Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Moldova se cere legată de Ardeal cu autostradă – Presiune pe Guvern din partea liberalilor din teritoriu

Publicat

in

Filiala municipală a PNL Iaşi cere guvernului, într-o rezoluţie adoptată duminică, o atenţie sporită proiectelor Iaşiului care au nevoie de sprijin la nivel central, printre acestea numărându-se sala polivalentă, construcţia sau modernizarea de spitale, dar şi autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

În rezoluţia liberalilor ieşeni, votată de către membrii Comitetului de Coordonare Local, se arată că PNL are la Iaşi cel mai bun rezultat din câte a avut vreodată, iar aceste performanţe ”îndreptăţesc echipa liberală de la Iaşi să solicite Guvernului o mai mare deschidere către confirmarea reprezentării Iaşului în structurile executivului”.

„De asemenea, este necesară o atenţie sporită asupra proiectelor care necesită sprijin central, fie că vorbim de construcţia Sălii Polivalente, reabilitarea Colegiului Pedagogic, construcţia sau modernizarea de unităţi spitaliceşti sau modernizarea infrastructurii de transport. Solicităm Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii măsuri adecvate şi hotărâte pentru accelerarea finalizării documentaţiilor pentru Autostrada A8, astfel încât aceasta să se califice a avea execuţia lucrărilor finanţate din viitorul Program Operaţional de Transport”, se arată în rezoluţia liberalilor ieşeni, citată de news.ro.

În acelaşi document, PNL Iaşi susţine că întârzierea cu care se derulează procesul de stabilire a traseului centurii de nord a municipiului Iaşi provoacă ”îngrijorări masive”.

Pe de altă parte, PNL Iaşi precizează că primăria şi Consiliul Judeţean Iaşi, conduse de liberalii Mihai Chirica şi Costel Alexe, lucrează împreună la proiectele Iaşiului.

„Din păcate ceilalţi actori politici locali reprezentaţi în Parlament aleg să facă o opoziţie perfect neconstructivă inclusiv împiedicând realizarea proiectelor Iaşului. Ori acest lucru este inacceptabil din orice unghi am privi lucrurile, iar electoratul vede şi va taxa acest comportament la vot”, se mai arată în rezoluţia PNL Iaşi.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Publicat

in

De

Horoscopul zilei de 4 mai 2024 spune că Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile și să nu se mai ferească de ce e greu. Nativii acestei zodii trebuie să înfrunte dificultățile și să le facă față cu încredere și maturitate.

Racii sunt sfătuiți de astre să fie mai deschiși la minte și să nu mai pună imediat la îndoială toate informațiile care vin către ei. Înainte de a le respinge ca fiind nefondate, nativii acestei zodii trebuie să dea frâu liber curiozității.

Horoscopul zilei de 4 mai 2024

Horoscopul zilei de 4 mai 2024 spune că nativii zodiacului vor avea parte de multe oportunități de creștere pe toate planurile. Singurul lucru care le poate sta în cale este propria lor persoană din cauza faptului că limitele pe care și le impun nu sunt cele corecte.

Descoperă ce îți rezervă astrele în funcție de zodia în care te-ai născut.

Berbec: 21 martie – 19 aprilie

Conectează-te cu puterea ta superioară. Luna unește Saturn în Pești, aducând dedicare sectorului tău spiritual. Începe prin a face pace cu sentimentele tale. Fii inspirat de înțelepții universului și conectează-te cu vocea ta interioară.

Taur: 20 aprilie – 20 mai

Există putere în încredere. Luna unește Saturn în Pești, aducând maturitate prieteniilor. Prietenii buni aduc bucurie sufletului. Poți învăța multe de la ei și poți vede mai clar viitorul auzind punctul lor de vedere din exterior.

Ai grijă de oamenii din viața ta și prețuiește-i mai mult.

Gemeni: 21 mai – 21 iunie

Fă lucrurile grele, nu le mai amâna. Luna se unește cu Saturn în Pești, punând accentul pe sectorul tău de carieră. Nu renunța. Munca ta grea va da roade. Succesul este rareori ușor. Astăzi, s-ar putea să faci un sacrificiu, dar care îți oferă o recompensă mai târziu.

Rac: 22 iunie – 22 iulie

Fii deschisă la minte. Luna unește Saturn în Pești și oferă structură învățării. Informațiile noi sună adesea ciudat sau chiar îndoielnic. Înainte de a le respinge ca fiind nefondate, lasă curiozitatea să iasă la iveală. Pune o mulțime de întrebări. Vezi unde duce conversația.

Leu: 23 iulie – 22 august

Luna unește Saturn în Pești, eliminând orice convingeri inutile despre împărtășirea lucrurilor cu ceilalți. A fi vulnerabil poate fi înfricoșător. S-ar putea să te simți dezbrăcată emoțional în preajma unei persoane cu care nu ești obișnuită să vorbești cu atâta candoare, dar amândoi vă apropiați mai mult prin acest proces.

Fecioară: 23 august – 22 septembrie

Luna în Pești pune accentul pe angajamentele tale. Angajamentul față de ceva sau cineva ta ajută să clarifici ceea ce dorești și unde să te concentrezi. Este posibil să fie nevoie să reorganizezi programul pentru a face loc acestui nou proiect pe care ți-l dorești cu adevărat.

Balanță: 23 septembrie – 23 octombrie

Luna în conjuncție cu Saturn în Pești te ajută să înțelegi ce trebuie să faci și ce ar trebui să nu mai faci în rutina ta zilnică. Obiceiurile se schimbă. Acesta este momentul să tai ceea ce nu mai trebuie să faci, să delegi și să vezi unde poți deveni mai productivă, te sfătuiește YourTango.com.

Scorpion: 24 octombrie – 21 noiembrie

Există un timp și un loc pentru orice, inclusiv pentru glumele pe care vrei să le faci. S-ar putea să simți că râsul va rupe intensitatea unui moment foarte important. Totuși, cel mai bine ar fi să-i lași pe oameni să-și proceseze sentimentele în mod autentic.

Săgetător: 22 noiembrie – 21 decembrie

Cineva trebuie să o facă. Luna unește Saturn în Pești, ajutându-te să fii puternică și să preiei conducerea într-un domeniu al vieții tale. Este posibil să vezi un prieten care se luptă într-un domeniu în care excelezi. A da o mână de ajutor sau a le oferi șansa de a depinde de tine poate fi grozav. S-ar putea să fii umărul pe care să se sprijine.

Capricorn: 22 decembrie – 19 ianuarie

Fii sinceră cu tine însuți, apoi cu ceilalți. Luna se unește cu Saturn în Pești, ceea ce îți permite să ai conversații dure. Fă-ți timp să treci peste orice teamă de respingere sau rușine. S-ar putea să descoperi că a vorbi despre o problemă fără a te retrage a fost cel mai bun lucru pe care l-ai realizat.

Vărsător: 20 ianuarie – 18 februarie

O să se întâmple. Luna unește Saturn în Pești, permițându-ți să economisești bani. Examinează-ți cheltuielile. Vezi dacă există modalități de a îmbunătăți bugetul. Redu lucrurile pentru care cheltui bani, dar pe care nu le folosești.

Pești: 19 februarie – 20 martie

Aveai nevoie de acest moment. Luna unește Saturn în Pești, ajutându-te să vezi lucrurile într-o lumină nouă. Conștientizarea este un dar din Univers. Când simți că ai învățat ceva nou despre tine sau despre altul, crești. Notează-ți cunoștințele pentru a te ajuta să procesezi lecțiile primite.

Citeste mai mult

NATIONAL

Acuzații explozive la adresa lui Alexandru Rafila: ‘Și-a bătut joc de banii publici, trebuie demis imediat din fruntea Ministerului Sănătăţii’

Publicat

in

De

USR îl acuză joi pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că şi-a bătut joc de banii publici şi trebuie demis imediat din fruntea Ministerului Sănătăţii, arătând că în timp ce spitalele sunt în pragul falimentului şi nu au bani pentru a-şi plăti angajaţii şi a cumpăra medicamente, iar bolnavii sunt jecmăniţi de Guvernul PSD-PNL prin taxa pe boală, ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, risipeşte banii publici pe medicamente care apar doar în hârtii şi pe echipamente plătite, dar nepuse în funcţiune.

”În timp ce spitalele sunt în pragul falimentului şi nu au bani pentru a-şi plăti angajaţii şi a cumpăra medicamente, iar bolnavii sunt jecmăniţi de Guvernul PSD-PNL prin taxa pe boală, ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, risipeşte banii publici pe medicamente care apar doar în hârtii şi pe echipamente plătite, dar nepuse în funcţiune. Toate acestea apar într-un raport al Curţii de Conturi. Câte dovezi ale incompetenţei lui Rafila trebuie să mai apară pentru ca Ciolacu să nu-l mai protejeze şi să-l demită din funcţie?”, afirmă USR.

„Rafila trebuie demis imediat din fruntea Ministerului Sănătăţii! Ultimul raport al Curţii de Conturi arată, în mod devastator, că Rafila şi-a bătut joc de banii publici. 800 de milioane de lei au fost cheltuiţi pe medicamente care apar doar în hârtii, nu şi în stocuri. Alte milioane de euro au fost aruncate pe apa sâmbetei pe echipamente medicale care nu sunt puse în funcţiune. Rafila este o catastrofă şi trebuie să plece imediat din fruntea Ministerului Sănătăţii, a băgat sistemul sanitar în faliment şi suferă pacienţii şi cadrele medicale”, declară deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor.

„Noroc cu Banca Mondială”

Potrivit USR, Raportul de audit financiar întocmit de Curtea de Conturi şi scos la lumină de Banca Mondială relevă catastrofala gestionare a banului public de către Alexandru Rafila şi cum lipsesc sute de milioane de lei din averea Ministerului Sănătăţii. Multe active ale MS sunt fie supraevaluate, fie subevaluate, în funcţie de cum îi pică mai bine celui care a făcut raportările, şi vedem ajustări „din pix” în cazul datoriilor.

„Au trecut patru luni de când Curtea de Conturi condusă de Mihai Busoic a emis raportul de audit asupra situaţiei financiare a MS, în ultima zi de vineri din an, când atenţia tuturor era îndreptată spre altceva. Noroc cu Banca Mondială, care nu se uită la numele ministrului sănătăţii, ci doar la cifre. Nu am văzut de atunci încoace vreo preocupare, nici din partea lui Rafila, să-şi pună raportările la punct, nici din partea Curţii de Conturi, să-l întrebe de sănătate pe Rafila şi să vadă dacă au fost luate măsurile cerute. În cazul unei companii, dacă se găsesc erori într-un bilanţ, aceasta este imediat sancţionată. Când vorbim însă de specialii statului, milioanele de lei trec pe sub radar şi se fac nevăzute ca prin minune”, afirmă senatoarea USR Adina Săniuţă, membru în Comisia pentru buget a Senatului.

”Eşec după eşec, aşa poate fi caracterizat mandatul de ministru al lui Alexandru Rafila. Şi toate aceste eşecuri au efecte dezastruoase asupra sistemului sanitar, pacienţilor şi cadrelor medicale. Din cele 1,7 miliarde de euro, prevăzute în PNRR pentru construcţia de spitale judeţene sau pentru extinderea celor existente cu aripi noi, ministerul condus de Rafila a contractat până acum doar 0,49%, după cum admite chiar instituţia, într-un răspuns adresat lui Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR şi fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene. La fel de prost stă situaţia şi în ceea ce priveşte spitalele regionale, care ar trebui făcute din fondurile de coeziune. Nu doar că nu avem niciun spital funcţional din cele 10 mari spitale pe care zicea PSD că le face, acum 5 ani, dar am ajuns să avem ceremonii pentru „spargerea solului”, cum am văzut la Craiova”, mai afirmă USR.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend