Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Divorțul anului, o nouă etapă spumoasă: Anamaria Prodan anunță că Reghecampf i-a deschis șapte procese

Publicat

in

Iubirea și viața lor de familie a ținut România cu inima la gură vreme de ani buni, cât cuplul Prodan – Reghecampf a avut un celebru reality show. Ieșirile spumoase ale Anei, cadourile de lux sau simpaticul Bebeto i-au delectat pe românii care au vrut să vadă, la prima mână, cum trăiesc românii cu bani. Acum, celebrul cuplu ține prima pagină a ziarelor cu divorțul anului. Anamaria Prodan acuză că fostul ei partner de viață i-a intentat nu mai puțin  de șapte procese.

„O să își dea seama în ani și o să fie foarte târziu pentru el. El a pierdut tot. Eu cred că atunci când îți pierzi demnitatea, ca bărbat în primul rând, e cumplit. Nici nu știu, am vreo şapte procese, îmi tot deschide și când n-ai ce să faci, devii procesoman. E împins de fata asta să facă toate lucrurile astea că el nu are… Să renunțe? Eu nu cred că are voie! Dacă citești mail-urile de amenințare pe care le dă ea… Ia gândește-te, el nu are voie să facă dreapta către Snagov, dar să renunțe? Nu, e săracul prins ca un pește mic de aur într-o plasă cu atât de multe găuri, dar nici așa nu mai are direcție să iasă măcar prin găurile astea mari”, a spus Anamaria Prodan la podcast-ul „Fiţă cu Adiţă„,, porrivit România TV.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

OMV Petrom s-a retras de pe o piață importantă fără a da explicații: cum va afecta această decizie proiectul Neptun Deep

Publicat

in

De

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom se retrage din Georgia, arată raportul trimestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Compania nu precizează nici când şi nici de ce a luat această decizie şi nici în ce constă de fapt retragerea.

”Perimetrul II de Explorare Offshore din Georgia: s-a decis retragerea din această ţară”, se menţionează în raport.

În ceea ce priveşte proiectul Neptun Deep, compania are în plan finalizarea atribuirii principalelor contracte, concentrarea pe activităţile de obţinere a permiselor, demararea lucrărilor de construcţie şi a pregătirilor în vederea forării primei sonde în 2025.

Legat de proiectul Han Asparuh offshore Bulgaria, OMV Petrom subliniază că va continua activitatea de explorare ca operator.

Compania estimează volume totale de vânzări de gaze naturale mai mici faţă de 2023 (2023: 47 TWh), î principal din cauza surselor de aprovizionare reduse. Producţia totală netă de energie electrica este prognozată sa fie mai mare faţă de 2023 (2023: 4,2 TWh), reflectând o revizie mai scurtă ca durată a centralei electrice de la Brazi planificată în T2/24.

Pentru 2024, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al titeiului Brent va fi in jur de 85 dolari pe baril (estimarea anterioara: in jur de 80 dolari /bbl; 2023: 82,6 dolari/bbl).

Valoarea investiţiilor organice se estimează ca va fi în jur de 6,5 miliarde lei în acest an (de la 4,7 miliarde lei în 2023), cu investiţii mai mari faţă de 2023 dedicate in principal proiectului Neptun Deep şi celor cu emisii de carbon reduse şi zero, cu precadere SAF/HVO, energie din surse regenerabile si reteaua de statii de incarcare a vehiculelor electrice (EV).

Investitiile suplimentare pentru proiectele cu emisii de carbon reduse si zero aferente tranzactiilor de achizitii anuntate ar putea duce investitiile totale la aproximativ 8 miliarde lei. ”Investitiile necesita un mediu de reglementare şi fiscal previzibil şi stabil”, precizează compania.

În Explorare&PRoducţia, investiţiile vor fi de circa 4,7 miliarde lei (2023: 2,6 miliarde lei), din care aproximativ jumătate pentru proiectul Neptun Deep. OMV Petrom plănuieşte forarea a circa 40 de sonde noi şi sidetrack-uri şi realizarea a pana la 500 de reparatii capitale la sonde (2023: 45 de sonde noi si sidetrack-uri şi 497 de reparatii capitale la sonde).

Productia se estimeaza că va fi peste 106.000 bep/zi (2023: 113.000 bep/zi), luând în considerare faptul că nu se vor efectua vânzări de active.

De asemenea, OMV Petrom are ca ţintă reducerea intensităţii emisiilor de carbon cu 30% până în 2030 faţă de 2019 (2023: scădere de ~11% faţă de 2019).

Conform estimărilor OMV Petrom, consumul national de gaze naturale a crescut în primul trimestru al anului cu aproximativ 6% fata de T1 2023, sustinut in principal de consumul mai mare de gaze naturale pentru productia de energie electrică, precum si reluarea activitatii unor producatori de ingrasaminte chimice, partial contrabalansat de vremea calda.

Î primul trimestru al acestui an, centrala electrică Brazi a generat o productie excelentă, atingand 1,6 TWh (1 TWh in T1/23), nivel record pentru un trimestru unu, acoperind 10% din mixul de generare al Romaniei. T1/23 a fost impactat de revizia planificata a centralei electrice Brazi cu intreaga capacitate in martie 2023.

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 6% în primul trimestru, la 1,39 miliarde lei, de la 1,48 miliarde lei în primul trimestru din anul 2023. Veniturile din vânzări au fost mai mici cu 10%, la 8,54 miliarde lei.

Producţia totală de hidrocarburi a scăzut cu 3%, în primele trei luni ale anului, la 10,16 milioane barili echivalent petrol, în principal din cauza declinului natural.

Citeste mai mult

NATIONAL

Actorii Şerban Pavlu şi Vlad Linţă, pe scena ARCUB în două reprezentaţii ‘Bazinul de nord’ în regia lui Alexandru Mâzgăreanu

Publicat

in

De

Spectacolul de teatru contemporan „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, revine luni 13 mai, la ora 19.00, şi duminică 26 mai, de la ora 15.00, pe scena ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare.

Montată în premieră naţională, noua producţie care completează Stagiunea de teatru ARCUB 2023-2024, „Bazinul de nord” a avut avanpremiera şi premiera în luna aprilie, reprezentaţii care s-au jucat cu casa închisă, şi s-au bucurat atât de aprecierea publicului larg, cât şi a cronicarilor, conform news.ro.

Realizat sub bagheta lui Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai curajoşi regizori ai generaţiei sale, spectacolul „Bazinul de nord” îi aduce pe scenă pe Şerban Pavlu, cunoscut pentru versatilitatea sa şi abilitatea de a interpreta roluri de impact, atât în teatru, cât şi în producţiile pentru micile ecrane, şi pe carismaticul actor Vlad Linţă, care a reuşit să impresioneze prin talentul său actoricesc.

„Bazinul de nord” este un spectacol ce implică emoţional privitorii, un spectacol puternic, construit în crescendo, cu evidente accente pe protagonişti. Non-comunicarea dintre generaţii, importanţa banilor în societatea contemporană, schimburile de putere, învinovăţirile reciproce, diferenţa de clasă, dar şi iubirea sunt câteva dintre temele centrale ale spectacolului.

„Bazinul de nord” cu un titlu poate discutabil pentru stârnirea atracţiei publicului, rămâne un spectacol de marcă de la care nimeni nu poate pleca deziluzionat. Este o oglindă a prezentului, o provocare emoţională cu minunaţi actori şi reuşit ambalaj regizoral” – Ileana Lucaciu, ileanalucaciu.blogspot.

Dramaturgul american Rajiv Joseph, prezenţă importantă în peisajul teatral contemporan, a fost nominalizat şi laureat cu mai multe premii, inclusiv un Obie Award (Premiile teatrale Off-Broadway), acordat în 2018 pentru Best New American Play, respectiv piesa de teatru Descrie noaptea, publicată în 2017; o nominalizare la Premiile Drama Desk şi una la Premiile Pulitzer (cu Tigrul bengalez la grădina zoologică din Bagdad, în 2010).

Regia şi lighting designul spectacolului sunt realizate de Alexandru Mâzgăreanu, scenografia este creată de Alexandra Boerescu, iar muzica originală este compusă de Alexandru Suciu.

Biletele pot fi achiziţionate la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc, respectiv 70 lei – Cat. I şi 50 lei – Cat. II (pentru elevi, studenţi, pensionari), atât online de pe entertix.ro sau arcub.ro, cât şi fizic, de la Casa de bilete ARCUB (str. Lipscani nr. 84-90).

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend