Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nutriție și sănătate: Oamenii care nu trebuie să bea niciodată bere

Publicat

in

Probabil că nu este un articol care va fi primit cu entuziasm, mai ales în prag de vară, într-o țară ca România care atacă permanent podiumul clasamentul mondial al celor mai mari băuturi de bere, cu un consum anual în jur de 100 l/locuitor. Dar berea nu este totuși chiar pentru toată lumea, spun doctorii…

Sanatate!Foto: Hotnews

Oamenii cu diagnostic de diabet sau prediabet

Atunci când te gândești cu plăcere să deschizi o sticlă cu bere, prea rar te mai interesează și conținutul de zahăr. Nici lista cu ingrediente nu-l menționează întotdeauna, dar el este produs în mod natural când cerealele sunt fermentate de drojdie.

Așa că berea poate face să crească repede conținutul de zahăr din sânge, iar „pe inima goală” poate cauza un salt de insulină sau crea hipoglicemie, care și ea este periculoasă.

Cei care vor să slăbească și cei supraponderali

Dacă vrei să scapi de câteva kilograme ar fi bine să eviți această băutură populară, care vine cu 100-200 de calorii și puțină valoare nutrițională.

Conform celor publicate în reviste de specialitate, cantități de bere mai mari de 500 ml/zi te pot împiedica să slăbești (mai ales pe bărbați). Pe cei care vor să slăbească va fi mult mai dificil să atingă deficitul zilnic de calorii necesar atingerii obiectivului.

Oamenii cu sensibilitate la gluten sau cu boală celiacă

Cei care urmează o dietă fără gluten trebuie să evite berea, pentru că poate provoca probleme digestive. Berea conține adeseeori gluten, care provoacă inflamație în intestine și simptome gastrointestinale.

Cei cu intestin iritabil

Problemele abdominale sunt mereu neplăcute, mai ales pentru oamenii cu intestin iritabil. Berea poate provoca gaze, diaree și uneori dureri abdominale, întrucât irită peretele intestinului sau cauzează retenție de fluide la unii pacienți.

Boli cronice de ficat sau ciroză

Berea înseamnă alcool care, când este metabolizat de un ficat deja iritat (adeseori înainte de instalarea unei ciroze, hepatite virale sau boli autoimune), poate provoca noi daune parenchimului ficatului și în cele din urmă un declin al funcției hepatice.

Oamenii cu arsuri gastrice

Berea reduce funcționalitatea sfincterului esofagian inferior (cel care separă esofagul de stomac), care nu se mai închide suficient și lasă acid gastric să ajungă în esofag, provocând arsuri.

Se anunță zile tot mai călduroase, așa că putem ciocni halbele și ura „Sănătate tuturor!” cu gândul și la cei care știu că au probleme din cele enumerate mai sus.

Surse: Nutrition, EatThis,NotThat!

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Mircea Geoană desființează sistemul de vot din România: ‘Este cel mai primitiv din toată Europa / Ce e asta? Nu ştiu să protejez datele?’

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

“Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat acesta, conform AGERPRES.
În opinia sa, România “nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

“Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

Apel la studenți

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor.

“Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică.

“Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, “altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

“Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. “O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Geoană: „Sistemul de vot este cel mai primitiv din Europa. România nu poate sau nu vrea să-l democratizeze”

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Mircea GeoanăFoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

„Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat Mircea Geoană.

În opinia sa, România „nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

„Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor. „Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică. „Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, „altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

„Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. „O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend