Conecteaza-te cu noi

Campulung

Cioacă, dezinteresat să crească veniturile „Casei de Cultură şi Odihnă”

Publicat

in

b70fb9a87e4bd7a0783b275a97033783.jpgLiviu Cioacă, un şef cu un horoscop bun în 2013 la capitolul „carieră”, reuşind să-şi păstreze funcţia de director al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, în lipsa altor doritori care să se înscrie la concurs, a intrat din nou în colimatorul consilierului local George Bălan. Acesta din urmă nu l-a slăbit deloc pe Cioacă nici în mandatul anterior, pe când Bălan făcea parte din Comisia de Cultură a Legislativului câmpulungean. Aproape că nu era şedinţă de Consiliu, în care George Bălan să nu-i reproşeze directorului Casei de Cultură slaba colaborare cu membrii comisiei amintite şi faptul că nu-i invită la evenimentele de gen organizate în municipiu. Astfel, consilierii de la Cultură picau mereu prost, nefiind prezenţi tocmai ei, care, teoretic, aveau un cuvânt de spus în acest domeniu. Plus că finanţarea pentru manifestările lui Cioacă, datorită cărora are pâinea asigurată, şi el, şi ceilalţi şase angajaţi ai instituţiei fără sediu, provine din banii noştri, ai câmpulungenilor.
Cifrele din bugetul comunităţii pe 2014 au reprezentat un bun prilej pentru George Bălan, ca să-l pişte din nou pe Cioacă, aşa ca să nu-l uite. Bunăoară, în 2013, şeful Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” şi-a propus să realizeze un buget de venituri de 45.000 de lei, ceea ce înseamnă, în banii vechi, 450 de milioane. N-a putut, oprindu-se la 32.990 lei, adică aproape 330 de milioane de lei vechi. Prin urmare, propunerea pentru 2014 este de 33.000 de lei, pentru că, având o realizare sub 97%, evident că nu putea să crească. Acest aspect a fost „taxat” de George Bălan, în urmă cu o săptămână, la întrunirea ordinară a Consiliului, care a pus veniturile slabe ale Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” pe seama lipsei de preocupare a directorului Liviu Cioacă. „Am impresia că este o slabă preocupare a dumnealui pentru sursele proprii, pentru bugetul din surse proprii. Este prea mare diferenţa între 45.000 şi 32.990, nu vă supăraţi. Totuşi, ar fi bine să-l chemaţi un pic…”, a precizat consilierul local PRM. „Îl chemăm la raport, în comisie, şi noi, Consiliul Local.”, a bombănit Liviu Ţâroiu, ca să scape de gura lui Bălan.
În condiţiile în care aşa stau lucrurile cu veniturile, din ce trăieşte Casa de Cultură, cu cei şapte salariaţi ai săi? Din subvenţii, care, anul trecut, s-au cifrat la 279.000 lei (aşadar, aproape 2,8 miliarde de lei vechi). Pentru 2014, finanţarea asigurată pentru funcţionarea instituţiei se ridică la 300.000 de lei. Nici cheltuielile Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” nu sunt de neglijat, ele cifrându-se, în 2013, la 311.990 de lei. Pentru anul în curs, au fost estimate la 333.000 de lei. Cu toate criticile finanţatorilor consilieri, care le asigură funcţionarea din banii comunităţii, şeful şi subalternii nu par afectaţi de reproşurile vizând încasările slabe. Ba, chiar directorul Liviu Cioacă împarte felicitările pentru activitatea depusă cu Sergiu Cicu, care îi ţine în chirie, la Clubul ARO, pe colegii de la „Tudor Muşatescu”, rămaşi pe drumuri de când Palatul Culturii se tot reabilitează. Iată o mostră de veselie a „împricinaţilor”, care fac dovada că românul ţine piept tuturor vicisitudinilor, cu zâmbetul pe buze şi paharul sus, imortalizată la cheful de final de an. Iar comentariile care însoţesc fotografia pe Facebook sunt încurajatoare, provenind, probabil, de la mesenii omeniţi de cei din capul mesei. „O conducere minunată a culturii muscelene! Felicitări!”, „Da, în frunte cu cei doi directori! Felicitări tuturor!”, a căror muncă, după unii, chiar se cunoaşte. După alţii, „Casa de Cultură şi Odihnă” merge înainte, tot pe uşile altora, căci nu sunt şanse ca reabilitarea celor trei sferturi din imobil rămase nerenovate să fie gata înainte de pensionarea celor din fotografia alăturată.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ARGEȘ | S-a semnat contractul de finanțare pentru achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare – VEZI COMUNELE UNDE AJUNG

Publicat

in

De

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a semnat, luni, 22 aprilie 2024, contractul de finanțare a proiectului ce vizează achiziționarea a 17 microbuze electrice școlare și a 17 stații de încărcare pentru elevi prin intermediul Programului Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.

Microbuzele vor ajunge la elevii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Marina” Curtea de Argeș și Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ștefănești, precum și în comunele Vulturești, Căldăraru, Poiana Lacului, Bogați, Sălătrucu, Buzoești, Băbana, Bascov, Davidești, Popești, Mărăcineni, Vedea, Nucșoara, Stâlpeni și Dârmănești.

„Este încă un pas important pentru modernizarea infrastructurii școlare. Prin accesarea acestor finanțări foarte mulți elevi vor beneficia de microbuze moderne, prietenoase cu mediul. Astfel, facilităm accesul la educație și asigurarea unor șanse egale de dezvoltare pentru toți copiii din județ” – Ion Mînzînă, președinte Consiliului Județean Argeș.   

Acest proiect se alătură celui depus de Consiliul Județean Argeș, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, ce a vizat achiziția a 25 de microbuze electrice pentru care s-a semnat deja contractul de furnizare. Aceste microbuze vor ajunge la școli până la sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba de localitățile: Leordeni, Micești, Mihăești, Schitu Golești, Stoenești, Călinești, Berevoești, Cetățeni, Cocu, Hârtiești, Țițești, Ungheni, Valea Mare Pravăț, Mălureni, Aninoasa, Albeștii de Argeș, Bughea de Jos, Corbeni, Drăganu, Dragoslavele, Lerești, Merișani, Mușătești, Tigveni și Bughea de Sus. În plus, în comunele Vlădești, Coșești și Priboieni au ajuns deja câte un microbuz școlar cu combustie internă.

Citeste mai mult

ACTUAL

ALERTĂ! AU REAPĂRUT VIPERELE! Vremea caldă a trezit tîrîtoarele

Publicat

in

De

Vremea neobișnuit de caldă din această perioadă a scos mulți iubitori de munte pe traseele montane. Totuși, temperaturile ridicate au trezit mai devreme și viperele, crescând riscul de a fi mușcat de un șarpe veninos.

Specialiștii avertizează că viperele au ieșit deja din hibernare și pot fi întâlnite în mai multe zone din țară. Turiștii sunt sfătuiți să evite zonele cu multe pietre și să fie precauți în cazul unei întâlniri cu o viperă.

“Acum vine perioada de împerechere,” declară Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România. “Cei care merg pe munte trebuie să fie foarte atenți pe potecă, deoarece viperele pot sta la soare pentru a se încălzi, în zonele cu mai puțină vegetație.”

Ce să faci dacă ești mușcat de viperă:

  • Păstrează-ți calmul și nu te panica.
  • Nu face eforturi fizice intense, care pot accelera răspândirea veninului.
  • Rămâi la umbră și aplică o compresă rece pe zona mușcăturii.
  • Sună imediat la 112 și nu încerca să te tratezi singur.

Serul antiviperin trebuie administrat cât mai curând posibil după mușcătură pentru a crește șansele de supraviețuire.

Este important să fim precauți și să ne informăm temeinic înainte de a porni la drumeții montane, mai ales în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru a ne bucura de natură în siguranță.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend