Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Maramures: Two helicopters are searching for last of the six Ukrainians lost in the mountains

Publicat

in

Two helicopters are involved in the search operation for the last of the six Ukrainians who got lost in the Maramuresului Mountains, at an altitude of 1,800 metres, the spokesperson of the Sighetu Marmatiei Territorial Border Police Inspectorate, Oana Parcalab, informed on Wednesday.

“At this moment, the search activities are still ongoing. The IGAv helicopter, with a border policeman on board, is flying over the area again. Also, another SMURD helicopter is serving the search operation,” stated Oana Parcalab, Agerpres informs.

Another Ukrainian citizen, who was found dead in a ravine in the alpine area by a local, was extracted with the help of a helicopter.

“At the same time, the deceased person was extracted from the area by the SMURD helicopter with a winch, which later landed at the Paltinu Cabin [in the Maramuresului Mountains – editor’s note], wherefrom the colleagues from the Maramures County Police Inspectorate will take over the case,” stated Oana Parcalab.

Four of the six Ukrainians who crossed into Romania, in the afternoon of December 24, were recovered alive by rescuers, while another one was found dead. The search for the six persons started on Wednesday, when the weather conditions became much more favorable.

The Maramures Mountain Resuce Service is also involved in the search operation.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cancelarul Austriei e de neoprit: Nehammer va impune teste ADN pentru migranți

Publicat

in

De

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN în cazul rudelor persoanelor care beneficiază de statut de refugiat în Austria pentru a reduce afluxul de imigranţi în ţară, relatează duminică DPA. Nehammer, un politician conservator, a anunţat duminică o intensificare a utilizării testelor genetice pentru a dovedi relaţiile de rudenie.

Verificările efectuate de experţi în documente şi de către oficiali în domeniul securităţii vor fi, de asemenea, înăsprite ca parte a procesului de reîntregire a familiei, a declarat el pentru agenţia austriacă de presă APA. “Vom restricţiona reunificarea familiilor prin controale stricte”, a declarat cancelarul austriac, fără să precizeze cât de multe fraude au fost descoperite până în prezent în astfel de proceduri.

Reunificarea membrilor familiei refugiaţilor cu statut deja recunoscut a fost împiedicată de pandemia de coronavirus, iar în prezent Viena se confruntă cu o creştere uriaşă de cereri în acest sens.

Ministerul de Interne austriac a înregistrat circa 6.900 de cereri de azil în primul trimestru al acestui an. Dintre acestea, 45% au fost făcute de persoane care au primit un permis de intrare în cadrul unui program de reîntregire a familiei. Cu un an în urmă, proporţia a fost de 16%, potrivit DPA.

Nehammer a fost ținta unui recent scandal după ce a declarat că Vladimir Putin trebuie să fie dus la masa negocierilor în războiul din Ucraina

Cancelarul austriac Karl Nehammer este convins că Rusia trebuie să fie adusă la masa negocierilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

“Nu poate exista pace fără Rusia”, a subliniat Nehammer.

Cancelarul și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că războiul ar putea deveni mai extins și incontrolabil.

“La început, s-a vorbit despre furnizarea de muniții și arme pentru apărare. Apoi, multe tabuuri au încetat brusc să mai fie tabuuri. Așa că au fost trimise tancuri și acum chiar și avioane de luptă”, a adăugat el.

Nehammer vrea refacerea relațiilor cu Rusia

Nehammer a declarat că după război va fi necesar să se găsească modalități de a comunica din nou unii cu alții. Cu toate acestea, el a menționat, de asemenea, că și poporul ucrainean ar trebui să sprijine o astfel de pace.

Citeste mai mult

NATIONAL

Mesajul de Paște al lui Piedone: O invitație la bucurie și reflecție în sărbătoarea Învierii

Publicat

in

De

Candidatul la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone transmite credincioșilor un mesaj de Paște, inspirat din versurile lui Alexandru Vlahuță.

În mesajul său, Piedone a citat versuri din creația lui Vlahuță, care evocă puterea vindecătoare și mântuitoare a lui Iisus Hristos.

„Dragi prieteni, astăzi în sfânta zi de Paști vă spun din tot sufletul: Hristos a Înviat! Astăzi în sfânta zi de Paști când cerurile sunt deschise, când oamenii sunt oameni, uită de necazuri, se gândesc la viitor, la copii, la nepoții lor, când astăzi sfânta zi de Paște ne unește pe toți fiecare cu familia lui stând la sfânta masă în zi de Paști vă transmit tuturor sărbători fericite, lumină în suflet și bunul Dumnezeu să vă călăuzească viața”, a transmis Piedone într-un mesaj video pe pagina sa de Facebook.

Mesajul integral aici:

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend