Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Eugen Orlando Teodorovici are deja susţinerea imensă a membrilor de partid pentru funcţia de preşedinte, spune Codrin Ștefănescu

Publicat

in

„Dragi colegi din PSD! În ultimele sāptāmâni am vorbit cu sute dintre voi. Cu preşedinţi de organizatii, primari, viceprimari, deputaţi, senatori, consilieri judeţeni şi locali. Despre ceea ce a ajuns astăzi partidul, despre nemulţumirile din teritoriu, despre dorinţa unora de-a evada urgent din PSD! Aveţi răbdare şi nu rupeţi rândurile! Vom avea un Congres curând şi Eugen Orlando Teodorovici are deja susţinerea imensă a membrilor de partid pentru funcţia de preşedinte! Cu sau fără voia lui Ciolacu şi a şefilor săi din afara PSD! Ne vom recupera curând partidul, vă promit asta! Fiţi alături de noi!”, a scris Codrin Ştefănescu luni pe Facebook.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, într-o conferinţă de presă organizată duminică în curtea sediului central al formaţiunii.

El a afirmat că, având actuala conducere, „cel mai mare partid din România se pare că ţine morţiş să devină cel mai mic”. „Nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD”, a adăugat Teodorovici.

Şi Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, candidează pentru şefia partidului.

PSD nu a stabilit deocamdată data Congresului, însă Marcel Ciolacu a afirmat, în repetate rânduri, că ar trebui să aibă loc înaintea alegerilor din acest an.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gérard Depardieu a fost reţinut de poliţie pentru agresiune sexuală

Publicat

in

De

Actorul Gérard Depardieu a fost reţinut luni, la o secţie de poliţie din Paris, pentru a răspunde unor acuzaţii de agresiune sexuală. El urmează să fie interogat după ce două femei l-au acuzat că le-a atins în timpul a două filmări separate: prima în 2014, în timpul producţiei filmului “Magicien et les Siamois”, de Jean-Pierre Mocky, iar a doua în 2021, în timpul filmărilor la “Volets Verts”, de Jean Becker, relatează News.ro.Avocaţii săi, Christian Saint-Palais şi Béatrice Geissmann Achille, nu au răspuns la solicitările AFP.

Potrivit BFMTV, acesta a fost reţinut la ora 8 dimineaţa.

Prima plângere

Prima plângere a venit de la o asistentă care avea 24 de ani la momentul incidentului, în 2014. Potrivit versiunii sale, actorul i-a pus “palmele pe tot corpul [ei]” înainte de a-i adresa “cuvinte indecente”, a declarat aceasta pentru cotidianul regional Le Courrier de l’Ouest. Acest comportament a “bântuit-o” multă vreme. Ea a depus o plângere în ianuarie pentru “agresiune sexuală asupra unei persoane vulnerabile de o altă persoană care abuzează de autoritatea funcţiei sale”. În timpul filmărilor, “de dimineaţa până seara, aveam dreptul la mizeriile lui”, a declarat pentru AFP actriţa Anouk Grinberg. “Când producătorii de film îl angajează pe Depardieu pentru un film, ştiu că angajează un agresor”, a acuzat ea.

A doua plângere

Cea de-a doua plângere, depusă în luna februarie a acestui an pentru “agresiune sexuală”, “hărţuire sexuală” şi “insulte sexiste”, a fost făcută de o scenografă de film în vârstă de 53 de ani. Potrivit acesteia, actorul în vârstă de 75 de ani a imobilizat-o pe un coridor, a prins-o între picioarele sale. La aflarea incidentului, echipa de filmare i-ar fi cerut actorului să îşi ceară scuze, ceea ce acesta a şi făcut. O anchetă a fost deschisă ulterior, potrivit Parchetului din Paris, în luna martie, confirmând un raport al Mediapart. Contactată, avocata scenografei, Carine Durrieu-Diebolt, a refuzat să comenteze citarea actorului.

Context

Depardieu a fost pus sub acuzare în decembrie 2020 pentru “viol” şi “agresiune sexuală”, după o plângere a actriţei Charlotte Arnould, care a reclamat două violuri la domiciliul din Paris al actorului la sfârşitul lunii august 2018. Plângerea actriţei Hélène Darras, care l-a acuzat pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual în timpul unor filmări din 2007, a fost respinsă la sfârşitul lunii decembrie din cauza prescripţiei. În decembrie 2023, jurnalista şi scriitoarea spaniolă Ruth Baza a depus, de asemenea, o plângere în Spania împotriva actorului pentru “viol”. Faptele au avut loc la Paris în 1995.

Gérard Depardieu neagă faptele

Într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro în octombrie anul trecut, Gérard Depardieu a declarat că a vrut să spună “adevărul” şi că nu a abuzat “niciodată” de o femeie. “Nu am decât cuvântul meu pentru a mă opune tribunalului mediatic şi linşajului care mi-a fost rezervat”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Dai un ban, dar… Noua modă de turism la români e una pe care nu și-o permite oricine

Publicat

in

De

Intri în curtea unei case săsești din Râșnov ca și cum pătrunzi într-un film dintr-o altă eră. Arată ca miniatura unui orășel de pe vremuri. E intim, e plin de culori, dar nu țipător, îți ia ochii cu fiecare detaliu asupra căruia se vede că proprietarii și-au aplecat atenția, să ți-l facă special. De la pietrele din pavaj la plantele atent îngrijite din grădină. De la arhitectura casei, la tipurile de tacâmuri de la masă, și de la ospitalitatea nemimată a chelnerilor până la atenția bucătarilor pentru fiecare picătură pe care ți-o aranjează în farfurie. E o atmosferă care transformă vizita ta acolo într-o experiență. Experiență în care tu nu mai ești un simplu turist aflat în vacanță, numai bun de stors de bani, ci un participant care plătește să ia parte la o experiență autentică, de lux, dar nu de opulență proastă.

RâșnovFoto: Cristian M Balate | Dreamstime.com

E casa în care Anamaria Schally, parteneră în cadrul studioului de arhitectură HTO Architecture & Engineering, și-a petrecut multe din verile copilăriei. Îi aparține tatălui ei, dar antreprenoarea este cea care a transformat-o în Das Fort Boutique, un loc de care nu se mai bucură doar familia ei, ci și orice turist în căutare de așa ceva. Spune că este felul ei de a-și reedita copilăria și de a îmbina asta cu experiențele pe care le-a acumulat în călătoriile sale, dar și cu talentul arhitecților și designerilor cu care lucrează.

Exemplul de la Râșnov nu e nici pe departe ceva unic în România, ci face parte dintr-un fenomen care începe să prindă contur pe piața turismului local de la noi. Este o nișă nouă, care oferă doritorilor o experiență de vacanță și explorare, cu cât mai puține din lucrurile care ne enervează la turismul de masă.

O tendință către un turism înclinat către experiențe, unde calitatea serviciilor, a mâncării și a cazării merg mână-n mână cu calitatea oamenilor și a interacțiunilor unice. Pentru asemenea experiențe, unii români (dar și mulți străini deopotrivă) sunt dispuși să plătească bani grei, uneori mai mult chiar decât ar plăti la un hotel de cinci stele din centrul Bucureștiului.

E o provocare nouă pentru turismul românesc, care încă nu a apucat să-și scoată complet capul din trecut. În loc de opulență și servicii hoteliere ca la carte, acest nou tip de turism caută altceva, chiar dacă e tot de lux. Autenticitate, apropiere de natură, de lucrurile simple, omenia interacțiunilor sunt valori care încep să devină prioritare în tot mai multe locuri.

Nu e pentru toată lumea, e drept. Deocamdată, cei care caută astfel de experiențe turistice sunt mai degrabă oameni educați, care călătoresc în afară, au bani și caută un turism diferit, care să le ofere mai mult decât room service la orice oră din zi și camere luxoase, dar parcă trase la xerox.

Pentru acești oameni, o experiență unică în natură, o masă ca pe vremuri în curtea unui țăran sau o șuetă cu proprietarii unei case săsești de oaspeți din Transilvania contează mai mult.

Citește integral pe Panorama.ro

(Foto articol © Cristian M Balate | Dreamstime.com)

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend