Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Gigi Căciuleanu la finalul Galei HOP: A fost greu să se dea fiecare premiu, se discuta la miimi de nota

Publicat

in

Coregraful Gigi Căciuleanu, director artistic al Galei Tânărului Actor, a afirmat, la finalul evenimentului, că tinerii artişti participanţi în concurs au fost toţi foarte inspiraţi iar juriul a avut o sarcină foarte grea în încercarea de a-i departaja.

„Aceşti artişti talentaţi realmente s-au adunat aici. Li se spune tineri, dar sunt deja artişti maturi. A fost foarte greu să li se dea un premiu, mai mare sau mai mic, unuia sau altuia, pentru că se discuta mereu, la jurizare, la sutimi, la miimi de notă, ca la marii campioni. Sper că ne vom reîntâlni şi sper că vom lucra împreună. Ei au un merit deosebit că s-au asumat, au avut libertatea să se joace, dar n-a fost o joacă, a fost un joc teatral cu colegul nostru Caragiale, totuşi un mare farseur şi un ‘Aghiuţă’, s-au jucat cu textele, s-au jucat cu intenţiile. Cred că aceşti tineri au fost foarte inspiraţi, aşa cum am fost şi eu inspirat de nenea Iancu”, a declarat Gigi Căciuleanu, pentru AGERPRES, după ceremonia de premiere a finaliştilor.

El a precizat că i-ar sfătui atât pe tinerii intraţi în finala concursului Galei HOP, cât şi pe cei care s-au prezentat în preselecţie sau pe cei care doar i-au admirat pe concurenţi, să nu le fie frică, informează Agerpres.

„Să fie neaoş, să-şi păstreze zvâcul primordial, să nu le fie frică de trăsnaia pe care Dumnezeu ne-a dat-o tuturor. E o scânteie pe care ne-a aprins-o tuturor, să fim nebuni – în sensul frumos, în sensul creaţiei, şi să fie ei, ei înşişi”, a mai spus directorul artistic al Galei HOP.

Membru în juriul final al Galei HOP, actorul Mihai Constantin, i-a felicitat pe participanţi pentru prestaţia lor din concurs.

„A fost o mare plăcere şi onoare să vă urmăresc, m-am simţit minunat şi cred că aţi făcut cu toţii nişte lucruri nemaipomenite. Vă felicit, mergeţi înainte, şi nu puneţi mare bază pe premii”, a spus Mihai Constantin.

Prezentă la eveniment, actriţa Daniela Nane le-a transmis tinerilor concurenţi că merită toată atenţia breslei, pentru că sunt talentaţi şi sunt cei care vor duce mai departe teatrul românesc.

„În primul rând vreau să vă felicit pentru că a fost o ediţie foarte, foarte bună, îmi pare rău că nu am fost foarte aproape de Gala HOP în ultimii ani, dar meritaţi toată atenţia breslei şi tot sufletul nostru, pentru că sunteţi foarte talentaţi şi voi sunteţi cei care veţi duce mai departe teatrul românesc”, a spus Daniela Nane.

A XXIV-a ediţie a Galei Tânărului Actor s-a desfăşurat în perioada 2-4 septembrie la Alba Iulia.

Câştigătorul Marelui Premiu al ediţiei 2021 a Galei a fost actriţa Oana-Elena Antonovici, absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara, promoţia 2019

Gala Tânărului Actor – HOP este un program permanent al UNITER, singular în peisajul festivalier autohton, având ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Băsescu și Petrov se leagă cu lanțul de Gogol

Publicat

in

De

Ex-președintele României a decis: se ține cu dinții de vila de protocol. Nu este dispus, după cum declară, să se mute. Face apel la Justiție. Petrov se ține după el. Nici numele conspirativ nu se dă dus din imobilul de pe strada Gogol din Primăverii, pe care Băsescu l-a pierdut conform legii. Cu alte cuvinte, amândoi se leagă cu lanțuri.

Zilele trecute aflam, tot de la Traian Băsescu, că-și caută un modest apartament cu două camere, în care urma să se mute cu consoarta sa. Dar, iată, s-a răzgândit. Probabil că a constatat că nu are unde să îngrămădească atâtea lucruri inutile, pe care le-a adunat ca furnica de-a lungul vieții. Și, desigur, e lovit și de amnezie. A uitat pur și simplu că mai are și alte imobile în București. Unul dintre acesta fiind vila din Mihăileanu, pe care a luat-o cu japca în calitate de primar general, în baza unei declarații în fals, cum că nu avea o altă locuință în proprietate. Și avea. Omul suferă de acest nărav de mai multă vreme. Când de la Constanța a venit la București, în calitate de secretar de stat și apoi de ministru al Transporturilor, a mai comis-o o dată. A declarat, tot în scris, pentru a obține o vilă de protocol – și a obținut-o – că nu mai deținea o altă locuință. Și deținea. Atunci, ca și acum. Ba mai mult.  A declarat, tot în fals, pentru a obține cât mai mult spațiu, că și socrul său s-a mutat la București, nemaiavând nicio altă locuință. Avea. Tot la Constanța. Și nici măcar nu s-a mutat la București. După cum vedeți, omul este un mincinos notoriu. Nărăvit. Dacă însă ne uităm în lege, este în același timp și un personaj dispus să o încalce.

Să ne întoarcem însă la eleganta vilă de protocol din strada Gogol. Petrov, personajul său conspirativ, l-a alergat atât de mult pe Traian Băsescu, până când l-a prins și a dat de pământ cu el. În Justiție. Cum scrie la carte. Iar unul dintre rezultate este că, în conformitate cu legea, el își pierde privilegiile pe care, într-un mod extrem de generos, i le-a acordat poporul român. Între altele, trebuie să evacueze în două-trei zile vila. Să împacheteze și să plece. Prima reacție a avut-o probabil ca un reflex al fostului ofițer acoperit. A declarat că se conformează și că este în căutarea unui apartament modest, cu două camere, în apropierea unei stații de metrou, cu care, desigur, urmează să fie de acord și consoarta. Sugera deci că va renunța la autoturism, pentru a nu mai accidenta și alte mașini, așa cum a făcut în repetate rânduri, ultimul incident de acest fel petrecându-se chiar ieri. Apoi, brusc, s-a răzgândit. Tot ieri. Poate în urma șocului provocat de accidentul minor. Așa că se leagă cu lanțuri.

Pe asta cu lanțurile, treacă-meargă, o mai înțeleg. Dar nici în ruptul capului nu pricep de ce, după ce a fărâmat o oglindă și așa spartă a unui autoturism parcat legal, s-a prezentat la poliție și s-a testat cu aparatul etilotest. Credea că a băut ceva dis-de dimineață? Sau nu-și mai amintea dacă a băut sau nu? Ginkgo Biloba!

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Grecia debe convertirse en un punto de referencia para los rumanos a la hora de invertir

Publicat

in

De

​”Nuestro objetivo es que Grecia se convierta también en un punto de referencia para los rumanos a la hora de invertir en el extranjero”, señala Anamaría Diaconescu, directora de la Cámara de Comercio Bilateral Helénica-Rumana, en una entrevista a la Asociación de Empresas Españolas en Rumania (ASEMER).

Asimismo, Diaconescu anuncia que a finales de junio de este año se organizará una Cumbre de Inversiones en Atenas, presentando las oportunidades de inversión en Grecia a los grandes inversores rumanos.

Lea la entrevista completa.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend