Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ziua Generalului! Anghel Iordănescu împlinește 74 de ani. Mesajul fiului său, Edi Iordănescu: Astăzi este despre tine !! Azi şi întotdeauna!!

Publicat

in

Anghel Iordănescu împlineşte, sâmbătă, 74 de ani, iar fiul său Edward, actualul selecţioner al naţionalei României, i-a transmis un mesaj emoţionant pe Facebook.

„Astăzi este despre tine !! Azi şi întotdeauna!! La mulţi ani tată şi cel mai bun prieten!„, a scris Edi Iordănescu pe Facebook, postând două fotografii în care apare în braţele tatălui său.

Anghel Iordănescu s-a născut la 4 mai 1950, la Bucureşti.

El a jucat la Steaua în două perioade: 1961 – 1982 şi 1985 – 1986. Timp de trei sezoane, acesta a evoluat în Grecia, la OFI Creta.

Ca tehnician, Anghel Iordănescu a activat la cluburile Steaua, în perioadele 1986 – 1990 şi 1992 – 1993, la Anorthosis, în perioada 1990 – 1992, Al-Hilal, în 1999 – 2000, la Rapid, în perioada iulie – septembrie 2000, la Al-Ittihad, în perioada 2005 – 2006 şi la Al-Ain, în perioada iulie – decembrie 2006.

Anghel Iordănescu a pregătit naţionala României în perioadele 1993 – 1998, 2001 – 2004 şi decembrie 2013 – octombrie 2014. Acesta a fost şi selecţionerul Greciei în perioada august 1998 – martie 1999.

El a realizat şi cea mai mare performanţă a naţionalei, din postura de antrenor al Generaţiei de Aur, sferturi de finală, la World Cup 1994, unde tricolorii au fost eliminaţi de Suedia.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Incendiu devastator la Nisa – Cel puțin șapte persoane ș-au pierdut viața

Publicat

in

Un incendiu devastator a cuprins o clădire din Nisa. Cel puţin şapte persoane, între care un copil, au murit în cursul nopţii într-o clădire devastată de flăcări din cartierul Moulins din Nisa, au declarat joi pompierii citaţi de AFP, notează news.ro.

Pompierii au fost chemaţi în jurul orei locale 2.30 la un incendiu la etajul şapte al unei clădiri din acest cartier foarte populat al oraşului. Când au ajuns la faţa locului, serviciile de urgenţă s-au confruntat cu un incendiu violent într-un apartament. În ciuda resurselor considerabile puse în aplicare, “din păcate, şapte persoane au murit în incendiu”, au declarat serviciile de urgenţă. Trei persoane au fost, de asemenea, rănite şi au fost transportate la spital.

Un total de 25 de maşini şi 72 de pompieri au fost implicaţi în lupta împotriva incendiului.

Cauza lui nu este cunoscută deocamdată.

Victimele par să fie membrii aceleiaşi familii, potrivit viceprimarului din Nisa.

Pompierii au evacuat clădirea şi 33 de persoane au fost cazate în altă parte.

Incendiul a fost stins dimineaţă, la ora 7, iar autorităţile au deschis o anchetă.

Citeste mai mult

NATIONAL

Vești bune despre cel mai așteptat proiect energetic! Burduja: ‘Avem şanse să îl punem în funcţiune în luna decembrie’

Publicat

in

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că proiectul de la Iernut este cel mai important şi cel mai aşteptat şi are un grafic accelerat de lucrări, fiind un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată.

“Am parcurs stadiul principalelor proiecte care au şanse să fie puse în funcţiune anul acesta. Iernut, sigur că e cel mai important şi cel mai aşteptat, un grup pe gaz modern, peste 400 MW putere instalată, cu un grafic accelerat de lucrări”, a spus ministrul Energiei. ”Avem şanse să îl punem în funcţiune în luna decembrie anul acesta”, a completat Burduja, conform news.ro.

Ministrul Energiei a subliniat că, la Complexul Energetic Oltenia este o altă investiţie importantă, Grupul 5 Rovinari, care în septembrie ar trebui să intre în probe şi de la 1 octombrie să avem producţie foarte importantă cu un grup modern.

”De asemenea, există o centrală nouă în cogenerare în execuţie, cu grad ridicat de finalizare, undeva la 95%, la Năvodari, un proiect al Fondului româno-kazah, întârziat peste un an, un an şi jumătate. Mi s-a promis de când am început mandatul că se va termina peste o lună, peste două, peste trei. Am solicitat companiei Rompetrol, antreprenorului general, finalizarea acestei investiţii, care ar însemna 80 MW”, a anunţat ministrul, precizând că este o capacitate importantă.

Burduja a mai spus că i-a convocat săptămâna viitoare la o întâlnire special pentru această investiţie”.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend