o vedetă porno, a fost audiat luni şi a recunoscut că a minţit şi a intimidat în numele fostului preşedinte american, într-o confruntare tensionată în sala de judecată, relatează AFP.

Citește și:

Citeste mai mult

NATIONAL

Supraviețuirea aproape miraculoasă a două dintre cele mai frumoase blocuri moderniste din Bucureștiul interbelic

Publicat

in

Dacă mergi prin București și ajungi pe strada Berthelot, la numărul 36, ridică un pic ochii. E blocul Juvara. Iar dacă ai drum pe Luterană, încearcă să ții minte să te uiți la clădirea de la numărul 19. E blocul Manicatide.

Fațada unei vile din BucureștiFoto: Adina Munteanu | Dreamstime.com

Blocurile Juvara și Manicatide din buricul Bucureștiului vorbesc despre o eleganță și o calitate a locuirii de neegalat în timpurile noastre. Blocul Mihail Manicatide, care poartă numele fondatorului pediatriei românești, impresionează prin apartamentele sale spațioase de patru și cinci camere și prin grădina cu o suprafață de 553 de mp, căreia arhitectul Tiberiu Niga îi spunea „curtea de onoare”.

Sunt două blocuri moderniste proiectate de arhitectul Tiberiu Niga în anul 1937, respectiv 1943, și au supraviețuit aproape că miraculos. Au rezistat tuturor marilor cutremure, au trecut și proba timpului.

Realizate în stil Art Deco de către unii dintre cei mai talentați arhitecți români, imobilele uimesc și azi prin frumusețe și prin soliditatea lor aparent indestructibilă, într-o frapantă contradicție cu alte blocuri moderniste realizate în aceeași perioadă.

Descoperă, pe B365.ro, povestea unor clădiri în care, probabil, ne-am muta pe loc, dacă s-ar construi astfel și astăzi.

_____

(Foto articol © Adina Munteanu | Dreamstime.com)

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend