Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Acuzaţi de Cîțu că nu au fost în centrele de vaccinare, foştii miniştri USR ai Sănătăţii au reacționat prin imagini cu ei la acțiunile de vaccinare

Publicat

in

Conflictul deschis între Florin Cîțu și liderii USR-PLUS, respectiv foștii miniștri ai Sănărății continuă: premierul i-a acuzat, miercuri, că nu au fost în centrele de vaccinare pentru a promova vaccinarea împotriva COVID. Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Dan Barna au reacționat postând pe Facebook imagini de la acţiunile de promovare a vaccinării la care au fost.

  • “Ar fi fost mai bine să îl fi văzut pe domnul Vlad Voiculescu o singură dată într-un centru de vaccinare. Eu nu cred că l-am văzut vreodată într-un centru de vaccinare pe ministrul Sănătăţii. Ar fi fost frumos în seara în care erau transferaţi pacienţii de la Foişor să nu stea în BPR sau în Biroul Politic al partidului din care face parte să-şi ia susţinere politică, să fie acolo cu oamenii care sufereau.
  • Aş fi vrut mai multe despre acest lucru de la domnul ministru; şi de la doamna ministru, la fel.
  • Voiam să îi văd mai mult pe teren şi pe ceilalţi membri ai Guvernului, că eu, din ce mi-aduc aminte, eu am fost singurul care am fost prin centre de vaccinare, iar membrii Guvernului au fost o singură dată, când le-am cerut eu să meargă în centre de vaccinare”, a acuzat Cîţu la finalul ședinței de guvern.

El a întrebat retoric când au fost preşedinţii USR PLUS Dan Barna şi Dacian Cioloş sau liderul PSD Marcel Ciolacu într-un centru de vaccinare: “În loc să stăm la tv toată ziua şi să acuzăm Guvernul, să facem alianţe cu partide care nu susţin vaccinarea, poate că ar trebui să ieşim să le spunem românilor să se vaccineze. Aş vrea să-mi arătaţi şi mie mesajele liderilor politici din ultimul an de zile – în afară de al meu, care a fost peste tot – care susţin campania de vaccinare; chiar şi ale unor colegi ai mei de partid. Aş vrea să văd când a fost domnul Ciolacu ultima oară într-un centru de vaccinare să susţin vaccinarea. Când a fost domnul Barna? Domnul Cioloş a fost vreodată într-un centru de vaccinare? Deci, trebuie să terminăm cu ipocrizia!”.

Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Dan Barna au reacționat postând pe Facebook imagini de la acţiunile de promovare a vaccinării la care au fost.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cum evaluează spionajul american războiul din Ucraina și relația cu China

Publicat

in

De

Preşedintele rus Vladimir Putin consideră că evoluţiile interne şi internaţionale tind să îi fie favorabile şi probabil că va continua cu tactici agresive în Ucraina, aşa că este puţin probabil ca războiul să se încheie prea curând, a declarat joi oficialul american cu rangul cel mai înalt din domeniul informaţiilor, Avril Haines, care a fost audiată în Comisia pentru serviciile armate din Senatul SUA, relatează News.ro citând Reuters.

Avril Haines, şefa serviciilor de informaţii ale SUAFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Directorul National Intelligence, Avril Haines, a arătat că Rusia şi-a intensificat loviturile asupra infrastructurii Ucrainei pentru a împiedica Kievul să mute arme şi trupe, pentru a-i încetini producţia de apărare şi pentru a forţa Ucraina să ia în considerare negocieri.

„Tacticile din ce în ce mai agresive ale lui Putin împotriva Ucrainei, cum ar fi loviturile asupra infrastructurii de electricitate a Ucrainei, sunt menite să inducă Ucrainei impresia că prin continuarea luptei nu va face decât să sporească pagubele şi că nu are nicio cale plauzibilă spre victorie”, a spus ea.

„Este probabil ca aceste tactici agresive să continue şi este puţin probabil ca războiul să se încheie prea curând”, a punctat Haines.

Ea şi generalul-locotenent Jeffrey Kruse, directorul Agenţiei de Informaţii a Apărării, au fost audiaţi în comisia Senatului cu privire la evaluarea comunităţii de informaţii a ameninţărilor cu care se confruntă Statele Unite în 2024.

Cum este evaluată relația cu China

În ceea ce priveşte China, considerată de Statele Unite drept principalul său rival global, Haines a declarat că preşedintele chinez Xi Jinping şi liderii chinezi se aşteaptă la o anumită instabilitate viitoare în relaţiile cu Washingtonul. Dar, a continuat ea, vor încerca să proiecteze stabilitate în aceste legături, deoarece prioritatea lor principală este lupta cu economia chineză aflată în dificultate.

Mai degrabă decât să aplice politici de stimulare a cheltuielilor de consum sau de încurajare a investiţiilor, se pare că aceştia „dublează” o strategie pe termen lung bazată pe producţie şi inovaţie tehnologică, a spus ea. Această abordare, însă, „aproape sigur va adânci pesimismul publicului şi al investiţiilor pe termen scurt”, crede directorul naţional al informaţiilor.

China se confruntă cu instabilitate economică, inclusiv cu o cerere internă slabă, şomaj ridicat în rândul tinerilor şi o criză imobiliară. Beijingul a accelerat investiţiile în infrastructură şi s-a orientat spre investiţii în producţia de înaltă tehnologie, dar unii economişti avertizează că acest lucru ar putea exacerba dezechilibrele pe termen lung.

Xi Jinping şi liderii săi de vârf sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de capacitatea SUA de a perturba obiectivele tehnologice ale Chinei şi „şi-au modificat abordarea în ceea ce priveşte represaliile economice împotriva Statelor Unite”, a declarat Haines. Cu toate acestea, agenţiile de informaţii americane evaluează că, în următoarele luni, China va limita probabil astfel de represalii economice pentru a evita să îşi afecteze economia internă, a spus ea.

„În special, scăderea semnificativă a investiţiilor străine directe în China, cu 77% în 2023, este probabil să determine RPC (Republica Populară Chineză) să fie mai măsurată în răspunsurile sale, în absenţa unei escaladări neaşteptate din partea Statelor Unite”, a spus ea, citată de Reuters. (News.ro)

Citeste mai mult

NATIONAL

Jurnaliștii palestinieni din Gaza au primit Premiul Mondial pentru Libertatea Presei al UNESCO

Publicat

in

De

UNESCO a acordat joi Premiul Mondial pentru Libertatea Presei tuturor jurnaliştilor palestinieni care relatează din Gaza, decimată de mai bine de şase luni de ofensiva israeliană pe acest teritoriu în urma atacului Hamas din Israel, relatează AFP.

Jurnalisti palestinieni la un protest de Ziua Mondiala a Libertatii PreseiFoto: Omar Ashtawy \ apaimages / imago stock&people / Profimedia

„În aceste vremuri întunecate și tulburătoare, dorim să transmitem un mesaj puternic de solidaritate și recunoaștere jurnaliștilor palestinieni care relatează despre această criză în circumstanțe dramatice”, a comentat Mauricio Weibel, președintele Juriului internațional al profesioniștilor din mass-media.

„Omenirea are o datorie imensă față de ei, pentru curajul și angajamentul față de libertatea de exprimare”, a continuat el într-un comunicat de presă.

Audrey Azoulay, director general al UNESCO, organizația ONU pentru educație, știință și cultură, a subliniat, la rândul ei, „importanța mobilizării colective pentru ca jurnaliștii, pretutindeni în lume, să își poată continua să își desfășoare activitatea esențială de informare și investigare.

Potrivit Comitetului pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ), o asociație cu sediul în New York, cel puțin 97 de jurnaliști și angajați din mass-media au fost uciși de la începutul războiului, din 7 octombrie, între Israel și Hamas, dintre care 92 sunt palestinieni. Alți șaisprezece au fost răniți.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend