Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cum să îți transformi curtea într-o oază de relaxare?

Publicat

in

Ca o extensie a casei, spațiul exterior trebuie să vă reflecte personalitatea, gusturile și preferințele, așa că ar trebui amenajat cu aceeași creativitate și grijă ca interiorul casei. Indiferent dacă dețineți o curte de mici dimensiuni sau, dimpotrivă, o grădină generoasă, puteți amenaja spațiul exterior astfel încât să vă reflecte preferințele unice de design.

Înainte de a vă decide ce piese de mobilier să achiziționați, trebuie să planificați cât mai în detaliu amenajarea curții. Dacă aveți noroc, dispuneți de un  teren uniform, ușor de amenajat și de împărțit pe zone. Dar cu cât terenul este mai provocator, cu atât mai inventive și mai interesante pot fi ideile de amenajare a curții. Iată doar câteva idei care vă pot inspira să obțineți o grădină de vis:

Cum vă place să petreceți timpul liber?

Când proiectați amenajarea grădinii, luați în considerare modul în care vă veți folosi spațiul exterior pe tot parcursul anului și lucrați cu elementele care vor fi utilizate în mod regulat. Dacă vă place să vă adunați în jurul unui foc, asigurați-vă că zona este prevăzută în permanență cu scaune, în loc să țineți în magazie câteva scaune pe care le tot scoateți și le tot depozitați înăuntru. În general, cu cât o piesă este mai inaccesibilă, cu atât tinde să fie tot mai puțin utilizată. Dacă vă place să citiți în aer liber, optați pentru un scaun suspendat, care vă va spori plăcerea cititului. Luați în considerare și amenajarea unei camere în aer liber. Astfel de camere pot fi foarte utile pentru petrecerile și mesele din timpul verii, pentru a vă găzdui oaspeții, pentru petrecerile copiilor sau, pur și simplu, pentru a petrece mai mult timp afară, ceea ce este întotdeauna benefic. 

Includeți corpuri de iluminat

Când desenați primele schițe cu amenajarea grădinii, fără îndoială veți include zone de relaxare și de luat masa în aer liber. Acum este momentul ideal să planificați și schema de iluminare a spațiului exterior. De la felinar, instalații solare, corpuri de iluminat de exterior cu senzori și până la adevărate perdele de lumini, o bună amenajare peisagistică include un plan de iluminat. Includeți corpuri de iluminat măcar în acele zone unde veți sta la lăsarea serii și, pentru un plus de estetică, puteți ilumina elementele particulare, cum ar fi un copac, o sculptură sau o fântână. 

Nu în ultimul rând, plantele sunt esențiale pentru o grădină frumoasă și relaxantă. Mai ales dacă spațiul exterior este prevăzut cu multă piatră, cărămidă sau pavele, plantele vor îmblânzi peisajul și vor adăuga biodiversitate. 

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Europarlamentar român: Guvernul trebuie să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă. Să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Dragoș Pîslaru, președintele Comisiei pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale din Parlamentul European, susține că și guvernanții trebuie să ia măsuri de sprijinire a populației vulnerabile, ”ca să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”.

În ceea ce privește previziunile – ușor alarmiste – ale unor analiști economici cu privire la cea mai costisitoare iarnă din ultimii 60 de ani, europarlamentarul Dragoș Pîslaru spune că, în opinia sa, iarna aceasta este apanajul a două repere: unul este despre solidaritatea cu Ucraina și cel de-al doilea, despre responsabilitatea de a ne duce existența cu resursele limitate din jur.

Este un exercițiu de solidaritate. Al doilea argument, foarte important, este legat de zona de eficiență energetică și de necesitatea schimbării comportamentelor în ceea ce privește lumea din jurul nostru. Și aici vin în contrast categoric cu ceea ce s-a auzit în ultima vreme, cu cele spuse de unii politicieni. L-am auzit pe domnul Ciolacu, pe Rareș Bogdan că românii nu trebuie să-și schimbe comportamentul, că nu o să stau să închid apa.

Cumva, eu cred că aici este o chestiune de responsabilitate cu privire la modul în care vrem să ne ducem existența în relație cu resursele limitate din jur. Și nu cred că mai este secret faptul că are o legătură directă cu schimbările climatice. Și ce poate fi mai convingător decât seceta și ceea ce s-a întâmplat vara asta în materie de fenomene meteo.

Al doilea pas este o chestiune de educație. Comportamente care sunt făcute să nu risipești resursele. Acum, revenim, pentru că una este încerci să faci economie și alta este să mori de frig și să nu poți să-ți plătești factura. Este clar că la nivel european s-a conștientizat ideea că piața energetică este distorsionată și vor fi luate din ce în ce mai multe măsuri pe ideea aceasta.

Este nevoie ca guvernul să aibă niște măsuri de țintire pe partea de populație vulnerabilă, mai exact să se asigure că au o plasă de siguranță, să nu ne trezim că avem copii care mor de frig iarna asta”, susține europarlamentarul Dragoș Pîslaru, conform Gândul.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Politolog român din Cernăuți: ‘Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală’

Publicat

in

De

Marin Gherman, jurnalist și politolog din Cernăuți refugiat în această perioadă în România, a explicat de ce președintele rus Vladimir Putin nu are nevoie de o mobilizare generală.

Întrebat cine sunt cei care ar putea fi mobilizați după decretul emis de Vladimir Putin, analistul a explicat: „Orice bărbat din Rusia poate fi mobilizat în legătură cu faptul că, spre deosebire de Uniunea Europeană, de statele NATO, în Rusia se face armată, deci toți bărbații care împlinesc 18 ani trebuie să facă armata. Sunt recrutați, timp de un an, un an și jumătate, fac armata. Imediat după finalizarea acestui act de onoare, cum este spus în Rusia, este și o moștenire a Uniunii Sovietice, a acestor tradiții, persoana este inclusă pe lista rezerviștilor”.

Astăzi, Vladimir Putin ce a spus, sunt vizați toți rezerviștii. Rezerviști sunt în jur de 25-28 de milioane de persoane. De aceea, Putin nu mai are nevoie de o mobilizare generală, pur și simplu nu mai are nevoie de ea, pentru că va mobiliza pe măsura posibilităților, în baza necesităților ale forțelor armate proprii, câți bărbați va considera de cuviință”, a continuat el.

Pentru că Rusia este foarte mare, nu vorbim de un stat foarte mic, de aceea astăzi 300.000, peste o lună iarăși 300.000 și așa se va realiza o mobilizare și o completare a forțelor armate ale Federației Ruse, deci aici este o mică diferență pentru că foarte mulți bărbați în Rusia au experiență militară. Bine, nu este o experiență extraordinară, știm ce înseamnă corupție în armata rusă, știm ce înseamnă mimarea unui proces de pregătire a militarilor, dar, totuși, o resursă umană enormă există pe teritoriul Rusiei”, a adăugat Marin Gherman, potrivit b1tv.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend