Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Incendiu de vegetație provocat de un șofer care încerca să-și scoată mașina de pe câmp – Autoturismul a ars ca o torță

Publicat

in

Un autoturism a fost complet distrus într-un incendiu, marţi seară, după ce şoferul a rămas blocat cu maşina pe un câmp şi a turat motorul pentru a putea porni de pe loc. Vegetaţia de pe câmp s-a aprins de la ţeava de eşapament, iar flăcările au cuprins întregul autovehicul, potrivit news.ro.

Incidentul a avut loc pe un câmp din apropierea localităţii Sterea, comuna Clejani, au transmis pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, care au intervenit acolo.

“Din spusele fiului proprietarului, acesta rămânând cu maşina înţepenit pe câmp, a turat-o (cu scopul de a o debloca) până atunci când vegetaţia din jur s-a aprins din cauza fumului şi flăcărilor evacuate pe toba de eşapament a maşinii, ulterior, fiind doar un pas până ce flăcările au cuprins autoturismul. Din fericire nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale”, a informat ISU Giurgiu.

Acolo au acţionat patru subofiţeri pompieri, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ce greșeli să nu faci în perioada Paștelui?

Publicat

in

De

Masa tradițională de Paște este o încântare culinară. Ouăle roșii, cozonacul, pasca, friptura de miel și drobul sunt doar câteva dintre produsele care nu lipsesc de pe mesele românilor de sărbătoarea Învierii Domnului. Deși este destul de greu de făcut față tentației culinare, orice medic nutriționist recomandă moderație înainte de toate. Nici mișcarea nu trebuie neglijată în această perioadă, fiind indicate cel puțin 30 de minute de plimbare în fiecare zi.

Este foarte important de știut că nu este interzis, în lipsa unor contraindicații stricte, să gustăm din fiecare preparat, însă nu trebuie să facem exces. Combinațiile de alimente, care ar putea îngreuna digestia, și consumul excesiv de alcool trebuie evitate, pentru că pot duce la probleme digestive severe, inclusiv la apariția unor afecțiuni care reprezintă urgență medicală, precum colecistita acută sau pancreatita. În astfel de situații, pacientul trebuie să ceară ajută medical de urgență, astfel încât să poată fi prevenite complicațiile, unele dintre acestea punând chiar viața în pericol.

Pe fondul unui consum de preparate tradiționale și alcool în exces, pot să apară numeroase probleme digestive – balonare, dureri de stomac, indigestie, arsuri gastrice, diaree sau constipație, chiar și toxiinfecții alimentare. O atenție deosebită trebuie să aibă în această perioadă persoanele cu boli cronice, precum diabet zaharat, hipertensiune arterială, boală de reflux gastroesofagian sau sindrom de intestin iritabil. În cazul acestora, simptomele se pot agrava și pot avea nevoie de tratament imediat.

Persoanele care au ținut post sunt, de asemenea, mai expuse riscului de apariție a unor probleme digestive. Pe fondul înlocuirii alimentației ușoare din timpul postului cu alimente grase, pot apărea neplăceri care să știrbească din bucuria Sărbătorii Pascale. De aceea, trecerea la produsele bogate în grăsimi animale trebuie să se facă treptat, prin consumul unor cantități mici. Pentru a grăbi senzația de sațietate, medicii recomandă consumul salatelor de crudități și înlocuirea felului de masă principal cu supe sau cu ciorbe, iar în loc de desert, este indicat un fruct.

Totuși, în cazul în care apare o urgență medicală în această perioadă, pacienții se pot adresa Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR, singurul din sistemul medical privat din țară. Pacienții au acces nonstop la consultații de specialitate, datorită celor 25 de linii de gardă, la analize de laborator performante și la investigații imagistice realizate cu echipamente de ultimă generație, precum RMN 3 Tesla și CT 128 slice. Pentru pacienții care au nevoie de asistență medicală de urgență prespitalicească, Spitalul Clinic SANADOR dispune de un Serviciu de Ambulanță, cu dispecerat propriu disponibil nonstop (021.9699) și cu flotă proprie de autospeciale, echipate conform regulamentelor în vigoare la nivel național.

Citeste mai mult

NATIONAL

Se repetă istoria?! Arina Sabalenka o va înfrunta pe Iga Swiatek în finala turneului Mutua Madrid Open

Publicat

in

De

Arina Sabalenka, favorită 2, s-a calificat, joi seară, în finala turneului Mutua Madrid Open, şi o va înfrunta pe Iga Swiatek, numărul 1 mondial. Cele două sportive au jucat şi finala din 2023 a competiţiei, când câştigătoare a fost Sabalenka, scor 6-3, 3-6, 6-3, conform news.ro.

Joi, Sabalenka a trecut în semifinale de Elena Rîbakina, cap de serie 4, scor 1-6, 7-5, 7-6 (5), în două ore şi 17 minute.

Swiatek s-a impus în faţa americancei Madison Keys, scor 6-1, 6-3.

Sabalenka s-a calificat în a treia sa finală la Madrid şi a pus capăt unei serii de 16 victorii consecutive pe zgură pentru Rîbakina.

“M-am luptat mult pe serviciul meu în primul set şi, cu siguranţă, game-urile uşoare pe serviciul meu mi-au dat un pic mai multă încredere că mai am câteva şanse în acest meci”, a declarat Sabalenka. “Asta mi-a cam dat un plus de energie pentru a continua să lupt şi să încerc în continuare pe serviciul ei pentru a face break şi a reveni în meci”.

Iga Swiatek ţinteşte al 20-lea titlu din carieră şi al treilea din acest sezon. Pentru al doilea an consecutiv, ea este la o victorie distanţă de a câştiga singurul mare turneu european pe zgură care i-a scăpat. Ea este deja de două ori campioană la turneele WTA 500 de la Stuttgart, WTA 1000 de la Roma şi este de trei ori campioană la Roland Garros. O victorie ar aduce-o pe Swiatek la egalitate cu Rîbakina în topul celor mai multe meciuri câştigate (30) şi titluri (3) din circuit în acest an. Ea ar deţine trei din cele cinci titluri WTA 1000 în 2024, după ce a câştigat Doha şi Indian Wells.

Sabalenka încearcă să câştige al 15-lea titlu din carieră şi al doilea din acest sezon. Ea încearcă să o egaleze pe Petra Kvitova ca triplă campioană de la Madrid. Sabalenka încearcă să se alăture lui Rîbakina ca jucătoare care au învins-o pe Swiatek de două ori pe zgură.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend