Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Gigi Căciuleanu la finalul Galei HOP: A fost greu să se dea fiecare premiu, se discuta la miimi de nota

Publicat

in

Coregraful Gigi Căciuleanu, director artistic al Galei Tânărului Actor, a afirmat, la finalul evenimentului, că tinerii artişti participanţi în concurs au fost toţi foarte inspiraţi iar juriul a avut o sarcină foarte grea în încercarea de a-i departaja.

“Aceşti artişti talentaţi realmente s-au adunat aici. Li se spune tineri, dar sunt deja artişti maturi. A fost foarte greu să li se dea un premiu, mai mare sau mai mic, unuia sau altuia, pentru că se discuta mereu, la jurizare, la sutimi, la miimi de notă, ca la marii campioni. Sper că ne vom reîntâlni şi sper că vom lucra împreună. Ei au un merit deosebit că s-au asumat, au avut libertatea să se joace, dar n-a fost o joacă, a fost un joc teatral cu colegul nostru Caragiale, totuşi un mare farseur şi un ‘Aghiuţă’, s-au jucat cu textele, s-au jucat cu intenţiile. Cred că aceşti tineri au fost foarte inspiraţi, aşa cum am fost şi eu inspirat de nenea Iancu”, a declarat Gigi Căciuleanu, pentru AGERPRES, după ceremonia de premiere a finaliştilor.

El a precizat că i-ar sfătui atât pe tinerii intraţi în finala concursului Galei HOP, cât şi pe cei care s-au prezentat în preselecţie sau pe cei care doar i-au admirat pe concurenţi, să nu le fie frică, informează Agerpres.

“Să fie neaoş, să-şi păstreze zvâcul primordial, să nu le fie frică de trăsnaia pe care Dumnezeu ne-a dat-o tuturor. E o scânteie pe care ne-a aprins-o tuturor, să fim nebuni – în sensul frumos, în sensul creaţiei, şi să fie ei, ei înşişi”, a mai spus directorul artistic al Galei HOP.

Membru în juriul final al Galei HOP, actorul Mihai Constantin, i-a felicitat pe participanţi pentru prestaţia lor din concurs.

“A fost o mare plăcere şi onoare să vă urmăresc, m-am simţit minunat şi cred că aţi făcut cu toţii nişte lucruri nemaipomenite. Vă felicit, mergeţi înainte, şi nu puneţi mare bază pe premii”, a spus Mihai Constantin.

Prezentă la eveniment, actriţa Daniela Nane le-a transmis tinerilor concurenţi că merită toată atenţia breslei, pentru că sunt talentaţi şi sunt cei care vor duce mai departe teatrul românesc.

“În primul rând vreau să vă felicit pentru că a fost o ediţie foarte, foarte bună, îmi pare rău că nu am fost foarte aproape de Gala HOP în ultimii ani, dar meritaţi toată atenţia breslei şi tot sufletul nostru, pentru că sunteţi foarte talentaţi şi voi sunteţi cei care veţi duce mai departe teatrul românesc”, a spus Daniela Nane.

A XXIV-a ediţie a Galei Tânărului Actor s-a desfăşurat în perioada 2-4 septembrie la Alba Iulia.

Câştigătorul Marelui Premiu al ediţiei 2021 a Galei a fost actriţa Oana-Elena Antonovici, absolventă a Universităţii de Vest din Timişoara, promoţia 2019

Gala Tânărului Actor – HOP este un program permanent al UNITER, singular în peisajul festivalier autohton, având ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Alexandru Rafila, despre relația pe care o are cu Raed Arafat: ‘Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că se înţelege instituţional cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi că “încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui”.

Rafila a fost întrebat, duminică, la Antena 3, dacă se înţelege foarte bine cu Raed Arafat.

“Mă înţeleg instituţional, dacă vreţi. Încercăm să ne vedem fiecare de treaba lui şi aşa cum am mai spus Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă poziţia de responsabilitate pe care o regăsim inclusiv în hotărârea de funcţionare a Guvernului României şi cred că toată lumea îşi dă seama că este o problemă care ţine de sectorul sanitar”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă afirmaţiile că Raed Arafat s-a întins şi peste Ministerul Sănătăţii cu deciziile reprezintă o speculaţie sau o răutate, Alexandru Rafila a răspuns: “Nu este neapărat o răutate, este vorba de modul în care a fost gestionat Ministerul Sănătăţii şi faptul că preocuparea din Ministerul Sănătăţii în ultimul an în ceea ce priveşte managementul acestei pandemii a fost extrem de slabă, au fost interese pentru cu totul şi cu totul alte zone decât managementul acestei pandemii şi lucrul ăsta s-a văzut în săptămânile trecute când am ajuns să avem 500 de morţi pe zi”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Cercetătorii avertizează: un nou val uriaș de Covid ar putea veni din China

Publicat

in

De

China s-ar putea confrunta cu peste 630.000 de infecţii cu COVID-19 pe zi dacă ar renunţa la politicile de toleranţă zero prin ridicarea restricţiilor de călătorie, potrivit unui studiu realizat de matematicienii de la Universitatea din Beijing.

În raportul publicat în China de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, matematicienii au spus că ţara nu îşi poate permite să ridice restricţiile de călătorie fără o rată de vaccinare eficientă sau tratamente specifice, informează Mediafax.

Folosind date pentru luna august din Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Franţa şi Israel, matematicienii au evaluat potenţialele rezultate dacă China ar adopta aceleaşi tactici de control al pandemiei ca acele ţări.

Noile cazuri zilnice ale Chinei ar ajunge la cel puţin 637.155 dacă ar adopta strategia de pandemie a Statelor Unite, se arată în raport, potrivit Reuters.

Iar cazurile zilnice ar atinge 275.793 dacă China ar urma aceeaşi abordare ca Marea Britanie şi 454.198 dacă ar imita Franţa, a spus el. „Estimările au dezvăluit posibilitatea reală a unui focar colosal, care aproape sigur ar induce o povară inabordabilă asupra sistemului medical”, se arată în raport.

„Descoperirile noastre au ridicat un avertisment clar că, deocamdată, nu suntem pregătiţi să îmbrăţişăm strategii de „deschidere” bazate exclusiv pe ipoteza imunităţii de turmă indusă de vaccinare susţinută de anumite ţări occidentale”, mai scrie în document.

Matematicienii au avertizat că estimările lor se bazează pe calcule aritmetice de bază şi că sunt necesare modele mai sofisticate pentru a studia evoluţia pandemiei în cazul în care restricţiile de călătorie ar fi ridicate.

China a menţinut o politică de toleranţă zero faţă de COVID-19, spunând că importanţa de a limita cazurile locale atunci când acestea sunt depistate depăşeşte perturbările cauzate de eforturile de a urmări, izola şi trata persoanele infectate.

China a raportat 23 de noi cazuri confirmate de coronavirus pentru 27 noiembrie, în scădere faţă de 25 cu o zi mai devreme, a anunţat duminică autoritatea de sănătate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a desemnat vineri o nouă variantă de COVID-19 detectată în Africa de Sud cu un număr mare de mutaţii ca fiind „ingrijorătoare”, determinând unele ţări să impună restricţii de călătorie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend