Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Breaking: Procuratura Ucrainei a deschis dosare penale șefilor Comisiilor Electorale Centrale din Donețk și Lugansk

Publicat

in

Procuratura Generală a Ucrainei a deschis dosare penale împotriva șefilor Comisiilor Electorale Centrale din autoproclamatele republici populare Doneţk (DNR) şi Lugansk (LNR), Vladimir Vîsoţkii și Elena Kravcenko, a șefului Camerei Publice a DNR, Aleksandr Hofman și a consilierului șefului LNR, Marina Filipova, notează Rador.

“Sub conducerea procesuală a procuraturilor regionale din Donețk și Lugansk, a fost raportată suspectarea pseudo-șefilor Comisiilor Electorale Centrale din Doneţk şi Lugansk, a președintele Camerei Publice din Doneţk şi a unuia dintre organizatorii comandamentului public al referendumului din Lugansk de încălcarea integrității teritoriale și de activități de colaborare” – se arată în comunicat. După cum au declarat surse din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei, “în viitorul apropiat, aceştia vor fi trecuți pe lista urmăriţilor”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

De la Olimpiada de Istorie, la spital! Mai mulți elevi au ajuns pe mâna medicilor după ce au mâncat la un restaurant. DSP Braşov face o anchetă

Publicat

in

De

Cel puţin şapte elevi, din mai multe judeţe, care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat într-un restaurant din Codlea, scrie Edupedu.ro. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a deschis o anchetă în acest caz, însă nu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, pe motiv că nu a primit vreo plângere oficială, conform news.ro.

Potrivit Edupedu.ro, mai mulţi elevi care participau la Olimpiada Naţională de Istorie au luat prânzul, luni, la un restaurant din Codlea, unde au mers cu profesorii, iar la întoarcerea la hotelurile unde erau cazaţi, în Poiana Braşov, unii au acuzat stări de greaţă şi chiar au vomitat.

Astfel, cel puţin şapte elevi, cu vârste între 14-18 ani, din judeţele Călăraşi, Alba, Constanţa au fost duşi cu ambulanţe la Spitalul Judeţean. Alţi elevi s-au simţit rău mai târziu.

Purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Diana Pop Goşmanu, a declarat că a fost declanşată o anchetă, fiind prelevate probe de la restaurant, însă rezultatele nu sunt gata.

Potrivit surselor Edupedu.ro, o parte dintre organizatori şi profesori ar fi încercat să muşamalizeze situaţia, iar elevilor din competiţie nu li s-ar fi spus nimic despre ce se întâmplă, ceea ce ar fi dus la o stare de panică.

Acelaşi surse au afirmat că una dintre ipoteze este cea a unei infecţii virale.

Organizatorul Olimpiadei Naţionale de Istorie a fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov. Şeful ISJ Braşov, Florin Tripşa, a declarat că nu are ce să reproşeze din punct de vedere organizatoric şi că nu a primit nicio plângere oficială.

Citeste mai mult

NATIONAL

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume trage semnalul de alarmă: Industria se confruntă cu un moment foarte greu

Publicat

in

De

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume trage semnalul de alarmă: Industria se confruntă cu un moment foarte greu

Cel mai mare producător de ulei de măsline din lume spune că industria se confruntă cu unul dintre cele mai grele momente din istorie. Specialiștii vorbesc despre „furtuna perfectă”. Schimbărilor climatice, creșterea prețurilor, dobânzilor și inflația puternică au produs efecte în ultimele luni.

Doi ani consecutivi de caniculă în Spania au redus recoltele de ulei de măsline. Totul a culminat cu o creștere a prețurilor fără precedent, care i-a susprins chiar și pe specialiști.

Ratele ridicate ale dobânzilor și inflația au produs și ele efecte în ultimele luni

„Ne confruntăm cu unul dintre cele mai dificile momente din istoria sectorului”, a declarat Miguel Angel Guzman, director de vânzări la Deoleo, pentru CNBC prin e-mail.

Deoleo din Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline din lume. De asemenea, Spania acoperă mai mult de 40% din producția mondială de ulei de măsline.

Ratele ridicate ale dobânzilor și inflația au produs și ele efecte în ultimele luni.

„Inflația puternică, împreună cu ratele ridicate ale dobânzilor și prognozele nefavorabile ale recoltei de ulei de măsline (în termeni de cantitate și calitate din cauza ciclului de secetă) au determinat creșterea considerabilă a prețurilor”, a mai explicat Guzman.

Specialiștii mai spun că sectorul are nevoie de o transformare profundă pentru a trece cu bine peste criză.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend