Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Foto – Poliția Română sesizează un gest inconștient practicat de mulți români: ‘Șoferul a fost invitat la Poliție și sancționat’

Publicat

in

Poliția Română atrage atenția șoferilor să nu tragă după mașini persoane cu sania. Ei susțin că acest lucru e periculos și poate fi sancționat cu amendă  cuprinsă între 870 și 1160 lei.

„Gest inconștient al celui din spatele volanului… nici pe departe lăudabil…

Din fericire, nu a avut loc niciun incident, iar șoferul a fost invitat la poliție, urmând a fi sancționat contravențional, cu amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei.

Se pare că am uitat de frumoasa distracție cu sania pe deal?

Vă rugăm, nu vă mai puneți în pericol copiii!”, au precizat reprezentanții Poliției Române, pe pagina lor de Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Care sunt cele mai mari eșecuri ale serviciilor secrete ruse înainte de invazia în Ucraina. Cine ar fi condus guvernul marionetă după căderea Kievului

Publicat

in

De

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei ar fi pregătit cel puțin două guverne marionete înainte ca Vladimir Putin să lanseze invazia în Ucraina, arată o investigație a publicației The Washington Post. FSB ar fi colaborat cu importanți actori politici de la Kiev, inclusiv cu fostul președinte Viktor Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014, și cu cel mai important politician pro-Kremlin din Ucraina, Viktor Medvedciuk, pentru a pregăti viitoarele cabinete, în cazul în care Kievul ar fi căzut repede în mâinile Rusiei.

Sediul FSB din MoscovaFoto: DreamsTime

Potrivit analizei făcute de publicația The Washington Post, primul rateu pe care l-a dat FSB în războiul din Ucraina a fost să infiltreze în instituțiile ucrainene mai mulți ofițeri cu ajutorul cărora ar fi vrut să se asigure că guvernul de la Kiev va cădea foarte rapid și astfel va fi posibilă instalarea unei conduceri aflată sub influența Moscovei.

Deși această ramură a serviciilor secrete ruse a încercat ani de zile să plătească politicienii pro-ruși pentru a impiedica Ucraina să părăsească orbita Moscovei.

Oficiali occidentali din domeniul informațiilor susțin că FSB nu s-a așteptat ca ucrainenii să reziste presiunii și nici nu l-au informat pe președintele rus Vladimir Putin despre incapacitatea lor de a convinge oficiali ucraineni.

Cu puțin timp înainte de invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie, ofițerii serviciilor secrete erau foarte încrezători că vor pune mâna pe putere și le cereau informatorilor de la Kiev să le dea detalii despre casele și locațiile pe care le-ar putea folosi în capitala Ucrainei de unde să își poată desfășura operațiunile, potrivit serviciului de securitate ucrainean, citat de The Washington Post.

Rusia pregătea terenul pentru invazia din Ucraina de câțiva ani

Rusia pregătea demult invazia în Ucraina ținând cont de faptul că rețeaua spionilor infiltrați a crescut semnificativ din 2019 până în ajunul războiului, de la 30 de ofițeri până la 160, care au fost distribuiți în mai multe regiuni din Ucraina, estimează oficialii citați de publicația americană.

Serviciile secrete ruse au creionat și două posibile guverne marionetă în așteptarea căderii Kievului, printre principalii aliați ai Moscovei numărându-se fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici și Viktor Medvedciuk, un oligarh care era la cârma principalului partid pro-rus din Ucraina.

Rusia îl adusese pe Ianukovici la începutul invaziei în Belarus pentru a fi pregătit să preia puterea după cucerirea rapidă a capitalei la care visa Vladimir Putin și de care erau foarte siguri ofițerii FSB.

Foști membri ai partidului lui Ianukovici ar fi fost pregătiți să preia conducerea Ucrainei, fiind aduși tot la începutul invaziei pe un teritoriu din sudul țării cucerit de armata Rusiei.

Cu toate că planurile serviciilor secrete ruse au fost date peste cap iar planurile lui Vladimir Putin pentru un Blitzkrieg au eșuat, conducerea FSB a rămas pe poziții iar liderul de la Kremlin nu a făcut curățenie în vârful agențiilor de spionaj ale Rusiei după greșelile care au dus la pierderi colosale pentru ceea ce toată lumea credea că este a doua armată a lumii.

————-

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Plafonarea facturilor se face tot din banii românilor: ANRE anunță că furnizorii de energie încasează peste 2,44 miliarde de lei

Publicat

in

De

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat până acum decontarea de la bugetul de stat a unei sume de peste 2,44 miliarde lei către furnizorii de energie, prin mecanismul de plafonare şi compensare a facturilor, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, vineri, AGERPRES.

„Având în vedere activitatea desfăşurată ANRE cu privire la colectarea, verificarea datelor, întocmirea fişelor de analiză şi determinarea sumelor ce se cuvin spre decontare de la bugetul statului prin intermediul bugetului Ministerului Energiei şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale în conformitate cu prevederile actelor normative incidente, situaţia cererilor de decontare pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, respectiv aprilie 2022 – martie 2023 se prezintă astfel: pentru OUG 118/2021 (noiembrie 2021 – martie 2022), număr total societăţi care au depus cereri: 80, număr total cereri depuse: 350, număr total cereri aprobate: 259, număr total cereri neeligibile: 58. Suma totală transmisă spre decontare către Ministerul Energiei: 2,26 miliarde de lei. Valoare totală cereri neeligibile: 10,2 milioane lei, valoare totală solicitată: 2,27 miliarde de lei”, se menţionează în comunicat.

Diferenţa de 33 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate.

În ceea ce priveşte OUG 27/2022 (raportare aprilie 2022 – martie 2023), numărul total al societăţilor care au depus cereri este de 52, numărul total cereri depuse – 114, numărul total al cererilor aprobate, clienţi casnici – 8, numărul total al cererilor aprobate, clienţi noncasnici – 10, numărul total cereri aprobate, clienţi casnici şi noncasnici – 18.

Suma totală transmisă către Ministerul Energiei, clienţi noncasnici este 97,7 milioane de lei iar suma totală transmisă către ANPIS, clienţi casnici – 84,4 milioane de lei.

Valoarea totală solicitată, clienţi noncasnici, ME este 97,7 milioane lei, valoare totală solicitată, clienţi casnici, ANPIS – 84,4 milioane lei astfel că valoare totală solicitată, clienţi casnici şi noncasnici este 182,1 milioane lei.

„Diferenţa de 96 de cereri depuse pentru decontare se află în diferite stadii de analiză, iar pe măsură ce operatorii încarcă datele şi documentele justificative solicitate de către experţii alocaţi, verificarea şi determinarea acestora se va realiza cu maximă operativitate. OUG 118/2021 este decontată în proporţie de aproximativ 98%, ANRE demarând verificarea şi analiza datelor aferente OUG 27/2022. Având în vedere numărul relativ mic de cereri introduse pentru perioada aprilie 2022 – martie 2023, facem apel către toţi operatorii ce beneficiază de prevederile OUG 27/2022 să procedeze la încărcarea datelor aferente perioadei mai sus menţionate”, spun reprezentanţii ANRE.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend