Conecteaza-te cu noi

Campulung

Câmpulungeanul Florentin Brăcea, al şaptelea om în ierarhia Poliţiei Române

Publicat

in

60d1e8aec6576b5570cc139f13d969c6.jpgO performanţă extraordinară pentru Câmpulung
În ierarhia Inspectoratului General al Poliţiei Române, condus de chestorul general Petre Tobă, comisarul şef Florentin Ion Brăcea, împuternicit, în urmă cu trei săptămâni, director al Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, este al şaptelea. După inspectorul general urmează cei patru adjuncţi ai acestuia, chestorul şef Dumitru Pârvu, chestorul Florentin Robescu, chestorul Viorel Vasile şi chestorul Dumitru Jianu. Înaintea câmpulungeanului Florentin Brăcea se află şeful Direcţiei de Ordine Publică, comisarul şef Marcian Colman, şi acesta împuternicit director. După el, şeful Direcţiei de Poliţie Transporturi,  comisarul şef Marin Motoc. Reamintim că, pe 28 mai 2014, comisarul şef Florentin Brăcea, care ocupa funcţia de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei, a fost promovat la conducerea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Câmpulungeanul l-a înlocuit pe comisarul şef Lucian Diniţă, destituit de inspectorul general, în urma scandalului legat de poliţistul cu permis de conducere fals. Comisarul şef Florentin Brăcea va îndeplini atribuţiile funcţiei de director o perioadă de şase luni, după care va susţine examen. O mare realizare, cum nu mulţi au atins la vârsta de 39 de ani, câţi are în prezent câmpulungeanul! La 35 de ani, era deja comisar şef. Cariera profesională a lui Florentin Brăcea, într-o ascensiune continuă, i-a făcut atât de mândri pe părinţii săi, Felicia şi Gheorghe Brăcea, încât vorbesc despre băiatul lor cu lacrimi în ochi, datorită împlinirilor la serviciu şi avansărilor care s-au succedat rapid. După facultate, şi-a completat pregătirea superioară cu trei mastere şi, curând, va finaliza doctoratul, pe care îl va susţine luna viitoare.

Tatăl ar fi vrut ca fiul să aibă o carieră de economist

Florentin Brăcea s-a născut la Câmpulung, pe 9 mai 1975. După absolvirea Şcolii Generale nr.2, a urmat Liceul „Dinicu Golescu”. Părinţii săi ne-au povestit cât de hotărât era băiatul lor să urmeze Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, încât n-a fost chip să-l facă să se răzgândească. Nimeni din familia Brăcea n-a fost poliţist, de aceea, ai săi şi-ar fi dorit ca fiul să meargă la Academia de Studii Economice. Tatăl său, care a lucrat 42 de ani la Uzina ARO, desfăşoară o activitate privată din 1991. Din acest motiv, şi-a imaginat că Florentin se va îndrepta, după absolvirea facultăţii, către sectorul privat. Însă tânărul a avut planuri diferite de cele ale părinţilor, pentru îndeplinirea cărora a învăţat orbeşte, ca să fie admis la Academie. Din copilărie, a visat că va îmbrăca uniforma de poliţist şi nu a abandonat nicio clipă ideea unei cariere în acest domeniu, deşi părintele său a căutat să-i îndrepte paşii către ASE.
Văzând că dorinţa de a intra în Poliţie a rămas neschimbată, odată ajuns aproape de finalul anilor de liceu, părinţii au acceptat alegerea lui Florentin, care a început un studiu temeinic. „Când plecam eu de acasă, îl lăsam dormind. De la intrarea în casă, până la camera lui, îi aşezam pe jos coli de hârtie, pe care îi scrisesem: „Când te trezeşti, să înveţi!” Pe fiecare era scris acelaşi lucru, ca să vadă când calcă pe ele.”, îşi aminteşte, vesel, Gheorghe Brăcea, recunoscând că şi-a ţinut băiatul din scurt. Practic, ţelul lui Florentin devenise şi al părinţilor săi, care îşi susţineau fiul şi-l ambiţionau să-şi îndeplinească dorinţa de a accede în Poliţie.
Atât de bun devenise la Limba Română, încât la admitere a obţinut nota 9,80. Profesoara lui de Română îl dădea tot timpul exemplu celorlalţi colegi ai săi: „Niciunul nu vă comparaţi cu Brăcea!” După ce s-a răspândit în Câmpulung vestea că Florentin a reuşit să intre la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – Studii Juridice, în acea perioadă, mulţi tineri din municipiu au dorit să urmeze aceeaşi facultate, încurajaţi de succesul său. Nimeni, însă, n-a atins performanţa câmpulungeanului, de care, în prezent, toată suflarea localităţii sale natale are motive să se simtă mândră.

S-a dus la examenul de admitere cu ARO-ul tatălui

Când a fost să susţină examenul, Gheorghe Brăcea i-a dat maşina lui, un ARO, cel mai frumos ARO din Câmpulung, fiindcă Florentin a vrut să meargă singur la Bucureşti, ca să nu-şi supună părinţii unor emoţii suplimentare. Tatăl l-a însoţit când s-au afişat rezultatele examenului. „Ştiam că rezultatele se afişează după ora 14.00. În acea perioadă se deschisese McDonald’s în Piaţa Unirii. Am stat la o coadă… am mâncat şi am ajuns la Academia de Poliţie cu câteva minute înainte de ora 14.00. Acolo ne-am întâlnit cu Dorel Berevoianu, din Lereşti. De fapt, ne-am întâlnit mai mulţi din Câmpulung, dar el mi-a spus: „Gicuţă, felicitări! Fiul tău a luat, al meu nu.” Florentin al meu, când a auzit, a luat-o la fugă, ca să se convingă că aşa este. Eu, după el… am început să plâng. Plângeam de bucurie. Era atâta lume adunată la panourile cu rezultate! El s-a strecurat printre lume, s-a băgat pe sub panou, s-a prins de bară, ca să se asigure că a fost admis. Dintr-odată a strigat de bucurie când s-a văzut pe listă.”, mărturisea Gheorghe Brăcea, încă emoţionat când vorbeşte de reuşita fiului de acum două decenii. Tânărul n-a avut timp la dispoziţie ca să se bucure alături de ai lui, fiindcă, după trei zile, studenţii au fost obligaţi să se întoarcă la Academie, apoi au fost duşi la Drajna, în judeţul Prahova, pentru perioada de instrucţie, în vederea depunerii jurământului.

O carieră într-o ascensiune rapidă

La absolvirea facultăţii, în anul 1999, a fost repartizat la Poliţia Rutieră a IPJ Ilfov şi, pe 1 martie 2000, a fost transferat la Brigada Poliţiei Rutiere în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ca ofiţer operativ. După doi ani, din 15 aprilie 2002, până pe 15 august 2004, şi-a desfăşurat activitatea ca ofiţer examinator la D.G.P.M.B., Brigada Poliţiei Rutiere. Între 15 august 2004 – 15 septembrie 2006, a activat ca ofiţer specialist la D.G.P.M.B., Brigada Poliţiei Rutiere. Alt reper al activităţii sale pe care îl punctăm în continuare: aproape nouă luni, s-a aflat în echipajul antemergător care deschide coloana oficială a preşedintelui. Din 15 septembrie 2006, până pe 4 februarie 2010, a fost şeful Biroului Contravenţii a Brigăzii Poliţiei Rutiere a Capitalei. Pe 4 februarie 2010, a fost avansat în funcţia de adjunct al şefului Brigăzii Rutiere a Capitalei.
De când se afla în această funcţie avea deja foarte multe responsabilităţi şi sarcini încredinţate de către superiorii săi, care, ştiindu-l capabil, se bazau foarte mult pe el. Din această funcţie, pe 28 mai 2014, s-a produs avansarea care l-a propulsat la conducerea Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române.    
Florentin Brăcea are o diplomă de Drept Civil şi Comercial obţinută în cadrul unor cursuri post universitare, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, şi trei mastere: • în 2009-2010 – „Managementul activităţilor de ordine şi siguranţă publică”, în cadrul Academiei de Poliţie; • în 2010: „Managementul strategic al afacerilor interne”, la Colegiul Naţional de Afaceri Interne Bucureşti; • în 2011: „Securitate şi Apărare”, la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti. Începând cu 12 septembrie 2011, este doctorand în domeniul „Ordinea Publică şi Siguranţa Naţională”, iar, în luna iulie, va susţine lucrarea de doctorat.    
După ce a auzit că bunul său prieten a ajuns într-o asemenea funcţie importantă, Norris Măgeanu, fost coleg al lui Florentin, l-a sunat pe Gheorghe Brăcea, ca să-l felicite pentru reuşita fiului. Curând, foştii colegi de generaţie se vor reuni pentru revederea de 20 de ani de la absolvirea liceului, ocazie cu care şi-au propus „să vină acasă la comandant”.
În plan personal, cea mai mare realizare este familia, o familie foarte frumoasă, după cum spunea mama sa, Felicia Brăcea. Pe 24 iulie, împlineşte 9 ani de căsătorie. Florentin Brăcea este tatăl unei fetiţe adorabile în vârstă de cinci ani.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

ȘOFER BEAT MANGĂ LA CÂMPULUNG! S-A RĂSTURNAT CU MAȘINA ȘI A FUGIT

Publicat

in

În seara zilei de 14 mai a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, pe strada Drumul Godeni din Câmpulung, a avut loc un accident rutier, în care un autoturism s-a răsturnat.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, care au constatat faptul că, un bărbat de 57 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism, pe strada Drumul Godeni, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a lovit un cap de pod și s-a răsturnat pe plafon.

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat, la scurt timp.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma accidentului, un bărbat, de 44 de ani, a fost rănit ușor și transportat la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO | Percheziții de amploare în Argeș, la afaceriștii cu lemne – Un Ocol Silvic, firme și persoane au fost luate la puricat

Publicat

in

În dimineața zilei de 09 mai a.c., polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, în baza autorizării din partea instanței competente, au pus în executare 20 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș, la sediul unui ocol silvic, la sediile unor operatori economici de profil, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea unor infracțiuni de tăiere, furt și comercializare ilegală de arbori.

Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de material lemnos din fondul forestier național, abuz în serviciu, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că, din noiembrie 2023 și până în prezent, cu complicitatea unor lucrători silvici din cadrul unui ocol silvic privat, mai multe persoane ar fi tăiat, fără respectarea regimului silvic, arbori din fondul forestier național, de pe raza localității Mihăești, pe care i-ar fi sustras și comercializat ilegal.

Anterior dispunerii activităților de percheziție domiciliară, au fost realizate mai multe depistări în trafic, ale unor persoane care transportau material lemnos cu autoutilitare, fără respectarea normelor legale specifice.

19 persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Acțiunile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, al jandarmilor argeșeni, dar și al reprezentanților Biroului Județean Argeș al Gărzii Forestiere Ploiești.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend