Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ucraina cere spitalelor să suspende operațiile din cauza problemelor cu electricitatea

Publicat

in

Ministerul ucrainean al Sănătății a anunțat marți că a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor neesențiale din spitale până când situația energetică din țară se stabilizează, anunță Reuters.

Spital ucraineanFoto: AA / Abaca Press / Profimedia Images

Opt valuri de atacuri rusești asupra infrastructurii critice a Ucrainei au afectat sever în ultimele săptămâni rețeaua de electricitate a țării și au dus la suspendarea de urgență a furnizării de curent electric în întreaga țară.

Ministerul Sănătății de la Kiev a anunțat marți că spitalele continuă să ofere asistență medicală de urgență dar că operațiile programate ar trebui suspendate temporar pentru a ameliora presiunile puse pe sistemul medical dată fiind perspectiva unor noi întreruperi ale electricității.

„Ele (operațiile) vor fi efectuate când situația din jurul furnizării de electricitate se stabilizează”, a afirmat acesta într-un comunicat remis presei.

Ministerul Sănătății a subliniat însă că doar un medic poate stabili nivelul de urgență al unei proceduri medicale.

Ukrenergo, operatorul rețelei de electricitate a Ucrainei, a anunțat marți că angajații săi vor avea nevoie de mai multe zile pentru a restabili furnizarea de curent electric la nivelurile de dinaintea noului atac lansat luni de forțele rusești.

Luna trecută guvernul ucrainean a anunțat că toate spitalele țării au fost echipate cu generatoare.

FOTO articol: Viktor Levi / Dreamstime.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Nebunia din Herson se extinde: S-a emis alertă de raid aerian în toată Ucraina

Publicat

in

Alarmele de raid aerian au sunat, marţi dimineaţă, pe întreag teritoriul Ucrainei. Potrivit datelor disponibile pe site-ul www.alerts.in.ua, la ora 11:28, toate regiunile ucrainene au fost vizate de alerte de raid aerian. Deocamdată, nu există informaţii suplimentare şi nici comentarii din partea autorităţilor.

Citeste mai mult

NATIONAL

Burduja: Gov’t to pass data management and storage framework in government cloud platform

Publicat

in

The Government will regulate, through a decision, the data management and storage framework in the government cloud platform, so that by 2026 at least 30 institutions „migrate” to this cloud, Minister of Research, Innovation and Digital Transformation Sebastian Burduja stated, told Agerpres.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend