Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

fanatik.ro: Cum a ajuns o Episcopie să câștige aproape 3 milioane de euro de pe urma turismului. Biserica a primit un hotel de la Guvern

Publicat

in

Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei, condusă de episcopul Andrei Nicolae Moldovan, este o eparhie a Bisericii Ortodoxe Române, înființată în 1994. În jurisdicţia Episcopiei se află 10 aşezăminte monahale din județele Covasna și Harghita, respectiv 8 mânăstiri şi două schituri, din care 5 sunt de monahi şi 5 de monahii. În decembrie 2013, Episcopia a primit din partea statului român două imobile, Hotelul Bradul din Covasna și mai multe spații din blocul ADAS din Sfântu-Gheorghe.

Cum a ajuns o Episcopie să câștige aproape 3 milioane de euro de pe urma turismului. Biserica a primit un hotel de la GuvernFoto: freepik.com

O Ordonanță de Urgență emisă de Guvern pe 24 decembrie 2013 a anunțat transferul de la RA-APPS către Episcopie a hotelului Bradul din Covasna și a spațiilor din Sfântu Gheorghe.

Citește mai mult pe fanatik.ro

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nicușor Dan nu exclude o lebădă neagră în campania electorală, dar nici retragerea lui Piedone

Publicat

in

De

Primarul Nicușor Dan a afirmat, joi seară, la Digi24, că Piedone este principalul său contracandidat, dar că nu exclude retragerea acestuia din cursa pentru Primăria Capitalei.

Întrebat dacă mai consideră că lupta pentru Capitală se dă între el și Piedone, Nicușor Dan a spus: „Rămân la această…dacă nu se retrage, mai are timp. Mai degrabă aș zice că nu se va retrage, dar nu exclud această variantă. Eu am făcut un sondaj pe care l-am prezentat și am luat în calcul și scenariul în care candidează Piedone și Firea din partea PSD-PNL și seamănă mult cu acest ultim sondaj în care Piedone e cu 7-10 procente în fața lui Firea. Și voluntarii care au mers să strângă semnături pentru campanie mi-au spus că intuiția lor este că Piedone are mai multe șanse decât Firea”.

Nicușor Dan a fost întrebat și despre o posibilă lovitură de campanie care să strice ordinea de acum. „Nu cred, dacă e ceva împotriva mea, lucruri pe care eu le-aș fi făcut sunt publice. Dacă e despre alți candidați, nu pot să știu”.

Lupta între două mari bazine electorale

Întrebat dacă e surprins că Gabriela Firea e pe primele locuri în sondaje, Nicușor Dan a spus: „Nu, pentru că noi avem un PSD care a avut mereu 30% în București. Dânsa e populară cu anumite categorii sociale, doar că acum își împarte bazinul electoral cu Piedone, care a țintit niște categorii sociale, a avut o campanie pe rețele sociale”.

„Tot timpul în București am avut o luptă PSD – antiPSD. În 2020 am avut cele două mari partide de dreapta care au ale candidat unic și așa am câștigat noi. În 2016 am avut un singur candidat pe partea stângă și a câștigat Firea. Depinde care dintre bazinele astea se motivează mai bine și vine la alegeri”, a mai spus Nicușor Dan.

Citeste mai mult

NATIONAL

ATP Madrid: Favoritul numărul trei, forțat să se retragă în sferturi

Publicat

in

De

Daniil Medvedev s-a oprit în sferturile turneului ATP de la Madrid, rusul fiind nevoit să se retragă din duelul cu Jiri Lehecka, la scorul de 1-0 la seturi pentru ceh (6-4).

Daniil MedvedevFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Daniil Medvedev s-a retras de la Madrid după primul set al duelului cu Jiri Lejecka

Drumul lui Daniil Medvedev la Madrid a ajuns la final.

Favoritul numărul trei a fost forțat să se retragă după primul set al duelului cu Jiri Lehecka (31 ATP).

Medvedev a cerut un timeout medical și a transmis că nu se poate mișca, motiv pentru care a fost nevoit să se retragă.

Astfel, Jiri Lehecka avansează în careul de ași la Caja Magica, unde îl va întâlni pe Felix Auger-Aliassime. Acesta a profitat la rândul său de retragerea din competiție a lui Jannik Sinner, tot din motive medicale.

ATP Madrid, tabloul semifinalelor

Felix Auger-Aliassime – Jiri Lehecka (30)

Taylor Fritz (12) – Andrey Rublev (7)

Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie – 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend