Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Si la bloc poate fi fain.

Publicat

in

Am ajuns prin Sfântu-Gheorghe (Covasna) si mi-a ramas privirea pe curtea asta de bloc de pe strada Puskas Tivadar.

Oamenii de aici, satui sa vina in fiecare zi acasa intr-un loc gri si deprimant au trecut la treaba.
Au inlocuit gardul ruginit si darpanat, ramas de pe vremea comunistilor, cu un gard viu. Au plantat copacei, flori.
Apoi au restaurat o caruta veche, au construit cateva elemente din butuci si au dat o mana de vopsea.
Rezultatul:

Imi scot palaria in fata celor care au facut asta.
Ganditi-va o clipa: cum ar fi sa arate toate orasele din Romania asa?
Chiar este vorba de o inve… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/si-la-bloc-poate-fi-fain/

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO Strada surpată din Slănic, Prahova: Autorităţile anunţă că au umplut craterul. „Eventualele tasări nu reprezintă motive de panică”

Publicat

in

De

Autorităţile din judeţul Prahova anunţă că, în urma intervenţiilor realizate în regim de urgenţă, au fost terminate operaţiunile de umplere a craterului format în urma prăbuşirii unei porţiuni din strada 23 August din oraşul Slănic. Eventualele tasări nu reprezintă motive de panică, transmit oficialii Prefecturii.

Stradă surpată în Slănic, PrahovaFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Operaţiunile de umplere de pe strada 23 August au fost finalizate. În orele următoare, se vor executa operaţiuni de compactare a umpluturii. De asemenea, prefectul informează opinia publică faptul că eventualele tasări ale acestei lucrări sunt normale. Dacă vor observa astfel de fenomene în locul respectiv (suprafaţa craterului), cetăţenii sunt rugaţi să înţeleagă că nu există motive de panică, ci este un aspect obişnuit în astfel de proceduri”, informează, vineri seară, Prefectura Prahova.

Cele 58 de persoane evacuate nu se întorc, deocamdată, în apartamentele lor.

„Totuşi, persoanele respective pot intra însoţite de personalul de pază pentru a-şi verifica bunurile. De asemenea, se menţin restricţiile de circulaţie, atât pietonale, cât şi auto, pe tronsonul respectiv, precum şi perimetrul de siguranţă”, menţionează sursa citată.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, vineri, realizarea unei intervenţii de urgenţă pentru stabilizarea provizorie a străzii 23 August din Slănic, surpată în urmă cu o săptămână. După stabilizarea provizorie a tronsonului surpat, se vor lua măsuri pentru stabilizarea definitivă a zonei afectate. Prefectul de Prahova a declarat că în momentul de faţă nu există niciun indiciu concret că ar trebui să se extindă perimetrul de siguranţă.

Prefectul de Prahova afirma că vineri dimineaţă s-a votat în regim de urgenţă o hotărâre a CJSU prin care a solicitat autorităţii publice locate încheierea unui contract de intervenţie de urgenţă. „Aseară am demarat această procedură şi, din fericire, azi suntem în situaţia în care se lucrează, iar orizontul de timp ne arată o mobilizare foarte, foarte bună. Eu cred că primele semne de stabilizare ar trebui să le avem în cursul zilei de astăzi”, preciza Emil Drăgănescu.

Prefectul şi-a exprimat speranţa că groapa va fi umplută, dar preciza că se fereşte să dea un pronostic, deoarece constructorul va face lucrarea. „Întreaga soluţie e una provizorie. Este o soluţie de stabilizare şi umplere a craterului, iar îni paralel se vor contiunua investigaţiile şi măsurătorile care ne vor arăta maniera în care următoarea lucrare, care va avea un proiect tehnic şi o execuţie de durată, va evolua”, spunea prefectul.

Urmează o expertiză

Întrebat în cât timp s-a putea întoarce oamenii în locuinţe, Drăgănescu sublinia că „pe lângă hotătrârea de a interveni de urgenţă, a solicitat autorităţii locale ca astăzi să contracteze un expert clasa 1 care să înceapă celelalte verificări pentru structura de rezistenţă a blocului”.

„Măsurătorile de până acum arată o zonă cu un specific aparte, aflată pe un filon de sare, arată o tasare generalizată în zona respectivă. Asta e cacracteristica zonei. Nu este neapărat un lucru nenatural, astfel de trerenuri să sufere o tasare generală, care e de sute de ani, de mii de ani şi va fi şi de aici îniainte. Important e ca această tasare să nu fie una locală. Deocamdată nu ne arată o situaţie cu multiple tasări locale. Tocmai pentru a şti acest lucru, primăria a comandat studiile aferente. (…) Este un specific al zonei, dar pentru că în spaţiul public se vehiculează fel de fel de scenarii, datoria mea e şi de a le spune lor ce a cauzat această tasare. Vă promit că nu mă voi lăsa până când nu veţi şti ce a cauzat această scăpare”, afirma prefectul.

Stradă surpată la Slănic

Autorităţile din judeţul Prahova au decis, joi, evacuarea a încă unui bloc de locuinţe din oraşul Slănic, unde surparea care a apărut pe strada 23 August s-a accentuat. Astfel, 16 persoane au fost „rugate” acum să îşi părăsească locuinţele, după ce în groapa apărută în stradă s-a scufundat, pe verticală, un stâlp.

Anterior, 42 de locuitori ai oraşului Slănic fuseseră evacuaţi după ce o porţiune din strada 23 August s-a prăbuşit. Încă de marţi s-a anunţat că aceştia nu se vor putea întoarce în apartamentele lor, întrucât blocurile au fost afectate. Specialiştii au arătat că prăbuşirea străzii nu a fost provocată de cauze naturale, ci de acţiunea omului. Prefectul de Prahova, Emil Drăgănescu, a lansat un atac dur la adresa Consiliului Judeţean Prahova, acuzându-i pe liberalii din conducere că lipsesc, aşa cum fac de obicei, de la şedinţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu au trimis pe nimeni la Slănic, unde CJ a derulat o amplă lucrare de introducere a reţelei de gaze.

„Din păcate, oamenii nu se vor întoarce acasă. Rapoartele preliminare solicită autorităţilor publice locale să facă studii ample, să facă lucrări de intervenţie şi abia după aceea oamenii să se întoarcă acasă. În momentul de faţă ne confruntăm cu nişte fenomene de tasare care afectează şi blocurile, nu ştim cât vor avansa, nu ştim dacă erau dinaintea acestei surpări sau dacă au apărut pe parcursul ei, dar cert este că blocurile evacuate nu pot fi repopulate în momentul de faţă”, declara, marţi seară, prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu.

Citeste mai mult

NATIONAL

CSC Şelimbăr a învins-o pe Gloria Buzău (2-1), în play-off-ul Ligii a II-a

Publicat

in

De

CSC 1599 Şelimbăr a învins-o pe Gloria Buzău cu scorul de 2-1, vineri seara, pe teren propriu, la Cisnădie, într-un meci din etapa a opta a fazei play-off a Ligii a II-a de fotbal, potrivit Agerpres.

Echipa antrenată de Claudiu Niculescu a obţinut prima sa victorie din play-off, prin golurile marcate de atacantul sârb Stefan Visic (32, 72).

loria, antrenată de Andrei Prepeliţă, deschisese scorul prin Daniel Benzar (13). Buzoienii aveau nevoie de un singur punct pentru a-li asigura matematic promovarea directă în Superligă, dar au eşuat.

Gloria are un avans de cinci puncte faţă de principala sa urmăritoare, FK Csikszereda.

Până la final, Gloria mai are de jucat cu Unirea Slobozia (acasă) şi FK Csikszereda (deplasare), iar FK Csikszereda va juca etapa viitoare în deplasare cu Corvinul.

Rezultate:

Play-off – etapa a 8-a

Joi

CS Mioveni – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 3-1

Vineri

CSC 1599 Şelimbăr – Gloria Buzău 2-1

Sâmbătă

AFC Unirea 04 Slobozia – CS Corvinul 1921 Hunedoara (Stadion 1 Mai – Slobozia, 12:00)

Clasament

1. AFC Unirea 04 Slobozia 56 puncte

2. CS Corvinul 1921 Hunedoara 49

3. CSC 1599 Şelimbăr 49

4. Gloria Buzău 45

5. AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 40

6. CS Mioveni 39

Primele şase clasate la finalul sezonului regulat evoluează în play-off-ul pentru promovarea în Superliga de fotbal. Primele două clasate eligibile (CSC Şelimbăr şi Corvinul Hunedoara nu au drept de promovare) la finalul play-off-ului vor promova direct în Superligă. Următoarele două clasate eligibile vor juca meciuri de baraj cu ocupantele locurilor 7 şi 8 din play-out-ul Superligii.

Play-out – etapa a 6-a

Grupa A

CSM Alexandria – CSM Reşiţa 2-4

ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ – FC Unirea Dej 1-1

ACS CFC Argeş – CSC Dumbrăviţa 1-0

Metaloglobus a stat.

Clasament

1. CSM Reşiţa 40 puncte

2. Ceahlăul 35

3. Metaloglobus 33

4. CFC Argeş 33

5. CSC Dumbrăviţa 26

6. Unirea Dej 24

7. CSM Alexandria 13

Grupa B

CS Concordia Chiajna – ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 1-1

CS Tunari – CSA Steaua 1-2

CSM Slatina – AFC Progresul 1944 Spartac 4-0

Chindia a stat.

Clasament

1. CSA Steaua 41 puncte

2. Concordia 38

3. Chindia 35

4. CSM Slatina 32

5. ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu 30

6. CS Tunari 20

7. Progresul Spartac 1

Echipele din play-out au fost împărţite în două grupe de câte şapte. În Grupa A evoluează echipele clasate pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19 la finalul sezonului regulat, iar în Grupa B, echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20.

Se dispută 6 meciuri pentru fiecare echipă, iar la final ultimele două clasate din fiecare grupă de play-out vor retrograda în Liga a III-a. În acest sezon nu va mai exista meciul de baraj dintre ocupantele locurilor 5 din cele două grupe pentru a se stabili a cincea echipă retrogradată, deoarece numărul de echipe va creşte de la 20 la 22 din sezonul următor.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend