Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

REVERSUL PROSTIEI – Panțurescu și echipa, reclamați la Curtea de Conturi Europeană pe tema blocarii orașului cu fonduri europene?

Publicat

in

Surse din interiorul Primăriei Curtea de Argeș au dezvăluit zilele trecute ca Administrația locală din Curtea de Argeș si Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au fost reclamate la Curtea de Conturi Europeana. Sesizarea ar fi fost făcută de un fost funcționar al primăriei, actualmente pensionar, unul dintre cei care ar fi lucrat la Planul de Mobiliatete Urbană și în special la proiectul Dezvoltarea unui sistem de transport modern, accesibil si durabil in Municipiul Curtea de Arges, pe scurt proiectul care a paralizat efectiv mobilitatea urbană în orașul basarabilor prin strangularea trotuarelor, blocarea circulației rutiere prin amplasarea in exces a limitatoarelor de viteză sau ignorarea totala a prevederilor europene cu privire la persoanele cu dizabilități.

Ca de obicei, redactorii PROFIT au solicitat un punct de vedere al Primărieie Curtea de Argeș dar, ca de fiecare dată, nu s-a primit un raspuns pana la momentul redactării acestei știri.

Tot în urma unei solicitări, am primit o serie de lamuriri oficiale de la Curtea de Conturi Europeana. Reprezentantul României la la Curtea de Conturi Europeană, domnul Viorel Ștefan, nu a remis, de asemenea, un raspuns oficial la solicitarea trustului nostru de presă.

Reamintim că în ultima perioadă, presa locală a relatat cu lux de amănunte despre blocajele in trafic generate de avalanșa de limitatoare de viteza, limitatoare care nu aveau cum sa fie prevazute în proiect și care a fost cumpărate en-gros de la o firma din Bradu, Argeș, patronata de doamna Busuioc, o apropiata a PSD Argeș. De asemenea, contrar directivelor europene, scopul proietului a fost deturnat, de la mobilitate urbană, la blocaj urban și ignorarea totală a persoanelor cu dizabilități. Mai pe scurt, Uniunea Europeana a dat banii pentru aerisirea circulației in interiorul orașului și eliminarea poluării, trupa PSD din Curtea de Argeș i-a cheltuit pentru blocarea și strangularea circulatiei si triplarea poluării.

Misiunea Curții de Conturi Europene este de a contribui la îmbunătățirea gestiunii financiare a UE, de a promova răspunderea pentru actul de gestiune și transparența și de a îndeplini rolul de gardian independent al intereselor financiare ale cetățenilor Uniunii.

În calitate de auditor extern independent al Uniunii Europene, rolul Curții este de a verifica dacă fondurile UE au fost corect contabilizate, dacă ele au fost colectate și cheltuite cu respectarea normelor și a legislației relevante, precum și dacă s-a obținut un raport optim costuri-beneficii în utilizarea lor.

CE SPUNE CURTEA EUROPEANĂ DE CONTURI DESPRE ACESTE FONDURI PENTRU MOBILITATE URBANĂ

„Mobilitatea urbană durabilă reprezintă una dintre provocările principale cu care se confruntă orașele din UE și este un subiect de îngrijorare pentru numeroși cetățeni. Transportul rutier se numără printre principalele cauze ale poluării atmosferice și ale emisiilor de gaze cu efect de seră în zonele urbane, iar costurile la nivel de societate determinate de congestia traficului se ridică la aproximativ 270 de miliarde de euro pe an.
În 2013, Comisia a publicat Pachetul privind mobilitatea urbană și a alocat fonduri mai importante pentru transportul urban curat – circa 13 miliarde de euro pentru perioada 2014‑2020 – astfel încât acesta să devină mai durabil.

Mobilitatea urbană este un subiect care afectează numeroși cetățeni ai UE, aceștia fiind sensibili la timpul petrecut călătorind și la banii pe care îi cheltuiesc cu transportul. UE investește sume semnificative pentru a ajuta orașele să își îmbunătățească mobilitatea și pentru a o face mai durabilă. Raportul Curții ar trebui să ajute Comisia, statele membre și orașele să utilizeze fondurile într-un mod mai eficace și mai eficient pentru a răspunde provocărilor implicate, în special în contextul comunicării privind „Pactul ecologic”, care a fost publicată de Comisie în decembrie 2019, ulterior auditului Curții.

Mobilitatea urbană se confruntă cu numeroase provocări, dintre care congestia traficului este una dintre cele mai dificile. Numeroase cercetări economice arată că, pentru societate, costul congestiei traficului este ridicat și, cu cât este mai fluid traficul într-o zonă urbană, cu atât este mai mare probabilitatea ca economia zonei respective să crească. Un studiu a arătat că trecerea la un trafic fluid ar putea crește productivitatea lucrătorilor cu până la 30 % în regiunile în care traficul este foarte congestionat.

Transportul rutier este una dintre cauzele principale ale poluării atmosferice5 și ale emisiilor de gaze cu efect de seră. De exemplu, este cea mai mare sursă de emisii de monoxid de azot (NO și NO2) și a doua cea mai mare sursă de monoxid de carbon și de emisii de particule. Zonelor urbane le corespunde o proporție de 23 % din emisiile de CO2 generate de transport. Pe lângă poluare atmosferică și emisii de CO2, sectorul transporturilor generează și poluare fonică”

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Noul logo al Facebook, subiect de ironii si glume

Publicat

in

Schimbarea – ca si inexistenta – decisa de compania Meta pentru Facebook este subiect de critici, glume si ironii. Practic, logo-ul e la fel, s-a schimbat doar putin nuanta de albastru si litera f, insa modificarile sunt insesizabile. Expertii in marketing sunt de parere ca Meta ar fi trebuit sa treaca sub tacere aceasta asa-zisa schimbare de logo, care, practic nu e vizibila. Dar compania condusa de Mark Zuckerberg a vrut sa iasa in evidenta si a trimis un comunicat de presa pentru a explica aceasta schimbare. In plus, internautii din toate colturile lumii au ironizat “noua” sigla Facebook, inclusiv cu meme haioase. Toate informatiile aici https://smartfuture.ro/facebook-si-a-schimbat-logo-ul/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce avere are Dumitru Buzatu. Încasa venituri ca președinte al CJ Vaslui, venituri din pensie, indemnizație de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei

Publicat

in

Preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu, prins vineri seară în flagrant de DNA în timp ce lua o mită de peste un milion de lei, încasa venituri ca preşedinte de CJ, venituri din pensie şi indemnizaţie de la Parlament pentru limită de vârstă, care anul trecut au totalizat peste 330.000 de lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Buzatu are mai multe terenuri în localitatea Zapodeni, din Judeţul Vaslui, achiziţionare în 2018: 33.614 metri pătraţi de teren agricol, 708 metri pătraţi încadraţi la ”alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil” şi 709 metri pătraţi de teren intravilan, la modul de dobândire fiind trecută menţiunea ”altele”.

El mai deţine proprietăţi imobiliare în judeţul Suceava, la Şaru Dornei – peste 60.000 de metri pătraţi de teren agricol, mari suprafeţe de pădure, dobândite prin cumpărare în anii 2008 şi 2018, unele deţinute în co-proprietate.

În 2006, a mai devenit proprietarul a peste 1000 de metri pătraţi de teren agricol şi a 580 de metri pătraţi de teren intravilan, în localitatea Ştefan cel Mare, din judeţul Vaslui, la modul de dobândire fiind trecută tot menţiunea ”altele”.

Are cinci construcţii în Zapodeni, cele mai mari având 520 de metri pătraţi, 386 de metri pătraţi şi 196 de metri pătraţi, iar celelalte fiind sub 100 de metri pătraţi.

Buzatu are un autoturism Lada fabricat în 2008, o şalupă fabricată în 2010, o rulotă Buerstner tip 4752 din 1984 şi un Mercedes Benz din 1979.

În 2022 i-a donat fiului său Tudor Buzatu teren agricol, teren intravilan şi o casă de locuit.

Buzatu are acţiuni la SC Acip Perla SR, Lîn valoare de 200 de lei.

El are trei conturi bancare în lei deschise în 2010 şi 2011, totalizând aproximativ 100.000 de lei şi o datorie de 205.202 lei la SC RALFI IFN SA, creditul fiind contractat în 2021 şi scadent în 2026.

În ultimul an fiscal, Dumitru Buzatu a încasat – 164.268 de lei reprezentând indemnizaţia de preşedinte de CJ, pensie pentru limită de vârstă de 95820 lei şi 73372 reprezentând ”indemnizaţie limită de vârstă” de la Parlamentul României, acestea totalizând 333.460 de lei, conform news.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend