Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Anunț important de pe piața externă! Cotațiile petrolului din nou în creștere

Publicat

in

Informații importante de pe piața externă. Preţul petrolului a depășit luni 120 de dolari pe baril, pe fondul îndoielilor că o ţintă de producţie mai mare a producătorilor din cadrul OPEC+ ar atenua deficitul de ofertă, scrie news.ro

Preţul petrolului Brent a crescut cu 4 de cenţi, până la 119,76 dolari barilul, la ora 16:22 GMT (19:22 ora României), după ce în timpul tranzacţiilor a atins un maxim de 121,95 dolari.

Contractele futures pentru ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 8 de cenţi, sau cu 0,1%, la 118,95 dolari pe baril, iar în timpul şedinţei au atins un maxim al ultimelor trei luni, de 120,99 dolari.

Arabia Saudită a majorat preţul oficial de vânzare al petrolului său arab uşor cu livrare în luna iulie, în Asia, cu 2,10 dolari faţă de iunie, până la o primă de 6,50 dolari, cea mai mare înregistrată din mai, când preţurile au atins maxime istorice din cauza îngrijorărilor legate de întreruperile aprovizionării din Rusia.

Creşterea preţului a urmat deciziei de săptămâna trecută a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi a aliaţilor săi, denumiţi împreună OPEC+, de a creşte producţia pentru iulie şi august cu 648.000 de barili pe zi, sau cu 50% mai mult decât era planificat anterior. Ţinta crescută a fost răspândită în toţi membrii OPEC+, dar mulţi dintre aceştia au puţin spaţiu pentru a creşte producţia, inclusiv Rusia, care se confruntă cu sancţiuni occidentale, transmite news.ro

Citeste mai mult

NATIONAL

Confruntarea titanilor: Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt de a se întrece pe distanţa de 100 metri

Publicat

in

De

Legendarul Usain Bolt i-a lansat recent o provocare atacantului Kylian Mbappé, ironizând faptul că francezul, care îl “inspiră”, nu are încă “nicio şansă” la 100 de metri, scrie rmcsport, titrează News.ro.

Duminică, în cadrul unei campanii promoţionale, atacantul i-a răspuns jamaicanului.

“Să ştiu că inspir pe cineva ca el este foarte satisfăcător”, a început prin a comenta Kylian Mbappé. “Şi el a inspirat pe toată lumea. Şi cred că toată lumea s-a trezit târziu în noapte pentru a urmări o cursă a lui Usain Bolt. Pot spune pur şi simplu că sentimentul este reciproc şi că am început să-l admir înaintea lui”, a spus Mbappe..

Într-o cursă ipotetică de 100 de metri împotriva unui sportiv care s-a retras, dar care deţine încă recordul mondial pe această distanţă (în 9″58), Kylian Mbappé a considerat, de asemenea, că probabil nu are “nicio şansă”. Cu toate acestea, campionul mondial din 2018 a răspuns favorabil: “Dar îmi place, pentru distracţie, de ce nu într-o zi, dacă avem amândoi timp, să facem ceva frumos”.

“Nu mă aştept la mare lucru de la rezultat”, a spus râzând Kylian Mbappé. Usain Bolt, care s-a retras din atletism în 2017, şi-a încercat norocul la fotbal, jucând în Australia timp de câteva luni.

Însă cel care a cucerit şase titluri olimpice individuale nu a reuşit să convingă echipa de conducere a echipei Central Coast Mariners de abilităţile sale fotbalistice.

Citeste mai mult

NATIONAL

Ultrașii lui PSG se pregătesc intens de calificarea în finala Ligii Campionilor

Publicat

in

De

Locul ocupat de Paris Saint-Germain în finala UEFA Champions League este departe de a fi asigurat, însă fanii clubului au luat deja măsuri, conform dezvăluirilor făcute de RMC Sport. Aceștia pregătesc o sărbătoare pirotehnică, aparent chiar cu sprijinul clubului.

PSG se întoarce marți pe Parc des Princes pentru manșa secundă a semifinalei cu Borussia Dortmund. Returul începe cu un deficit de un gol pentru parisieni. Golul lui Niclas Füllkrug marcat săptămâna tecută pe Signal Iduna Park face până acum diferența dintre cele două formații.

PSG, însă, este încrezătoare, atât Luis Enrique, cât și Kylian Mbappé fiind fără echivoc în convingerea lor că Les Parisiens vor ajunge în a doua lor finală de Liga Campionilor, după ce au făcut-o în 2020, potrivit Mediafax.

Fanii lui PSG se pregătesc deja intens această eventualitate, potrivit unor informații făcute publice de RMC Sport. Un spectacol pirotehnic grandios, în urma căruia tribuna Auteuil va fi cu sigiranță închisă pentru un meci european al lui PSG din sezonul viitor, este planificat pentru intrarea jucătorilor pe teren marți seara.

De asemenea, este planificată o invazie a terenului, coordonată de ultrași, cu largul concurs al clubului, conform sursei citate.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend