Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Maşinile şi motociclete lui Paul Walker au fost vândute pentru 2,3 milioane de dolari

Publicat

in

Optsprezece maşini şi trei motociclete ale actorului Paul Walker, cunoscut din filmele „Fast and Furious” şi decedat în 2013, au fost vândute pentru suma de 2,33 milioane de dolari la o licitaţie care a avut loc în Arizona, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

Licitaţia Barrett-Jackson a durat timp de o săptămână, iar maşina din colecţia lui Walker care a fost vândută cel mai scump a fost un BMW din 1995, adjudecat contra sumei de 385.000 de dolari. Acesta este al cincilea astfel de vehicul vândut la licitaţie dintre cele 126 produse.

Paul Walker, în vârstă de 40 de ani, a murit în noiembrie 2013, într-un accident de maşină petrecut în California. Viteza excesivă a fost desemnată cauza accidentului.

Citește și: Thriller-ul ‘Parasite’ a fost câștigătorul galei premiilor SAG, anunţându-se favorit pentru Oscar

Alte maşini vândute scump au fost un Nissan 370Z, folosit în „Fast and Furious 5”, pentru 105.600 de dolari, şi un Ford Boss 302S, maşină de curse care nu a fost folosită vreodată, pentru 95.700 de dolari.

Vehiculele au fost scoase la licitaţie fără preţ de pornire, iar preţurile finale cuprind comisioane.

Încasările obţinute vor merge într-un cont al fiicei lui Walker, Meadow. Ea administrează fundaţia regretatului actor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mesajul de Paște al lui Piedone: O invitație la bucurie și reflecție în sărbătoarea Învierii

Publicat

in

De

Candidatul la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone transmite credincioșilor un mesaj de Paște, inspirat din versurile lui Alexandru Vlahuță.

În mesajul său, Piedone a citat versuri din creația lui Vlahuță, care evocă puterea vindecătoare și mântuitoare a lui Iisus Hristos.

„Dragi prieteni, astăzi în sfânta zi de Paști vă spun din tot sufletul: Hristos a Înviat! Astăzi în sfânta zi de Paști când cerurile sunt deschise, când oamenii sunt oameni, uită de necazuri, se gândesc la viitor, la copii, la nepoții lor, când astăzi sfânta zi de Paște ne unește pe toți fiecare cu familia lui stând la sfânta masă în zi de Paști vă transmit tuturor sărbători fericite, lumină în suflet și bunul Dumnezeu să vă călăuzească viața”, a transmis Piedone într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook.

Mesajul integral aici:

Citeste mai mult

NATIONAL

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani pentru mai puțin de 12 ani. Calculul raportat la speranța de viață din România

Publicat

in

De

România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană, potrivit Eurostat, de 76,6 ani. Asta înseamnă că un român cotizează la pensie 35 de ani și primește bani doar pentru 11 ani și 6 luni.

Vârsta standard de pensionare este 65 de ani, în țara noastră. Ca să primească pensie minimă, un român trebuie sa cotizeze 15 ani. În prezent, pensia minimă este 1.281 lei.

Stagiul complet de cotizare este 35 de ani. Dintr-un salariu minim 25% din bani merg către fondul de pensii. Asta înseamnă ca statul oprește lună de lună 775 lei.

Românii primesc la pensie nici jumătate din cât au cotizat

Dintr-un salariu mediu, statul oprește aproximativ 2.000 lei lună de lună. În prezent, pensia minimă este 1.281 lei, iar pensia medie este 2.125 lei. Analiștii apreciază că românii ajung să primească după ce ies la pensie nici jumătate din cât au cotizat.

”Paradoxul este că, atunci când intră în perioada de pensionare, media beneficiilor acordate unui cetățean român reprezintă doar 40%-50% din venitul pe care îl obținea anterior”, susțin specialiștii, citați de Antena 3 CNN.

Cât cotizăm la pensii lună de lună

VÂRSTA DE PENSIONARE: 65 ANI

– stagiu complet de cotizare: 35 ani

– stagiul minim: 15 ani

– salariul minim: 3.300 lei brut

– cotizatie la pensie: 775 lei

– salariu mediu: 7.990 lei brut

– cotizație pensie: 1.998 lei

– pensia minimă: 1.281 lei

– pensia medie: 2.125 lei

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend