Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Consiliul Județean organizează concurs pentru postul de director de la Teatrul ”Davila”

Publicat

in

Consiliul Județean Argeș scoate la concurs postul de director al Teatrului ”Davila” din Pitești, în condițiile în care actualului director, Sevastian Tudor, îi expiră contractul de management în curând. Postul este scos la concurs pentru următorii trei ani, începând cu luna decembrie 2014. Aspiranții la conducerea teatrului piteștean trebuie să fie cetăţeni români sau al unui stat membru UE, să aibă studii de licenţă în domeniul de activitate şi cel puţin trei ani de vechime în managementul cultural şi să nu fi împlinit vârsta de pensionare. Odată îndeplinite aceste condiţii, potrivit calendarului afişat pe site-ul Consiliului Județean, până pe 5 noiembrie, doritorii pot depune planurile de management şi dosarele de concurs. Respectivele planuri de management trebuie concepute având în vedere Caietul de obiective întocmit de conducerea CJ, în care sunt specificate ţintele pe are instituţia şi le-a propus în legătură cu teatrul. Astfel, noului director i se cere, pe lângă eficientizarea mijloacelor economice şi a bugetului teatrului şi dotarea tehnică a sălii de spectacole, şi păstrarea valorilor în instituţie, promovarea experimentului şi inovaţiei, şi dezvoltarea competenţelor profesionale ale personalului. Potrivit cerinţelor, ar trebui ca în cei trei ani cât va ocupa scaunul de conducere, noul director să aibă grijă ca teatrul să aibă cel puţin 7 premiere şi să menţină în repertoriu minim 30 de piese în fiecare an. O parte din ele să fie din dramaturgia românească şi să promoveze valorile cultural-artistice autohtone pe plan naţional şi internaţional. În plus, noul director este obligat să menţină teatrul în circuitul internaţional, să participe la festivaluri internaţionale şi să organizeze microstagiuni de spectacole în toate oraşele şi chiar în localităţile judeţului! Dezvoltarea teatrului pentru copii şi sporirea zestrei muzeului teatrului sunt alte obiective impuse noii conduceri. După analiza planurilor de management, primul răspuns privind notele obţinute de candidaţi va fi dat pe 19 noiembrie, urmând să existe şi o perioadă pentru contestaţii. Cel mai târziu, pe 28 noiembrie vom cunoaşte cine va fi noul director al Teatrului ”Davila”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

VIDEO | Incendiu devastator la Băiculești – Gospodărie făcută scrum, pericol de explozie

Publicat

in

De

Aproape de miezul nopții, pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină în cazul unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Băiculești, satul Zigoneni.
Aceștia s-au deplasat la locul solicitării cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, constând că flăcările se manifestau generalizat o magazie, un garaj și un adăpost pentru păsări, toate cu suprafața totală de aproximativ 100 mp, existând și posibilitatea de propagare la o casă din apropiere.
Din interiorul construcțiilor, pompierii au evacuat trei butelii de gaz.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică, de la un cablul electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Citeste mai mult

ACTUAL

Americanii isi vad interesul: importa in continuare ingrasaminte din Rusia

Publicat

in

Desi declara ca nu vrea sa alimenteze masinaria de razboi a Rusiei, presedintele Joe Biden face exact pe dos. Cel putin in privinta ingrasamintelor din Rusia. In timp ce europenii au probleme cu ingrasamintele, pentru ca au impus sanctiuni Rusiei, americanii isi vad nestingheriti de afaceri in Rusia. Chiar proprietarul unei mari fabrici de produse agricole din SUA s-a declarat socat de atitudinea administratiei americane. Statele Unite nu au inclus nici pana cum ingrasamintele pe lista produselor din Rusia supuse sanctiunilor. Motivul e simplu: nu e in interesul firmelor americane agricole. Mai multe informatii aici https://newsin.ro/duplicitatea-americanilor-importa-in-continuare-ingrasaminte-din-rusia/

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend