Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

FOTO | Mormântul Stelei Popescu a ajuns o ruină: Imaginile de la Cernica sunt dezolante

Publicat

in

Imagini dezolante surprinse zilele trecute, la mormântul Stelei Popescu de la Cernica. Această legendă a avut o carieră artistică de succes, întinzându-se pe parcursul a peste 60 de ani, fiind în centrul atenției reflectoarelor. Mulți români au idolatrizat-o și au apreciat-o de-a lungul timpului, însă acum se pare că memoria ei a fost neglijată și că a fost uitată de lume.

Imaginile pe care jurnaliștii Click! le prezintă vorbesc de la sine. Se pare că Stela Popescu a fost complet uitată de către apropiați și fani, dacă ar fi să ne raportăm la starea mormântului ei în ziua de astăzi: fără o lumânare aprinsă și câteva flori ofilite pe cavoul său, care așteaptă să fie strânse și aruncate la gunoi.

Dacă acum șase ani și jumătate, pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral masiv, mii de oameni au venit la căpătâiul Stelei Popescu să-și ia rămas bun de la marea actriță, acum nu mai este nimeni.

Sacrificiu pentru carieră

Pentru a-și clădi un nume în industria artistică, Stela Popescu a muncit din greu, dedicându-și timpul și energia din zi în noapte. În plus, și-a sacrificat viața personală, deoarece nu și-a dorit să devină mamă, conștientă că creșterea unui copil ar fi putut să îi îngreuneze ascensiunea în carieră. Chiar dacă a fost căsătorită de două ori, prima dată cu regizorul Dan Puican și a doua oară cu textierul Puiu Maximilian, Stela Popescu nu a avut copii.

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral masiv. Legendara doamnă a teatrului românesc a fost găsită de fiica sa adoptivă, Doina Maximilian, după aproape 12 ore de la incident, întinsă pe parchet în propria casă, singură. Ca rezultat al muncii sale de-o viață, regretata actriță a lăsat în urmă o avere considerabilă, incluzând o vilă în zona Grădina Icoanei evaluată la peste 300.000 de euro, o altă vilă în Crevedia, una în stațiunea 2 Mai, precum și un bloc de apartamente în București.

content-image

content-image

content-image

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Mircea Geoană desființează sistemul de vot din România: ‘Este cel mai primitiv din toată Europa / Ce e asta? Nu ştiu să protejez datele?’

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

“Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat acesta, conform AGERPRES.
În opinia sa, România “nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

“Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

Apel la studenți

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor.

“Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică.

“Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, “altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

“Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. “O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Geoană: „Sistemul de vot este cel mai primitiv din Europa. România nu poate sau nu vrea să-l democratizeze”

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Mircea GeoanăFoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

„Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat Mircea Geoană.

În opinia sa, România „nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

„Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor. „Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică. „Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, „altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

„Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. „O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend