Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Jocurile de iarnă de la Beijing 2022: chinezii au început o operațiune de tip ‘buclă închisă’ pentru a preveni un focar Covid în rândul participanților

Publicat

in

Cu o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, organizatorii au început o operațiune de tip „buclă închisă” pentru a preveni ca un focar de COVID-19 în rândul participanților la Jocuri să se răspândească în rândul publicului larg din China. Jocurile din 2022, care vor începe pe 4 februarie, vor avea loc în timp ce lumea se confruntă cu varianta Omicron, foarte transmisibilă, deși China, care are o politică de toleranță zero față de COVID, a raportat doar câteva cazuri de Omicron, transmite Mediafax.

Organizatorii au declarat miercuri că bula „în circuit închis”, din care participanții pot pleca doar dacă ies din țară sau sunt supuși carantinei, a fost activată conform planului, marți, în aceeași zi în care președintele Xi Jinping a vizitat mai multe facilități ale evenimentului.

Xi și-a exprimat „încrederea fermă” că personalul Jocurilor „va continua să facă o treabă bună în toate pregătirile pentru a asigura succesul deplin al Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă de la Beijing”, a relatat miercuri, televiziunea de stat CCTV, citată de Reuters.

Restricțiile la locurile de desfășurare a Jocurilor din Beijing și Zhangjiakou, în provincia vecină Hebei, vor fi mult mai stricte decât cele din timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo din vara anului trecut.

Marți, secția de sosiri și plecări în circuit închis de la Aeroportul Internațional Beijing Capital a gestionat primul său zbor de pasageri de la Narita din Tokyo, a raportat Civil Aviation News of China.

Bucla restrânge acțiunea personalului legat de Jocuri la anumite zone din interiorul și din jurul locurilor de desfășurare a Jocurilor Olimpice, pentru a evita orice contact și risc de transmitere cu populația locală. Participanții de peste mări vor zbura direct în și din bucla închisă.

Peste 2.000 de sportivi din întreaga lume vor veni în China pentru Jocuri, la care se adaugă 25.000 de alte „părți interesate”, un număr mare de peste hotare. Organizatorii nu au precizat câte dintre aceste persoane vor fi în circuitul închis.

Experții din domeniul sănătății și-au exprimat îngrijorarea că transmisibilitatea rapidă a variantei Omicron prezintă provocări suplimentare pentru prevenirea epidemiilor la Jocuri, care nu vor avea spectatori internaționali.

Organizatorii au declarat că se așteaptă la cazuri de COVID-19 la Jocurile Olimpice, dar și-au exprimat, de asemenea, încrederea în planurile lor de izolare.

Pe lângă COVID, pregătirile pentru Jocuri au fost umbrite de un boicot diplomatic al Jocurilor de către țări precum Statele Unite, Canada și Australia în semn de protest față de situația drepturilor omului din China, în Xinjiang și Hong Kong, ceea ce înseamnă că nu vor trimite reprezentanți politici sau diplomatici.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Armata israeliană recuperează cadavrul unui ostatic ucis de Hamas în Fâșia Gaza

Publicat

in

Armata israeliană a anunţat, sâmbătă, că forţele sale care operează în Fâşia Gaza au recuperat cadavrul unui ostatic ucis de Hamas în atacul din 7 octombrie, relatează Reuters.

Trupul lui Ron Binyamin a fost găsit alături de alţi trei ostatici ucişi, a căror repatriere a fost anunţată vineri.

Potrivit BBC, bărbatul în vârstă de 53 de ani participase la o plimbare cu bicicleta în grup în apropierea graniţei cu Gaza când a început atacul Hamas la 7 octombrie, conform News.ro.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise în timpul atacului fără precedent, când luptători înarmaţi ai Hamas au pătruns în Israel. Aceştia au luat alte 252 de persoane ca ostatici în Gaza.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a precizat, într-un mesaj postat pe X, că serviciile de informaţii militare au constatat că bărbatul a fost ucis la 7 octombrie.

A fost efectuată o identificare a corpului, iar familia bărbatului a fost informată.

Citeste mai mult

NATIONAL

Navă scufundată în largul Mării Negre: Trei marinari în continuare dispăruţi. Căutările au fost suspendate din cauza întunericului

Publicat

in

Reprezentanţii Autorităţii Navale Române au anunţat că au fost suspendate căutările marinarilor dispăruţi după scufundarea unei nave în apropiere de Sfântu Gheorghe.

Navă de căutare-salvare din dotarea MAIFoto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

„Operaţiunea de căutare a celor trei marinari sirieni dispăruţi în urma naufragiului a fost suspendată din cauza lăsării întunericului”, au transmis reprezentanţii ANR, potrivit News.ro.

Ei au reamintit că un accident de navigaţie a avut loc, sâmbătă dimineaţă, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe.

„Alerta a fost primită de Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre), din cadrul Autorităţii Navale Române, în jurul orei 04.00, iar în zonă au fost trimise navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106.

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti”, au precizat reprezentanţii ANR.

Opt marinari salvați, trei sunt căutați de echipajele de salvare

Ei au adăugat că nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni, iar opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

Cei opt marinari salvaţi au fost preluaţi de nava SAR Artemis şi transportaţi în Portul Constanţa, unde au fost aşteptaţi de ambulanţe pregătite să le acorde îngrijiri medicale.

Sunt căutaţi în continuare ceilalţi trei membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană.

„Ofiţerii MRCC au emis un aviz către navigatori cu privire la membrii echipajului navei Mohammad Z care sunt în continuare daţi dispăruţi”, a mai precizat sursa citată.

Dosarul de cercetare al acestui eveniment a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul”, menţionează Autoritatea Navală.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend