Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Se plănuiește o revoltă în Rusia? Ministrul luxemburghez de Externe: ‘Poate că asta este tot ceea ce ne-am putea dori, și anume ca Putin să fie realmente eliminat fizic pentru a opri toate acestea’

Publicat

in

Ministrul luxemburghez de Externe, Jean Asselborn, a afirmat că o soluție la oprirea războiului din Ucraina ar putea fi o „răsturnare” de la putere a președintelui rus Vladimir Putin de către propriul popor.

Intervievat la postul de radio public 100,7, ministrul a spus că regretă lipsa de informaţii a cetăţenilor ruşi asupra acestui război prin media oficiale din ţara lor.

Dacă poporul rus ar vedea ceea ce face Putin în Ucraina, în ce măsură ucrainenii se tem şi câte vieţi umane ar putea avea pe conştiinţă (preşedintele rus), atunci l-ar răsturna de la Kremlin„, a spus Asselborn.

Poate că asta este tot ceea ce ne-am putea dori, şi anume ca Putin să fie realmente eliminat fizic (printr-o revoltă – n.r.) pentru a opri toate acestea„, a adăugat el.

Contactat de AFP, Jean Asselborn a explicat că „a pronunţat aceste cuvinte sub impulsul emoţiei„, după ce a fost informat de către diplomaţi occidentali aflaţi la faţa locului că armata rusă atacă civili în Ucraina, contrar a ceea ce afirmă Kremlinul.

Şeful diplomaţiei Marelui Ducat, stat fondator al UE, s-a declarat pesimist asupra şanselor de rezolvare a conflictului pe cale diplomatică, prin negocieri.

„Nu trebuie să le spunem oamenilor că, din punct de vedere diplomatic, se va reuşi o cotitură cu un Putin ca preşedinte„, a declarat el.

Miercuri, în a şaptea zi a invaziei ruse în Ucraina lansată de Vladimir Putin, trupe aeropurtate ruse au debarcat la Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, ţintă a noi bombardamente. Capitala Kiev se pregătea la rândul său să facă faţă unui asalt al forţelor ruse.

Lovituri asupra Kievului şi Harkovului, care au făcut deja zeci de morţi, au stârnit o emoţie puternică în lume, unde manifestaţiile împotriva războiului şi gesturile de solidaritate cu Ucraina s-au înmulţit, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, avertisment teribil: ‘Brutalitatea la care asistăm se va înrăutăți. Doctrina rusă urmează să devină mai dură’

Secretarul britanic de externe, Liz Truss, trage un semnal de alarmă: ‘Mă tem că acest conflict ar putea fi foarte, foarte sângeros. Va dura un număr de ani’

Mircea Geoană: ‘Vom accelera procedurile de inițiere a grupului de luptă din România condus de Franța. Este firesc ca și NATO să-și ia măsuri simetrice, neprovocatoare’

Citeste mai mult

NATIONAL

Plecată din Grecia, flacăra olimpică va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor întâmpina în prezenţa unui important dispozitiv de securitate

Publicat

in

De

După douăsprezece zile de călătorie pe mare la bordul ambarcaţiunii cu trei catarge Belem, plecată din Grecia, flacăra olimpică va sosi miercuri la Marsilia unde 150.000 de persoane o vor întâmpina în prezenţa unui important dispozitiv de securitate, cu mai puţin de trei luni înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, informează AFP, citat de Agerpres.

Este pentru prima oară când flacăra ajunge în Franţa pentru Jocurile de vară întrucât chiar dacă Parisul a mai găzduit Jocurile Olimpice, în 1900 şi 1924, principiul flăcării olimpice nu a fost inaugurat decât în 1928 la Jocurile de la Amsterdam.

Ultima sa trecere datează din 1992 de la JO de iarnă de la Albertville, după un prim sejur în 1968, pentru JO de iarnă de la Grenoble.

Flacăra olimpică a fost aprinsă pe 16 aprilie în vechiul sit Olympia, în Grecia, cu 101 zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris (26 iulie – 11 august). Ea îşi va începe periplul francez din Vechiul-Port din Marsilia, fondat în urmă cu 2.600 de ani de marinari greci, în prezenţa preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron.

Simbolul Jocurilor Olimpice va străbate apoi toată Franţa, trecând prin Antile şi Polinezia Franceză, pentru a ajunge la Paris în ziua ceremoniei de deschidere, 26 iulie.

Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO A apărut primul trailer al filmului-eveniment pe care Francis Ford Coppola l-a pregătit timp de peste patru decenii

Publicat

in

De

Primul trailer al „Megalopolis”, filmul lui Francis Ford Coppola, fără a dezvălui cu adevărat nimic despre intrigă, prezintă o scenă spectaculoasă de două minute în care apare eroul acestui film futurist, interpretat de Adam Driver, transmite News.ro.

Scenă din filmul MegalopolisFoto: Captura YouTube

Le pacte, compania responsabilă cu distribuţia în Franţa, a profitat de lansarea primului trailer al filmului „Megalopolis” pentru a dezvălui într-un comunicat de presă liniile generale ale scenariului a ceea ce ar putea face senzaţie pe Croazetă:

„Megalopolis este o epopee romană plasată într-o Americă modernă imaginară aflată în plină decadenţă. Oraşul Noua Romă trebuie neapărat să se schimbe, ceea ce creează un conflict major între Caesar Catiline, un artist genial cu puterea de a opri timpul, şi primarul arhiconservator Franklyn Cicero. Primul visează la un viitor utopic ideal, în timp ce al doilea rămâne ferm ataşat de un status quo regresiv care protejează lăcomia, privilegiile şi miliţiile private. Fiica primarului, Julia Cicero, îndrăgostită de Caesar Catilina, este împărţită între cei doi bărbaţi şi va trebui să descopere ce crede ea că este mai bine pentru viitorul omenirii”.

Această poveste „coliseană” a fost pregătită timp de patru decenii de Coppola, care a finanţat-o din banii săi (130 de milioane de euro), şi care, potrivit primelor indicii, ne va plonja într-o Americă pe cât de modernă, pe atât de imaginară.

Aşa cum se întâmplă adesea în cazul regizorului filmelor „The Godfather” şi „Apocalypse Now”, distribuţia nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Alături de Adam Driver se vor afla Giancarlo Esposito (Franklyn Cicero), Nathalie Emmanuel (Julia Cicero), Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Talia Shire, Grave Vanderwaal, Kathryn Hunter şi Dustin Hoffman.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend