Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Casa Albă a adoptat modificări minore ale propunerii de impozitare criptografică. Comunitatea se opune amendamentului

Publicat

in

Comunitatea criptografică se opune amendamentelor la prevederile criptografice din planul de infrastructură al Casei Albe – care încearcă să strângă 28 de miliarde de dolari pentru finanțarea infrastructurii prin impozitare extinsă asupra tranzacțiilor criptografice și să impună noi cerințe de raportare pentru „brokerii” cripto.

Pe 6 august, senatorii Mark Warner și Rob Portman au propus o „modificare de ultimă oră” a acordului de infrastructură pentru a exclude din factură dovezile miniere și vânzătorii de portofele hardware și software. Cu toate acestea, formularea amendamentului sugerează că dezvoltatorii de cripto și validatorii de dovezi ale mizei ar fi în continuare supuși unor rapoarte extinse și impozitări pe care unii le-au descris ca „ineficiente”.

Câteva ore mai târziu, reporterul din economia Washington Post, Jeff Stein, a scris pe Twitter că Casa Albă sprijină în mod formal amendamentul lor.

Dacă este exactă, asta înseamnă că Casa Albă nu susține un amendament rival propus de senatorii Cynthia Lummis, Pat Toomey și Ron Wyden, care a furnizat o listă mult mai largă de scutiri, inclusiv pentru orice entitate care „validează tranzacții de registre distribuite”, entități care „dezvoltă digital active sau protocoalele lor corespunzătoare ”, precum și minerii.

“Prin clarificarea definiției brokerului, modificarea noastră va asigura intermediarii nefinanciari precum minerii, validatorii de rețea și alți furnizori de servicii nu sunt supuși cerințelor de raportare specificate în pachetul de infrastructură bipartisan”, a scris Toomey pe Twitter .

Directorul executiv al Coin Center, Jerry Brito, a criticat amendamentul mult mai limitat al lui Warner și Portman drept „dezastruos”, acuzând Congresul că „a ales câștigători și învinși”.

Modificarea minimă a fost condamnată pe scară largă din partea comunității criptografice, mulți spectatori subliniind că rețelele și dezvoltatorii de programe de software vor fi prinși de noua legislație.

O petiție care solicită cetățenilor să se opună amendamentului a fost deja difuzată pe FightForTheFuture.org, pagina lovind legea pentru „extinderea dramatică a supravegherii financiare” și dăunarea inovației.

Pe 2 august, Electronic Frontier Foundation (EFF) a publicat un articol criticând modificarea pentru includerea dezvoltatorilor care nu controlează activele digitale în numele utilizatorilor în domeniul său de aplicare.

Mai exact, FEP și-a propus formularea cuprinsă în amendament care definește un „broker” al criptomonedelor ca orice persoană „responsabilă și care furnizează în mod regulat orice serviciu care efectuează transferul de active digitale”, afirmând că „aproape orice entitate din ecosistemul criptomonedelor [ar putea] să fie considerat un „broker” ”conform noii definiții. EFF a adăugat:

„Mandatul de a colecta nume, adrese și tranzacții ale clienților înseamnă că aproape fiecare companie, chiar tangențial legată de criptomonedă, poate fi brusc obligată să-și supravegheze utilizatorii.”

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Mircea Geoană desființează sistemul de vot din România: ‘Este cel mai primitiv din toată Europa / Ce e asta? Nu ştiu să protejez datele?’

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

“Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat acesta, conform AGERPRES.
În opinia sa, România “nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

“Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

Apel la studenți

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor.

“Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică.

“Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, “altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

“Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. “O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult

NATIONAL

Geoană: „Sistemul de vot este cel mai primitiv din Europa. România nu poate sau nu vrea să-l democratizeze”

Publicat

in

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, informează Agerpres.

Mircea GeoanăFoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

„Implicarea în viaţa cetăţii, schimbarea în bine a destinului naţiunii noastre nu se face doar prin participarea la vot. Se face prin implicare şi presiune pusă permanent pe decidentul politic. Pentru că, dacă l-ai votat pe X sau pe Y sau pe Z, indiferent de preferinţa ta politică, în clipa în care tu ai pus ştampila … Apropo, sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa. Nu există ţară în Europa în care să ai buletine de vot care să nu fie înseriate, să nu ştii cine le-a tipărit şi automat, de multe ori să nu ştii cine le numără”, a afirmat Mircea Geoană.

În opinia sa, România „nu vrea sau nu poate – de obicei este o combinaţie dintre cele două – nici nu vrea şi nici nu poate să democratizeze în profunzime votul”.

„Vot prin corespondenţă, vot electronic… ce e asta? Nu ştiu să protejez datele? Hai să fim serioşi, avem IT-işti printre cei mai buni din lume”, a completat oficialul.

El i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi tragă la răspundere în mod constant pe reprezentanţii lor. „Problema este că după ce ai ales pe cineva, obligaţia şi responsabilitatea ta nu se transferă pe umerii celui sau celei pe care l-ai votat. (…) Trageţi-i la răspundere, întrebaţi-i unde se cheltuiesc banii, faceţi petiţii”, a spus Geoană.

Acesta s-a referit şi la reticenţa tinerilor de a intra în politică. „Spui că vrei să faci politică şi automat începe un fel de suspiciune anticipativă”, a arătat el. Dar, în opinia sa, „altă profesiune în lume în care să faci schimbare nu e decât prin politică, nu există altceva”.

„Nici Bill Gates, cu fundaţiile lui, nici cel mai mare preşedinte de companie internaţională sau naţională, nimeni nu poate să schimbe lucrurile în profunzime aşa cum o face un om sau o femeie politică responsabil”, a completat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO s-a referit şi la spaţiul în care a avut loc Congresul Studenţilor din România. „O clădire pe care, recunosc, mi-a făcut destul de mult bine să n-o mai vizitez în ultimii 15 ani de zile”, a descris el Palatul Parlamentului.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend