Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Românii vaccinați cu prima doză în străinătate pot face rapelul în ţară fără programare în platformă

Publicat

in

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis că persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate pot primi doza de rapel în centrele fixe din ţară, cu acelaşi vaccin, fără a fi nevoie de programare în platformă. Aceste persoane trebuie să contacteze centrul ales cu cel puţin 72 de ore înainte de data când ar trebui să primească rapelul.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români sau străini cu drept de şedere în România, care au început procesul de imunizare în alt stat şi se află pe teritoriul ţării noastre atunci când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis instrucţiunea care să reglementeze vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică.

“Menţionăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul”, a transmis, vineri, CNCAV.

Persoanele respective trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având actul de identitate care să ateste legalitatea şederii în România şi să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinţei de vaccinare. După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverinţa de vaccinare se vor completa olograf informaţiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Potrivit CNCAV, vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Traian Băsescu: Avem nevoie de stagiu militar obligatoriu / Suveranimsul ne va face să luăm ordine de la China / Nu aș vota-o pe Ursula von der Leyen

Publicat

in

De

Fostul președinte Traian Băsescu, a susținut duminică seară, la Digi 24, că suveranismul în Europa este o greșeală care va duce la slăbirea Uniunii încât „vom ajunge ca în 20 de ani să luăm directive de la China”.

Traian BăsescuFoto: Parlamentul European

El a pledat pentru o Europă puternică și unită care să acționeze împreună cu SUA pentru a putea contracara polul de putere China-Rusia.

Totuși, fostul președinte spune cu nu ar mai vota-o pentru încă un mandat în funtea Comisiei Europene pe Ursula vor der Leyen apreciind că aceasta a avut o activitate slabă, în special în perioada pandemiei de coronavirus.

„Rusia nu trebuie să ajungă la gurile Dunării”

„Ucraina nu se poate apăra de una singură. Mă refer aici la armamentul occidental, căci nu cred că cineva le va trimite soldați. UE a făcut numeroase greșeli de la începutul războiului neînțelegând pe deplin agresiunea Moscovei. Nu cred că Ucraina își va putea recupera în întregime teritoriul pierdut. Ucraina trebuie ajutată cu toate puterile. Odesa nu trebuie să cadă și Rusia să fie împiedicată să ajungă la gurile Dunării”, apreciază fostul șef de stat.

În acest sens, Băsescu pledează pentru întărirea capacităților militare la nivelul UE, prin alocarea celor 2% „sau chiar mai mult” din PIB pentru forțele militare și pentru introducerea stagiului militar obligatoriu în România.

„SUA nu vpr abandona Europa indiferent dacă va câștiga Trump sau nu. Statele Unite au nevoie de noi la fel de mult cum avem și noi nevoie de ei. Binomul China-Rusia crește extrem de periculos și ar putea depăsi SUA ca putere militară și influență. Europa și SUA trebuie să rămână unite”, a conclzionat el.

Citeste mai mult

NATIONAL

Băsescu dezvăluie că a încurcat planurile PSD-PNL în Capitală – Sfatul pe care i l-a dat lui Cîrstoiu

Publicat

in

De

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că nu poate divulga dacă i-a spus sau nu medicului Cătălin Cîrstoiu să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei, fiind „o discuţie privat, ca de la naş la fin”.

El a adăugat că i-a oferit finului său o soluţie abruptă şi anume „Păi ei te-au pus, ei să te retragă”. „E o copilărie să le dai ocazia unei făcături de tip buzoian, de tip covrigar, să spună – «băi, a fost neserios ala, ne-a plecat candidatul»”, a mai precizat Băsescu.

„Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată, ca de la naş la fin. În orice caz, gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o, nu la una moale. «Păi ei te-au pus, ei să te retragă». De ce să spună – «ne-a fugit candidatul pe trotuar»? E o copilărie să le dai ocazia unei făcături de tip buzoian, de tip covrigar, să spună – «băi, a fost neserios ala, ne-a plecat candidatul»”, a declarat Traian Băsescu, întrebat dacă i-a spus medicului Cătălin Cîrstoiu să se retragă din competiţia pentru Primăria Capitalei, duminică la Digi 24.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend