Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO | Violeta Alexandru acuză șantajul la adresa primarilor PNL: ‘Aceşti bani nu sunt o favoare. Orice premier liberal trebuia să facă ceea ce e normal’

Publicat

in

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, le-a atras atenşia colegilor săi din PNL Sălaj asupra faptului că la conferinţele judeţene de alegeri din partid se vorbeşte despre bani, aceasta subliniind că fondurile direcţionate de la centru către localităţi nu reprezintă o favoare acordată de către politicienii de la centru celor din teritoriu.

„Orice premier liberal era în acest moment în Guvernul României trebuia să facă ceea ce e normal să facă pentru dumneavoastră şi pentru nevoile pe care le aveţi”, le-a spus Violeta Alexandru delegaţilor prezenţi sâmbătă după amiază la conferinţa de alegeri a PNL Sălaj.

„Sunt la şaptea întâlnire la care am primit invitaţie – şi mulţumesc domnului preşedinte Bode – la toate se vorbeşte despre bani. Şi este normal să fie aşa. Dar vă spun un lucru, stimaţi colegi şi sunteţi aici, în sală, oameni cu mult mai multă experienţă decât am eu: aceşti bani nu sunt o favoare pentru dumneavoastră. Orice premier liberal era în acest moment în Guvernul României trebuia să facă ceea ce e normal să facă pentru dumneavoastră şi pentru nevoile pe care le aveţi. Nu reprezintă o favoare, este dreptul dumneavoastră să aveţi acces la aceşti bani pentru că aţi muncit în fiecare zi să vă dobândiţi mandatele pe care le-aţi dobândit, pentru că aţi promis nişte lucruri şi aţi promis ştiind că o echipă de la Bucureşti trebuie să se întoarcă cu respect faţă de dumneavoastră şi trebuie să facă parteneriat cu dumneavoastră, indiferent cum se numeşte acea persoană. Acest lucru l-am învăţat de la Ludovic Orban. Eu sunt formată de preşedintele Orban, nu am să fac un secret din acest lucru. Eu sunt un om care a văzut în el modul în care lucrează cu fiecare dintre dumneavoastră indiferent de funcţia pe care o aveţi”, le-a spus Violeta Alexandru colegilor si din PNL Sălaj, potrivit news.ro.

Aceasta a arătat că ideea unui „suflu nou care înlocuieşte un suflu vechi” este „un pericol” în care PNL a intrat.

„Acesta este pericolul în care am intrat: genul acesta de discurs cu suflul nou care înlocuieşte suflul vechi care nu mai are nicio calitate, genul acesta de discurs care ne împarte în două echipe şi acuma suntem în război care să ne spunem celorlalţi : ba tu jigneşti primul! Genul acesta de abordare nu are cum să ducă la uniune, ci dimpotrivă”, a mai afirmat Violeta Alexandru în discursul său.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Scenariul respins de medici în cazul lui Florin Piersic, după mai multe informații apărute în presă: Nu a luat nicio infecție nosocomială în spital

Publicat

in

De

Reprezentanţii Spitalului Clinic Militar de Urgenţă ”Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au transmis, joi, o serie de precizări, ”având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public şi pentru clarificarea aspectelor în legătură cu asistenţa medicală acordată actorului Florin Piersic în spitalul nostru”, scrie News.ro.

Actorul Florin PiersicFoto: Inquam Photos / Cristi Vescan

”Actorul Florin Piersic nu a contractat nicio infecţie nosocomială pe timpul internării în spitalul nostru. Acesta a fost tratat pentru patologia complexă pentru care s-a adresat spitalului”, au precizat aceştia.

Conform sursei citate, actorul şi familia acestuia au cerut să nu fie furnizate informaţii medicale şi doresc păstrarea intimităţii.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi Spitalul Militar Cluj-Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici.

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un stimulator cardiac, relata Antena 3.

”Starea sa este stabilă. În momentul de fatţă se află în Secţia cardiologie, sub tratament mediamentos”, au anunţat reprezentanţii Institutului Inimii.

Intervenţia chirurgicală la genunchi, efectuată în cursul zilei de luni la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a decurs bine, dar pacientul are nevoie de recuperare.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.

Citeste mai mult

NATIONAL

Angajații Romgaz nu au primit prime de Paști pentru prima dată în istoria companiei / Ce spune conducerea societății

Publicat

in

De

​Cei aproximativ 5.500 de angajați ai producătorului de gaze Romgaz nu au primit prime de Paște în acest an, situația fiind o premieră în istoria companiei. Conducerea societății spune că nu exista până acum o bază legală pentru a acorda prime salariaților în acest an, însă Guvernul va aproba în curând un memorandum de rectificare a bugetului companiei.

RomgazFoto: AGERPRES

„Ne așteptam să primim o sumă de 500 de lei net, așa cum am primit anul trecut. Este pentru prima dată în istoria companiei când nu primim prime de Paști”, a afirmat, pentru HotNews.ro, Ioan Stoicovici, șeful sindicatului Romgaz.

Sindicatul a emis și un comunicat de presă: „Rușine să le fie pentru faptul ca nu s-a acordat nimic angajaților cu ocazia sărbătorilor pascale, comparativ cu alte societăți din cadrul Ministerului Energiei (de la înființare, S.N.G.N. ROMGAZ S.A. a acordat în fiecare an stimulente financiare, devenind o tradiție pentru cei credincioși). Aceasta demonstrează că cei responsabili nu au credință!”.

Ce spune conducerea Romgaz despre primele care se vor acorda salariaților anul acesta

Acordarea de prime către salariații Romgaz în acest an depindea de aprobarea în Guvern a unui memorandum de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli a companiei.

Aceasta deoarece în decembrie anul trecut, când a fost întocmit primul buget, acesta prevedea venituri în minus față de anul precedent, ca urmare a scăderii prețului gazelor, astfel că nu se puteau acorda în acest an prime sau creșteri salariale.

Situația s-a schimbat la finalul lunii ianuarie, când o ordonanță de urgență a permis totuși companiilor cu venituri în scădere să acorde aceste beneficii angajaților, însă pentru acest lucru era nevoie de rectificarea bugetului și de aprobarea ei în Guvern.

„Conducerea executivă a Romgaz a făcut toate demersurile necesare în vederea rectificării bugetare. Sindicatul avea cunoștință de toate acestea”, a declarat, pentru HotNews.ro, Răzvan Popescu, directorul general al Romgaz.

Conducerea companiei a trimis un mesaj către angajați, în care precizează că se așteaptă ca săptămâna viitoare să fie aprobat memorandumul:

  • „Dorim să vă informăm că au fost făcute toate demersurile legale, care țin de conducerea cu mandat, în vederea aprobării de către Guvern a unui Memorandum care să permită acordarea tuturor drepturilor salariale, inclusiv a primelor de Paște și așteptăm, săptămâna viitoare, ca acesta să fie aprobat. Înțelegem că acest lucru creează un disconfort, pe moment, însă vă asigurăm că vom remedia această situație cât mai repede posibil.
  • Dorim să menționăm că, odată cu aprobarea Memorandumului de către Guvern, toate celelalte drepturi și beneficii stabilite în contractul de muncă rămân valabile și vor fi respectate în continuare. Ne dorim ca relația noastră profesională să continue, să se bazeze pe respect reciproc și colaborare, întrucât angajamentul nostru față de bunăstarea angajaților noștri rămâne neschimbat.
  • De asemenea, dorim să vă informăm că a fost aprobată de acționari participarea la profit a angajaților, iar aceasta va fi acordată împreună cu lichidarea aferentă lunii aprilie. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare si vă urăm Sărbători Pascale binecuvântate!”

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend