Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

PSD ARGEȘ A DECIS! Iată lista candidaților PSD la primăriile din 43 comune

Publicat

in

Astăzi a avut loc, la sediul PSD Argeș, o conferință de presă susținută de către deputatul Simona Bucura Oprescu, secretar executiv al organizației județene.
Cu acest prilej, deputatul Simona Bucura Oprescu a prezentat lista localităților în care, în urma Adunărilor Generale, au fost desemnați candidații PSD pentru funcția de primar. Este vorba despre 43 de localități.
„Am participat la toate ședințele de Adunare Generală și m-am bucurat să constatat că numărul participanților a fost mare, iar energia lor îmi dă încredere că vom câștiga alegerile locale din iunie 2020!”, a spus Simona Bucura Oprescu.
Iată care sunt localițile unde au fost stabiliți candidații pentru funcția de primar și cine sunt candidații:
Albota – Ion Dumitru
Căldăraru – Ionuț Rîcanu
Cocu – Gheorghe Țucă
Cuca – Georgel Cristinel Deaconu
Dobrești – Irinel Georgescu
Mălureni – Florian Bucălie
Mărăcineni – Liviu Nicolae Dascălu
Miroși – Marin Niță
Poiana Lacului – Mihai Trache
Popești – Ion Mihai
Râca – Georgel Burcea
Recea – Iliuță Dorel Dragoș
Stâlpeni – Gabi Șerbănoiu
Băbana – Vasile Bebe Ivan
Berevoești – Florin Proca
Boteni – Vasile Leau
Mozăceni – Marian Vochin
Negrași – Alexandru Constantin
Rociu – Aurel Bălășoiu
Slobozia – Petre Funie
Ștefan cel Mare – Ion Parpală
Teiu – Florin Dumitru
Costești – Sorin Daniel Stancu
Băiculești – Neculae Dragnea
Bradu – Dan Stroe
Budeasa – Nicolae Rachieru
Cetățeni – Ion Mugurel Minciună
Stoenești – Ion Marin
Drăganu – Lucian Claudiu Stan
Hârsești – Ionel Moloiu
Stolnici – Sevastian Pupăză Roșu
Lerești – Marian Toader
Lunca Corbului – Gheorghe Drăgan
Vedea – Nicolae Dochinoiu
Merișani – Marius Luigi Ionescu
Săpata – Ionuț Laurențiu Micu
Ciofrângeni – Florin Dorin Panțeru
Cepari – Cristi Ciobanu
Șuici – Constantin Iatagan
Sălătrucu – Nicolae Langer
Bălilești – Cătălin Victor Turturică
Vlădești – Cristian Hristu Dică
Godeni – Ion Pădureanu

În perioada următoare vor avea loc noi Adunări Generale în celelalte localități ale județului Argeș și vor fi stabiliți, de asemenea, candidații pentru funcția de primar.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

S-A DECIS: Spitalul Valea Iașului va trata pacienții COVID – MÂINE VA FI ELIBERAT și pregătit

Publicat

in

De

Propunerea unor reputați medici făcută public și încurajată de ziarul nostru, la inceputul saptamanii trecute, va fi pusa în aplicare de mâine, la Valea Iasului. Astfel, Dan Manu, presedintele CJ Argeș, și Sorina Honțaru, directoarea DSP Arge, au anunțat astazi ca Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf.Andrei” sin Valea Iasului va trata pacienții diagnosticati cu coronavirus. „Începând de luni, 6 aprilie, Spitalul de la Valea Iașului va fi eliberat deoarece pe viitor și această unitate medicală va fi destinată pacienților suspecți și diagnosticați cu SARS COVID 19, forme ușoare și medii”, a declarat Dan Manu.

Sorina Honțaru, sefa DSP, a anunțat oficial că decizia este luată. ” Vă anunț că, de mâine, luni, 6 aprilie, spitalul de la Valea Iasului va fi eliberat pentru putea primi si trata pacienți suspecți și diagnosticați forme medii sau usoare de SARS COVID 19. La Mioveni, vor mai fi internate doar formele grave de infectie cu COVID 19″, a spus Sorina Honțaru, șefa DSP Argeș.

Reamintim ca la începutul acestei săptămâni, ziarul nostru publica o stire in care faceam referire la mai multi medici argeșeni care avansasera o propunere care, iată, este pusă în practică. Ei spuneau ca cea mai potrivita unitate spitaliceasca din judet pentru a deveni Spital COVID 19 este Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf.Andrei” sin Valea Iasului. ” Are toate dotarile reclamate ca fiind lipsa la Mioveni, inclusiv reteaua de ventilatie care este adaptata prin specificul spitalului. Este acreditat ANMCS si este cel mai bine amplasat, intr-o padure de brazi si cu o cale unica de acces ce poate fi usor pazita si are foarte aproape o zona unde pot ateriza si decola elicoptere SMURD in caz de urgenta. Este cel mai bine amplasat geografic, ceea ce ar permite detasarea lejera a medicilor aici de la Pitesti, Campulung si Curtea de Arges”, erau doar cateva dintre argumentele medicilor care au explicat pe o retea de socializare ca Spitalul Valea Iasului  este cea mai buna solutie pentru un spital COVID 19. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Jumătate din cazurile de COVID, în zona Câmpulung – Prefectul nu exclude carantina la Godeni

Publicat

in

De

Statistica oficiala anunțată astăzi, arată faptul că zona Câmpulung pare să devină un focar de infecție cu COVID, cu sursa principala comuna Godeni. După ultimele 13 îmbolnăviri din zona in doar 2 zile, avem de a face cu o situație care nu este deloc pe placul specialiștilor din sistemul de sănătate argeșean: comuna Godeni se transformă in epicentrul unui previzibil focar de infectie din zona Campulung. Potrivit informatiilor, pacientul zero in zona, pare a fi un șofer care face curse internaționale startul valului de infectii a fist dat, fara voia ei, de angajata companiei Lear care a folosit mijloace de transport în comun pentru a ajunge la serviciu unde a intrat in contact cu alte zeci, poate sute, de persoane.

După ce o parte a presei a relatat despre problemele de la Godeni dar si dupa cresterea brusca a cazurilor de infecii cu COVID 19, prefectul Argeşului, Emanuel Soare, a transmis primarilor din Câmpulung şi Godeni să se întrunească luni, 6 aprilie, pentru evaluarea situaţiei din cele două localităţi, privind măsurile ANTICOVID. După analizarea situației si stabilirea măsurilor, cei doi primari trebuie să transmită Comitetului Judeţean pentru Situaţiile de Urgenţă Argeş propunerile de măsuri suplimentare în aceste localităţi, daca se considera a fi necesare. 

„Măsura închiderii unei localități este una foarte importantă și se ia în urma unei analize foarte serioase, nu în urma unor apariții în presă sau a unor declarații ale unora sau altora. Comitetul Local pentru Situații de Urgență se întrunește, analizează situația și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență eventualele propuneri. În urma analizei în CJSU, se transmite către minister această propunere. Dacă sunt întrunite condițiile, se poate decide, prin ordonanță militară, o asemenea măsură. Sâmbătă (05.04.2020), am transmis Primăriei municipiului Câmpulung și Primăriei localității Godeni să întrunească, luni, comitetele locale pentru evaluarea situației și să transmită CJSU propunerile de măsuri suplimentare, dacă se impun. Între timp, așteptăm rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112, pentru a avea imaginea clară a persoanelor și a zonelor afectate”, a informat prefectul Argeșului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend