Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Tragedie in Arges – Camion cu militari rasturnat in rapa – Prim ministrul anunta decedati

Publicat

in

Un camion in care se aflau mai multi militari s-a rasturnat, joi seara, intr-o prapastie, in judetul Arges, iar primele informatii arata ca exista oameni incarcerati. La fata locului au fost solicitate noua echipaje medicale SMURD si sase SAJ Arges, fiind activat planul rosu de interventie.


UPDATE 23.29: 
Premierul Mihai Tudose, la Antena 3: “Am aflat cu suprindere ca Romania nu are un elicopter dotat sa intervina noaptea pe o zona accidentata”

Premierul spune ca mai sunt doi soldati ramasi incarcerati, iar unui soldat ii se aplica manevre de resuscitare langa camion.

UPDATE 23.25: Raed Arafat a anuntat ca unul dintre cei trei militari ramasi incarcerati a murit si ca nu se stie daca ceilalti doi sunt inca in viata

UPDATE 23.22: Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat ca militarii sunt de la Vanatorii de Munte din Campulung si veneau dintr-o misiune. La randul sau, secretarul de stat Raed Arafat a spus ca in camionul se aflau 13 militari. Parchetul Militar a deschis o ancheta in acest caz.

Ministrul Adrian Tutuianu a spus ca militarii se indreptau spre Campulung si veneau de la “o aplicatie”, noteaza News.ro. El a precizat ca militarii sunt de la Vanatorii de Munte din Campulung.

La randul sau, secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat pentru News.ro ca in camion se aflau 13 persoane, iar zece dintre ele au fost scoase, fiind in stare stabila, in timp ce celelaltre trei sunt inca incarcerate.

Purtatorul de cuvant al ISU Arges, Madalina Epure, a afirmat ca cei trei militari ramasi incarcerati in camion se afla in stare critica.

Prefectul judetului Arges, Emilian Dragnea, a spus ca victimele vor fi transportate cu ambulantele la spitalul din Campulung si la Spitalul Judetean din Pitesti.

De asemenea, el a mentionat ca vehiculul cazut in prapastie facea parte dintr-un convoi militar format din trei camioane si un antemergator.

Pompierii au asigurat camionul concomitent cu operatiunile de descarcerare pentru ca acesta sa nu se duca in rapa mai jos.

Parchetul Militar a deschis o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs accidentul.

UPDATE 23.10: Purtatoarea de cuvant a ISU Arges, Madalina Epure: “Din primele informatii, camionul rasturnat in prapastie este un camion militar romanesc care se deplasa dinspre Brasov catre Pitesti. Pompierii ajunsi la fata locului actioneaza pentru scoaterea persoanelor de acolo. Pana acum au fost scoase zece persoane, mare parte inconstiente”.

Potrivit Agerpres, Epure a precizat ca inca nu se cunoaste numarul exact al ranitilor si nici cauza producerii accidentului.

Catre locul producerii accidentului a plecat si ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, insotit de secretarul de stat in MApN, Mircea Dusa.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat la Antena 3 ca in camion se aflau 18 militari. “Pot sa spun ca apelul a fost dat la 21,37”, a spus Carmen Dan.

De asemenea, Raed Arafat a declarat ca la fata locului au fost trimise mai multe echipaje, insa interventia va fi dificila la persoanele incarcerate. “Exista riscul ca acel camion sa cada si mai mult, la 100 de metri. Sunt persoane care au iesit pe picioarele lor. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zona montana. Va fi o operatiune de descarcerare dificila”, a spus el pentru acelasi post tv.

UPDATE 22.45: Zece militari au fost scosi din camionul rasturnat in prapastie de catre echipele de descarecere, alti trei fiind incarcerati si avand “sanse minime de supravietuire”, au declarat pentru News.ro reprezentanti ai ISU Arges 

Echipajele Salvamont Arges au fost solicitate sa intervina in zona, pentru a ajuta la scoaterea victimelor din camionul rasturnat.

UPDATE: 
Persoanele aflate in camionul implicat in accident sunt militari, autovehiculul rasturnandu-se intr-o rapa de aproximativ 40 de metri, intr-o zona muntoasa.

Surse locale au declarat ca este vorba despre un camion in care se afla cel putin zece militari. Camionul a cazut intr-o zona greu accesibila din judetul Arges.

Camionul s-a rasturnat in localitatea argeseana Dambovicioara.

Potrivit Inpsectoratului pentru Situatii de Urgenta, din primele informatii reiese ca sunt persoane incarcerate in camion, insa nu se cunoaste inca numarul acestora.

In acest caz a fost activat planul rosu de interventie si au fost alertate noua echipaje medicale SMURD si sase ale Serviciului de Ambulanta Arges.

De asemenea, actioneaza trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare si prim-ajutor.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

DE INTERES! S-a scumpit carnea de miel. Iată prețurile cu o săptămână înainte de Paște

Publicat

in

De

Carnea de miel, tot mai scumpă cu o săptămână înainte de Paște 2024

La o săptămână de Paște, românii care doresc să pună pe masa de sărbătoare miel se lovesc de prețuri mai mari comparativ cu anul precedent. Prețul variază semnificativ de la o regiune la alta a țării, dar în medie, un kilogram de carne de miel ajunge la 50 de lei.

Creșteri semnificative de preț

Anul acesta, fermierii au decis să majoreze prețurile la carnea de miel, argumentând creșterea costurilor de producție, inclusiv furaje, utilități și transport.

Astfel, prețul minim pornește de la 24 de lei pe kilogramul de miel în viu, la fermă. Totuși, odată ajunsa în piețe sau supermarketuri, carnea ajunge să coste semnificativ mai mult. De exemplu, în piețele din Argeș și Brașov, un kilogram de carne de miel se vinde cu 50-55 de lei, în timp ce la București, prețul poate ajunge chiar și la 60 de lei. Există totuși și modalități de a obține carne de miel la un preț mai mic. Cumpărarea unui miel întreg de la fermă poate fi o opțiune mai avantajoasă, prețul pe kilogram putând ajunge la 45 de lei.

Diferențe semnificative între regiuni

Prețul final al cărnii de miel este influențat de o serie de factori, printre care regiunea de proveniență, rasa mielului, greutatea și modul de vânzare (în viu, tranșat, la bucată).Astfel, se pot observa diferențe semnificative de preț între diverse județe. De exemplu, în zonele montane, unde creșterea ovinelor este mai costisitoare, prețul este mai ridicat comparativ cu regiunile din sud sau est.

Cât costă un kilogram de miel, în funcție de județ

Bucureşti:

45-50 de lei la raft

25 de lei în viu

Argeș

50-55 de lei la raft

  • 23-25 de lei în viu

Mureş:

  • 55 de lei la raft
  • 23 de lei în viu

Timişoara:

  • 50 de lei la raft
  • 25 de lei în viu

Mehedinți:

  • 40 de lei la raft
  • 25 de lei în viu

Arad:

  • 60-70 de lei la raft
  • 25 de lei în viu

Constanța:

  • 50-60 de lei la raft
  • 25 de lei în viu

Sibiu:

  • 50-55 de lei la raft
  • 23-25 de lei în viu

Craiova:

  • 40-50 de lei la raft
  • 20-25 de lei in viu

Alba:

  • 45-50 de lei raft
  • 23-25 de lei in viu.

Recomandări pentru cumpărători

Pentru a obține carne de miel de calitate la un preț decent, este recomandat ca românii să compare ofertele din mai multe magazine sau piețe. De asemenea, este importantă verificarea prospețimii cărnii și alegerea unui furnizor de încredere.

Deși prețul cărnii de miel a crescut semnificativ în acest an, românii nu renunță la tradiția de a consuma acest produs de Paște. Mulți dintre ei consideră că este o investiție necesară pentru a avea o masă de sărbătoare bogată și gustoasă.

Citeste mai mult

ACTUAL

Sfântul Gheorghe. Adevărata poveste a sfântului sărbătorit azi, 23 aprilie, în calendarul ortodox

Publicat

in

De

Biserica ortodoxă îl prăznuiește la 23 aprilie pe Sfântul Gheorghe, un brav soldat de origine greacă, torturat și ucis pentru credința lui creștină. Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai iubiți și grabnic ajutători sfinți din calendarul ortodox.

Sfântul Gheorghe, numit adesea Marele Mucenic Gheorghe, s-a născut în Capadocia, din părinți creștini de origine greacă. El a fost îndrumat de mic în spiritul creștin și a crescut apărând credința ortodoxă și învățăturile lui Iisus.

Un brav soldat al creștinismului

Tânărul Gheorghe, pe numele său grec Gyorgos, a luat calea armelor și s-a înrolat în armată unde s-a făcut foarte repede remarcat pentru curaj și pentru faptele sale eroice.
Poveștile vechi păstrează o relatare mai mult sau mai puțin reală despre lupta tânărului soldat Gheorghe cu un balaur care amenința cetatea Silena din Libia de azi. Legenda spune că balaurul a fost o vreme potolit de localnici care îi dădeau oi și vite să își astâmpere foamea. Dar când nu au mai avut animale, balaurul ar fi cerut-o chiar pe fata comandantului cetății. Atunci, a apărut un tânăr viteaz care le-a promis oamenilor că îi scapă de năpastă.
Sfântul Gheorghe s-a luptat cu balaurul, l-a ucis cu sulița și a salvat-o pe fata comandantului. De atunci, pe multe steaguri bisericești, Sfântul Gheorghe este pictat cu mantie roșie de soldat, luptându-se cu un balaur uriaș, simbol al diavolului care îi ispitea pe oameni să renunțe la credința lor și să se închine idolilor.

Lupta și martiriul Sfântului Gheorghe

Sfântul Gheorghe era deja comandantul unei trupe de soldați greci, când a venit la putere Dioclețian și acesta a ordonat, în anul 303, distrugerea lăcașurilor de cult creștine și asuprirea tuturor celor care se închinau lui Dumnezeu. Sfântul Gheorghe s-a opus prigoanei creștinești, a luptat împotriva soldaților păgâni care distrugeau bisericile și îi torturau pe preoți. A fost prins și el, încarcerat și supus unor torturi de neimaginat pentru a renunța la credința creștină și pentru a se închina idolilor în care credea Dioclețian. Tânărul Gheorghe a fost împuns cu sulița, a fost tras pe roată, a fost îngropat într-o groapă cu var acid și torturat cu pietre, dar niciuna dintre aceste schingiuri nu l-a înfrânt. Credința i-a dat putere să îndure totul, de fiecare dată el se ridica nevătămat și tot mai încrâncenat împotriva asupritorilor săi.

O poveste din acele vremuri spune că, pentru a demonstra tăria credinței sale, Sfântul Gheorghe ar fi înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit. El l-ar fi înviat din morți pe un tânăr frate de suferință. Soția împăratului Dioclețian, auzind despre miracolele tânărului comandant creștin a cerut și ea să treacă la creștinism. Cum era de așteptat, Dioclețian nu putea accepta ca împărăteasa Alexandra să îmbrățișeze o religie pe care el vroia să o stârpească pentru totdeauna din imperiu. În acel moment, Dioclețian a dispus uciderea Sf. Gheorghe prin decapitare, la data de 23 aprilie 304.

Sfântul Gheorghe, ocrotitorul soldaților și al armatei

Un soldat atât de curajos, cunoscut și pentru faptele sale eroice din Țara Sfântă și pentru tăria cu care i-a apărat pe creștini, a rămas adânc întipărit în conștiința credincioșilor. Sfântul Gheorghe este considerat ocrotitorul creștinilor și al tuturor soldaților. Imaginea acestui mucenic viteaz a fost pusă pe steagul de luptă al lui Ștefan cel Mare și apoi chipul său a fost folosit pentru pecetea Mitropoliei Moldovei și a Bucovinei.

Sfântul Gheorghe doborând balaurul este reprezentat pe steagul Moldovei dăruit de Ștefan cel Mare mănăstirii Zografu de pe muntele Athos. Sfântul Gheorghe în amintirea creștinilor În 1222, regele Angliei, Richard Inimă de Leu, l-a ales pe Sfântul Gheorghe patronul spiritual al Casei Regale și al întregii țări. Regele Edward al III-lea a înființat „Ordinul St. George”, iar Crucea Sfântului Gheorghe a devenit steagul Angliei, „Union Jack”. Marele Mucenic Gheorghe este considerat și ocrotitorul Georgiei, Armeniei, Maltei, Lituaniei și Serbiei.

În România, numele Sf. Gheorghe este unul dintre cele mai populare, mai ales sub formele de Gheorghe, George, Georgeta și Geta. Numele său a fost folosit pentru mai multe localități din țară precum Sf. Gheorghe și Sângiorz, dar și pentru unul din brațele Dunării care formează Delta.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend