Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Medic din Craiova, IRONIC cu Cîțu și Șoșoacă, are un mesaj pentru români: Dacă veţi fi pe un pat de spital, noi vom fi lângă voi, nu Xena sau Superman

Publicat

in

Un medic din Craiova a transmis un mesaj celor care nu cred medicii, dar cred în teoriile conspiraţiei. ”Dacă veţi fi pe un pat de spital, noi, medicii vom fi lângă voi”, a transmis medicul, adăugând că Xena, cu referire la senatoarea Diana Şoşoacă, sau Superman, cu referire la Florin Cîţu, nu vor fi. ”Dacă va fi să vedeţi negru în faţa ochilor, va fi prea târziu / Veţi vedea negru pentru că asta e culoarea sacilor”, a mai transmis medicul, potrivit news.ro.

”Dacă va fi (Doamne fereşte să fie!) să fiţi pe un pat de spital cu 40 de grade febră de la Covid, lângă voi vom fi noi, medicii şi asistenţii! Îmi cer scuze că vă distrug Universul, dar Xena nu va fi, Superman nici atât (nu intră în fişele de post ale lor iar dacă nu e sămânţă de scandal este neinteresant pentru ei…), Guvernul (ăsta sau altul) va fi tot la Palatul Victoria, alţii vor fi la golf…Nu va fi nimeni să vă administreze antitermice dintre ei, să vă scadă febra până nu mai vedeţi unicorni şi pe străbunica mestecând Orbit, că aşa reacţionează sistemul nervos central la 40 de grade temperatură – fabulează. Ca şi unii dintre cei de care am scris mai sus, doar că ei o fac şi fără febră…”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, medicul Lucretiu Radu de la Craiova.

”Dacă va fi să fiţi pe un pat de spital şi să tuşiţi până rămâneţi fără aer, să tuşiţi aşa, din secundă în secundă, să ştiţi că medicina veche dacică nu a lăsat prin tunelurile din Bucegi niciun elixir miraculos pe care să vi-l dăm, vom face tot ce am învăţat vreo şase ani de facultate, plus rezidenţiat, plus primariat, plus…, vom utiliza aceleaşi medicamente făcute de Big Pharma, deşi asta este o tâmpenie pentru că, nu e aşa, sculptorul în rigips Sile Rigidizatorul v-a tot explicat că deţine date certe privind faptul că, noi, medicii, suntem vânduţi companiilor farmaceutice şi că virusul nu există, informaţii certe pe care i le spusese lui o vară de ginere a unui socru mic din Spania… Şi nu, nici Sile nu va fi lângă voi”, a adăugat medicul.

Acesta explică şi ce se întâmplă când scade saturaţia de oxigen: ”Dacă va fi (Doamne fereşte să fie!) să fiţi pe un pat de spital cu o sete imensă de aer, tot de la Covid (aşa, cum se întâmplă când ai 80-85 saturaţie în oxigen, începi să nu ai aer şi tragi greu, greu de tot de plămâni) lângă voi vom fi tot noi, medicii şi asistenţii! Armin van Buuren va fi bine mersi, mixând la vreun alt Untold sau prin vreo discotecă a altora cum eraţi voi acum câteva luni, Axwell & Ingrosso se vor fâţâi prin Suedia, fără timp şi fără chef să vă ţină vouă măştile de oxigen… Nici fata aia mişto fără mască de la magazinul din colţ cu care stăteai de vorbă despre nucleotidele ARN-ului mesager ”altoite” de oculta mondială nu va fi. Că nu ar avea de ce. Sau pentru că ea este la alt salon, în alt pat, la alt spital…”.

”Dacă va fi (Doamne fereşte să fie!) să vedeţi negru în faţa ochilor, după asta nu va mai fi nimic. Va fi prea târziu să te gândeşti de ce nu te-ai vaccinat (puteai tu cumva să duci şi cip-urile alea 5G şi metalonucleoizii ăia din vaccin, şi ce o mai fi băgat Bill Gates acolo ca să moară unii şi să poată schimba el însuşi şeful de scară de la S12 din Ferentari …) sau de ce măcar nu te-ai protejat cu banala aia de mască… Veţi vedea (Doamne fereşte!) negru pentru că asta e culoarea sacilor. A sacilor finali. Neagră. Vă treziţi cumva dragii mei, bunii mei (vorba lui Mircea Albulescu), iubiţii mei prieteni?”, a adăugat medicul, distribuind un colaj foto cu saci negri folosiţi pentru pacienţii morţi de coronavirus.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Credeați că cireșele sunt scumpe? Peste 1.800 de lei un ananas; aproape 30 de lei o căpșună

Publicat

in

Imaginați-vă că aveți aproximativ 2.000 de lei (400 de dolari) pentru o experiență culinară de lux. Ați putea să vă răsfățați cu o cutie de caviar de calitate superioară, o sticlă sau două de vin foarte bun sau o masă cu mai multe feluri de mâncare la un restaurant de lux. Sau ați putea cheltui toți banii pe un singur ananas și, poate, pe câteva căpșune.

Ananasul Rubyglow, un fruct cu exterior roșu distinctiv și o dulceață intensă, se vinde la prețul de 395,99 dolari (aproximativ 1.813 lei) la Melissa’s Produce din California. Del Monte, un angrosist specializat în ananas, a petrecut 15 ani dezvoltând Rubyglow, disponibil inițial doar în China la începutul acestui an. Recent, Del Monte a decis să testeze piața din Statele Unite, iar Melissa’s Produce a început să-l comercializeze la acest preț ridicat, potrivit CNN.

Există o cerere constantă pentru fructele de calitate superioară, ceea ce a motivat Del Monte să aducă Rubyglow în SUA. Cindy van Rijswick de la Rabobank afirmă că există mereu o piață pentru produsele de specialitate în restaurante de lux, pentru gurmanzi și în anumite canale online.

Interesul americanilor pentru noi soiuri de fructe a crescut în ultimii ani, aceștia fiind dispuși să plătească mai mult pentru merele Honeycrisp, strugurii Cotton Candy, citricele Sumo Citrus și căpșunile japoneze cultivate pe verticală. Totuși, un ananas de 400 de dolari este considerat exagerat.

Consumul de fructe scumpe a crescut constant

Mărul Honeycrisp, introdus acum peste 30 de ani, a reprezentat un punct de cotitură în piață, oferind o opțiune nouă și atrăgătoare într-o piață dominată de soiurile Red Delicious, Golden Delicious și McIntosh. Jim Luby, profesor de științe horticole la Universitatea din Minnesota, subliniază succesul Honeycrisp datorită caracteristicilor sale unice și crocante, deși prețul era mai mare. Oamenii doreau mai multe opțiuni, iar Honeycrisp a satisfăcut această cerere.

Comercializarea noilor fructe necesită investiții mari în cercetare și dezvoltare. Găsirea unui fruct care să fie atât delicios, cât și rezistent comercial este un proces dificil și costisitor. Cercetătorii trebuie să convingă cultivatorii să investească în aceste fructe, un risc care s-a dovedit justificat în cazul Honeycrisp.

Succesul acestuia a dus la o diversificare mai mare în oferta de fructe. În ultimul deceniu, consumul de fructe scumpe precum fructele de pădure, mango și avocado a crescut, în timp ce consumul de mere și banane a rămas constant.

Aproape 30 de lei o singură căpșună

Unele fructe de specialitate au dezvoltat adepți fideli. Strugurii Cotton Candy au devenit rapid populari după lansarea din 2011, iar citricele Sumo au avut o ascensiune treptată, dar sigură. Oishii a vândut căpșuni de specialitate la 50 de dolari pentru un pachet de opt (aprximativ 30 de lei o căpșună), atrăgând mii de clienți pe lista de așteptare. Astăzi, datorită îmbunătățirilor tehnologice, prețul lor a scăzut la 10-14 dolari.

Del Monte a continuat să inoveze, lansând în 2020 ananasul Pinkglow cu pulpa roz, destinat cadourilor de lux și promovării pe rețelele sociale. Inițial vândut la 50 de dolari, astăzi se găsește la prețuri mai accesibile, între 8 și 29 de dolari.

Melanie Zanoza Bartelme de la Mintel Food & Drink sugerează că achiziționarea unui ananas roz poate fi justificată prin beneficiile sale emoționale, dar recunoaște discrepanța dintre prețurile acestor fructe de lux.

Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE TEXT – Război în Ucraina: Rusia și-a mutat o treime din bombardierele strategice

Publicat

in

Rusia și-a mutat o treime din bombardierele strategice, inclusiv 12 aeronave Tu-95MS și 13 Tu-22M3, la baza aeriană Olenia din regiunea arctică Murmansk, arată imaginile din satelit. Acest lucru indică pregătirea unui nou val de atacuri asupra Ucrainei, Rusia căutând, totodată, să-și protejeze avioanele de potențiale atacuri ale Kievului.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă mai jos, în format „live text”, principalele știri legate de războiul din Ucraina

UPDATE 21 mai, ora 03:00: Vladimir Putin face curățenie totală în armata rusă: l-a demis pe adjunctul ministrului apărării și a numit în locul său un economist

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis luni pe ministrul adjunct al apărării Iuri Sadovenko, înlocuindu-l cu Oleg Saveliev, ex-ministru adjunct al economiei, care până acum a lucrat ca auditor la Curtea de Conturi a Rusiei, conform unui decret publicat, într-un nou semn al intenţiei sale de a îmbunătăţi eficienţa economiei de război a Rusiei, relatează Reuters şi EFE, conform Agerpres.

Destituirea generalului Sadovenko, numit ministru adjunct în ianuarie 2013, intervine la o săptămână după plecarea din minister a şefului acestuia, Serghei Şoigu, care este acum secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Continuarea aici

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend