Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Foto – Poliția Română sesizează un gest inconștient practicat de mulți români: ‘Șoferul a fost invitat la Poliție și sancționat’

Publicat

in

Poliția Română atrage atenția șoferilor să nu tragă după mașini persoane cu sania. Ei susțin că acest lucru e periculos și poate fi sancționat cu amendă  cuprinsă între 870 și 1160 lei.

„Gest inconștient al celui din spatele volanului… nici pe departe lăudabil…

Din fericire, nu a avut loc niciun incident, iar șoferul a fost invitat la poliție, urmând a fi sancționat contravențional, cu amendă cuprinsă între 870 și 1.160 de lei.

Se pare că am uitat de frumoasa distracție cu sania pe deal?

Vă rugăm, nu vă mai puneți în pericol copiii!”, au precizat reprezentanții Poliției Române, pe pagina lor de Facebook.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Străzi deschise: Reprezentații live pe Calea Victoriei și în Drumul Taberei

Publicat

in

De

Străzi deschise: Reprezentații live pe Calea Victoriei și în Drumul Taberei

Damian Drăghici, Ozana Barabancea, Irina Sârbu susțin, în weekend, reprezentații live pe Calea Victoriei și în Drumul Taberei, în cadrul evenimentului Străzi deschise, scrie Mediafax.

Pentru prima dată în acest an, „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” se extinde în Drumul Taberei (între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului) și îi întâmpină pe bucureșteni la un program artistic atractiv: activități sportive, spectacole de teatru pentru cei mici, acrobații, parade, evenimente muzical-umoristice, lecturi interactive din piese de teatru clasice și concerte live cu artiști și orchestre renumite, precum Irina Sârbu și Fanfara Angely’s.

În 27 și 28 aprilie, vor funcționa ca zone pietonale în cadrul proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, Calea Victoriei, segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00, și Sectorul 6 – Drumul Taberei (între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului), între orele 10:00 și 21:00, anunță Primăria Capitalei.

De la expoziții tematice ce evidențiază tradițiile și obiceiurile de Florii și Paște la concerte live de muzică pop și jazz și evenimente de dans modern, traseul pietonal din Calea Victoriei îi așteaptă pe bucureșteni cu activități recreative și artistice pentru toate gusturile.

Sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie, începând cu ora 17:00, trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară) și Leon Craioveanu (percuție) – va anima Calea Victoriei cu energia lor debordantă în concertul live susținut în zona Hotel Novotel (trotuar).

Programul artistic pe Calea Victoriei continuă în note muzicale, la ora 18:00, în fața Muzeului Național de Istorie a României, cu un concert susținut de elevii Secției Percuție a Școlii de Artă București, urmat, la ora 19:00, de o demonstrație de dans modern și contemporan a elevilor secției Coregrafie. Recitalul bine-cunoscutei artiste Ozana Barabancea încheie fulminant, la ora 20:00, programul pregătit de Școala de Artă București pentru prima zi din acest weekend pe Calea Victoriei.

Duminică, 28 aprilie, Calea Victoriei răsună în ritmuri de jazz: Jazz Club Emil Bîzgă propune publicului concertul Bucharest Jazz Parade, pe trotuarul din fața Cercului Militar Național, în intervalul 17:00-17:45, iar elevii Școlii de Artă București vor încânta publicul cu demonstrații de dans și concerte de percuție și concerte pop, începând cu ora 18:00, în zona Muzeului Național de Istorie a României.

Cunoscutul artist Damian Drăghici, în formula Damian & Brothers – cu Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioară), Raul Galan (trompetă), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe) – încheie programul artistic al weekendului 4 „Străzi deschise” pe Calea Victoriei cu un flashmob muzical pe traseul Cercul Militar Național – Strada Piața Amzei, în care publicul este invitat să cânte și să danseze, începând cu ora 19:00. În sunete aprinse de tobe, trompete și alte instrumente puternice, trupa aduce pe Calea Victoriei cel mai recent proiect muzical, „S-a furat mireasa”.

Pe parcursul celor două zile, în intervalul 11:00-20:00, în zona Monumentul Renașterii, bucureștenii pot admira obiecte și creații specifice ce marchează simbolismul și atmosfera de sărbătoare ale acestei perioade – ouă încondeiate, obiecte din lemn și împletituri din pănuși –, realizate cu pasiune de meșteri populari renumiți în Zona de tradiții organizată de Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (CREART).

Începând cu acest weekend, Casa Filipescu-Cesianu a Muzeului Municipiului București face parte din programul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” cu expozițiile permanente „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, respectiv expoziția tematică „Comorile haznalelor istorice din București”, ce recreează atmosfera Bucureștiului din perioada secolelor XVIII-XIX prin intermediul unor obiecte din ceramică, porțelan și sticlă descoperite lângă Bisericile Sf. Dumitru, Mavrogheni, Hanul Serafim și în Cartierul Evreiesc. Expozițiile pot fi vizitate, în ambele zile de weekend, în intervalul orar 10:00 – 17:30.

Traseul pietonal din Drumul Taberei, între strada Valea Ialomiței și strada Valea Argeșului, include numeroase activități sportive și de recreere, ateliere de creație, show-uri de magie, întâlniri cu mascote, spectacole de teatru pentru copii, precum și concerte live susținute de artiști precum Damian & Brothers, Irina Sârbu și Fanfara Angely’s, într-un program artistic amplu prezentat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

În ambele zile de weekend, Muzeul Jandarmeriei Române invită trecătorii la o incursiune fascinantă în istoria instituției printr-o expoziție de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, ce poate fi admirată în intervalul 10.00 – 14:00. Garda de Onoare a Jandarmeriei Române va prezenta, între aceleași ore, exerciții de tip dril. Pe traseul pietonal din Drumul Taberei, Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române va oferi momente muzicale, în cele două zile de weekend, între orele 10:00 și 14:00.

Copiii pot participa la o varietate de activități artistice care cu siguranță îi vor încânta și îi vor încuraja să-și exploreze creativitatea. Pe parcursul weekendului, începând cu ora 14:00, cei mici, dar și părinții sunt invitați la un spectacol de magie al artiștilor Operei Comice pentru Copii, dar și la un show de acrobații prezentat de artiștii Circului Metropolitan București, în intervalul 18:00-18:30. În ambele zile de weekend, magicianul Andrei Păltânea îi va încânta pe cei prezenți cu un show special, de la ora 17:00. Vasile Catrina va oferi, totodată, în intervalul 11:00-20:00, momente de inspirație prin caricaturi.

Spectacolul de teatru de animație Rolling Strings Puppet Show recreează personaje celebre și aduce ritmuri rock’n’roll pe traseul pietonal din Drumul Taberei, începând cu ora 15:00, în ambele zile de weekend. Și pentru că păpușile animate aduc zâmbete și momente de voie bună, copiii pot învăța cum să-și creeze propriile personaje în cadrul atelierelor artistei Brândușa Oanca, duminică, de la ora 12:00.

Activități de modelare baloane, programate sâmbătă, începând cu ora 16:00, și duminică, de la ora 10:00, precum și o fascinantă paradă de mascote (sâmbătă, ora 17:00, și duminică, ora 10:00) vor aduce un plus de culoare pe traseul pietonal din Drumul Taberei.

Spectacolul de teatru „Prințesa răsfățată” al Teatrului Nottara face parte, de asemenea, din evenimentele dedicate celor mici. Părinții și copiii vor putea urmări cele trei reprezentații ale spectacolului duminică, în intervalele 11:00 – 11:30 / 12:00 – 12:30 / 13:00 – 13:30.

Actorii Companiei Teatrală Vouă – Adrian Fetecău, Petru Sandu, Ovidiu Mihăilescu, Jean Lemne, Florin Nan, Daniel Torje, Andrei Necula, Silviu Filip – vor crea scenete umoristice în cadrul spectacolului muzical „Terapie prin râs”, sâmbătă și duminică, de la ora 15:00, care cu siguranță vor face deliciul publicului.

Pe parcursul celor două zile, de la ora 16:30, Drumul Taberei devine scena aventurilor cunoscutelor personaje caragialești din celebra piesă de teatru „O noapte furtunoasă”, spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Căpățînă (Nae Ipingescu), Cristi Toma (Chiriac), Cristian Măciucă (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Alina Berzunțeanu (Zița), Mihaela Mihăescu / Gabriela Porumbacu (Veta).

Muzica Fanfarei Angely’s, sub bagheta talentatului dirijor Marius Firca, răsună pe traseul pietonal „Străzi deschise” din Drumul Taberei, în ambele zile de weekend, în intervalele 17:00 – 17:30 // 18:00 – 18:30.

Damian & Brothers – cu Damian Drăghici (voce), Mircea Vijelie (voce), Andreea Popa (voce), Isabel Geampalia (voce), Marian Borcea (vioară), Raul Galan (trompetă), Peter Perantz (acordeon), Denis Mares (acordeon), Vlad Toma (tobe) – încheie spectaculos programul artistic al zilei de sâmbătă, 27 aprilie, cu un concert programat la ora 19:00, pe traseul pietonal din Drumul Taberei.

Duminică, la ora 19:00, cunoscuta artistă Irina Sârbu îi invită pe bucureșteni să celebreze arta și energia unică „Străzi deschise” printr-un concert în ritmuri jazzistice.

Citeste mai mult

NATIONAL

Studiul care confirmă ce spune Marcel Ciolacu: Românii nu mai vor la muncă în străinătate – Ce s-a schimbat în doar câțiva ani

Publicat

in

De

Studiul care confirmă ce spune Marcel Ciolacu: Românii nu mai vor la muncă în străinătate – Ce s-a schimbat în doar câțiva ani

Un studiu global arată o scădere semnificativă a numărului de români în căutarea unui loc de muncă în străinătate. Mulți dintre ei vor acum să lucreze de acasă, pentru companii din străinătate.

De altfel, în urmă cu câteva zile, premierul Ciolacu spunea, într-o discuție cu mediul de afaceri, că doar 8$ dintre români ar vrea să mai plece să muncească în străinătate. “În 2018, 22% dintre români voiau să plece în străinătate, să-și caute un loc de muncă, în 2020 am ajuns undeva la 13%, iar astăzi vorbim de 8%. Deci, suntem într-un trend descrescător.”, a declarat primul-ministru Marcel Ciolacu.

Conform unui studiu recent realizat de Boston Consulting Group (BCG), The Network și The Stepstone Group, numărul românilor în căutarea unui loc de muncă peste hotare a înregistrat o scădere considerabilă. În prezent, doar 8% dintre români își îndreaptă privirea către oportunitățile de angajare internaționale, în comparație cu 13% în 2020 și 22% în 2018.

Cele trei destinații principale pentru românii care doresc să lucreze în străinătate rămân Germania, Marea Britanie și Spania

Raportul arată că, în ceea ce privește preferințele globale pentru relocare, România ocupă în prezent locul 89, o ușoară îmbunătățire față de locul 92 în 2018, dar o scădere semnificativă față de locul 78 în 2020.

Ana Vişian, Marketing Manager la bestjobs, partenerul The Network în România, explică că schimbările economice și sociale au determinat o reevaluare a planurilor de emigrare ale românilor. Motivele variază de la îmbunătățirea calității vieții și posibilitatea de a lucra de la distanță, până la preocupările legate de siguranța socială și dorința de a fi mai aproape de familie și prieteni, scrie romaniatv.net.

În timp ce 22% dintre români căutau activ un loc de muncă în străinătate în 2018, acest procentaj a scăzut la 13% acum trei ani și la doar 8% anul trecut, mult sub media globală de 23% în 2023.

Totuși, în concordanță cu tendințele internaționale, numărul celor care ar accepta un loc de muncă în străinătate în regim de lucru la distanță a crescut semnificativ, ajungând la 74% în 2023 față de 61% în 2020.

Motivațiile financiare și economice rămân principalele argumente pentru românii care iau în considerare munca în străinătate

Motivațiile financiare și economice rămân principalele argumente pentru românii care iau în considerare munca în străinătate, în timp ce o mai bună calitate a vieții și sistemele îmbunătățite de asistență socială și sănătate sunt și ele factori majori.

„Schimbările din peisajul economic și social au condus la o reevaluare a planurilor de emigrare ale românilor, cu multiple motive care contribuie, inclusiv la îmbunătățirea calității vieții, posibilitatea de a lucra de la distanță, preocupările legate de siguranța socială sau dorința de a fi mai aproape de familie și prieteni. Totodată, specialiștii în domenii precum IT, inginerie sau sănătate optează să rămână în țară, având în vedere echilibrarea diferențelor salariale la nivel european, oportunitățile de angajare și un nivel de trai comparabil. Foarte interesant este faptul că în prezent, doar 9% dintre tineri și 7% dintre absolvenții de studii superioare iau în considerare o posibilă emigrare, comparativ cu o medie globală de 24% și, respectiv, 32%,” explică Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs, partenerul The Network în România.

Studiul analizează și motivele pentru care cei care aleg să rămână în țările lor de origine fac acest lucru. Legăturile puternice cu familia și dificultățile legate de achiziționarea de proprietăți imobiliare în străinătate sunt doar câteva dintre motivele menționate.

În România, 25% dintre cei care lucrează în design, artă, profesii creative și arhitectură ar dori să lucreze în străinătate, urmați de muncitorii manuali (18%) și profesioniștii în managementul afacerilor (17%). Românii ar prefera să lucreze în Germania, Regatul Unit și Spania ca principale trei destinații pentru a lucra în străinătate, dar topul lor al celor mai dorite țări include și Italia, Statele Unite, Franța, Olanda, Austria, Danemarca și Elveția. În concordanță cu tendința globală, aproximativ 30% dintre români ar lucra în străinătate pe termen lung, adică pentru o perioadă nedeterminată.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend