Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului: ‘Invit românii să nominalizeze oraşe şi localităţi care să fie incluse în topul destinaţiilor atractive autohtone’

Publicat

in

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), alături de Alianţa pentru Turism, este partener în cadrul celei de-a doua ediţii a competiţiei “Destinaţia anului 2022”, o importantă acţiune de promovare a turismului intern, care are drept scop popularizarea locurilor emblematice ale României în mediul online.

“Invit toţi românii să nominalizeze, în această primă etapă a competiţiei, oraşele şi localităţile turistice pe care le iubesc şi vor să le vadă incluse în topul destinaţiilor cele mai mai atractive din ţara noastră! Preferinţele pot fi exprimate până pe data de 10 aprilie, atunci când se va stabili podiumul pe categorii şi regiuni istorice”, a declarat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, potrivit unui comunicat al MAT transmis luni AGERPRES.

Până în acest moment, au fost înregistrate mii de nominalizări pe www.destinatiaanului.ro.

La categoria “City Break”, pe lângă Oradea, Iaşi sau Brăila, finaliste ale ediţiei de anul trecut, mulţi români recomandă Braşovul, Clujul, Timişoara, Sibiul, Alba Iulia, dar şi Craiova, Târgovişte, Brăila, Tulcea, Hunedoara şi Piatra Neamţ, potrivit Agerpres.ro.

Surprize apar şi la categoria “Localităţi turistice”, unde nume noi ca Valea Doftanei, Brezoi, Sfântul Gheorghe (Delta Dunării), Rimetea, Breb, Slănic Moldova sau Vatra Dornei au strâns cele mai multe recomandări până acum.

Cele 6 destinaţii cu cele mai mari scoruri vor beneficia ulterior de promovare naţională intensă în lunile mai-august atât pe social media, cât şi prin emisiunile Destinaţia Anului difuzate pe Prima TV.

În următoarea etapă, juriul prezidat de Dragoş Anastasiu (Alianţa Pentru Turism) va acorda voturile celor mai atractive destinaţii pe baza înscrierilor şi ale unor criterii care cuprind investiţiile făcute în infrastructura turistică şi acţiunile de comunicare realizate în ultimii doi ani. Votul juriului va conta pentru 1/3 din scor, iar numărul nominalizărilor pentru celelalte doua treimi.

Juriul acestei etape este format din 20 de experţi şi influenceri de turism.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

CE Gimnastică 2024 (f): România, prezentă în patru finale pe aparate și cea pe echipe

Publicat

in

De

România s-a calificat în finala pe echipe la Campionatul European de gimnastică artistică de la Rimini (Italia), după ce s-a clasat pe locul al patrulea în calificări. Tricolorele au ajuns și în patru finale pe aparate, în timp ce Sabrina Maneca Voinea a ocupat locul al patrulea la individual compus.

Sabrina Maneca-VoineaFoto: Geert vanden Wijngaert / AP / Profimedia

>> Suma adunată de FR Gimnastică din donații, după semnalul de alarmă tras înainte de JO 2024

România, locul 4 în calificări la CE Gimnastică – Patru finale pe aparate pentru „tricolore”

România (Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă) a totalizat 158,798 puncte, fiind devansată de Italia (165,296 puncte), Marea Britanie (161,430 puncte) şi Franţa (159,130 puncte).

Finala pe echipe va avea loc duminică.

La individual compus, medalia de aur a fost obţinută de italianca Manila Esposito, cu 55,432 puncte, argintul a revenit compatrioatei sale Alice D’Amato, cu 54,831 puncte, în timp ce bronzul a fost adjudecat de britanica Alice Kinsella, cu 53,599 puncte.

Sabrina Maneca Voinea a ocupat locul al patrulea, cu 52,700 puncte. De menţionat că în fapt reprezentantele Italiei au avut primele trei totaluri, Angela Andreoli (53,766) nefiind luată în calcul, scrie Agerpres.

Româncele au reuşit patru calificări în finale:

  • Ana Maria Bărbosu s-a calificat la sărituri cu a patra medie, 13,633 puncte, după 13,666 la prima săritură şi 13,600 la a doua;
  • Sabrina Maneca Voinea a prins finala la bârnă cu a doua notă (14,100) şi pe cea de la sol cu cea mai mare notă (13,700)
  • Lilia Cosman s-a calificat în finala de la bârnă cu a şasea notă (13,266).

Alte rezultate înregistrate de gimnastele tricolore la CE Gimnastică:

  • Sabrina Maneca Voinea a fost a 13-a la sărituri (12,983) şi a 80-a la paralele (11,300).
  • Ana Maria Bărbosu a fost a 33-a la paralele (12,933), a 32-a la bârnă (12,633) şi a 24-a la sol (12,500).
  • Lilia Cosman a fost a 18-a la paralele (13,100) şi a 21-a la sol (12,600).
  • Amalia Ghigoarţă a fost a 27-a la paralele (13,000), a 29-a la bârnă (12,700) şi a 16-a la sol (12,733).
  • Maria Ceplinschi nu a evoluat în calificări, fiind menajată de antrenori din cauza unor dureri la gleznă.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Imagini spectaculoase cu distrugerea de către ucraineni a unui sistem rusesc antiaerian Buk

Publicat

in

De

Forțele de operațiuni speciale ale Ucrainei au distrus cu drone lansatorul unui sistem rusesc de rachete antiaeriene Buk în Sumî, relatează Ukrainska Pravda.

sistem Buk lovit de ucraineniFoto: Captura YouTube

Operatorii SOP au reperat sistemul de rachete Buk-M1 pe frontul din Sumî și l-au atacat cu drone.

„Rușii au încercat fără succes să stingă incendiul și să salveze echipamentul. Lovitura a distrus TEL, care conținea șase rachete și a deteriorat radarul sistemului Buk-M1”, a spus serviciul de presă al Forțelor de Operațiuni Speciale ale Ucrainei.

Sistemul de apărare antiaeriană Buk este conceput, în special, pentru a lovi avioane, rachete balistice tactice și de aviație, precum și ținte de terestre.

Pe 30 aprilie, Forțele de Operațiuni Speciale au raportat distrugerea a două sisteme de rachete antiaeriene Buk rusești pe frontul Sumî.

Se estimează că Rusia avea în arsenalul său cel puțin 440 de sisteme Buk înainte de declanșarea invaziei în Ucraina, deși numărul lor nu este cunoscut cu exactitate. Ele au intrat în serviciul forțelor armate sovietice în 1980 și au trecut de atunci prin diferite stadii de modernizare.

Reamintim că același sistem Buk a fost folosit pentru a lovi zborul MH17 al companiei Malaysian Airlines, care efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur și s-a prîbusit în iulie 2014 în estul Ucrainei, probabil la ordinul fostului comandant rus Igor Ghirkin.

Urmărește LIVE ultimele evoluții ale războiului din Ucraina

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend