Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Australian Open 2023: Decizia organizatorilor după ce Ucraina a cerut interzicerea jucătorilor din Rusia și Belarus

Publicat

in

​Federaţia Australiană de Tenis a afirmat că sportivii din Rusia şi din Belarus vor putea participa la Australian Open 2023, în ciuda apelurilor ca lor să li se interzică prezența la primul turneu de Grand Slam al anului, relatează nine.com.au.

Australian Open, logoFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vasil Miroshnichenko, ambasadorul Ucrainei în Australia, a făcut un apel către Tennis Australia să urmeze exemplul Wimbledonului şi să interzică participarea sportivilor din Rusia şi din Belarus.

„Voi încerca să obţin o întâlnire cu preşedintele Tennis Australia pentru a-i spune poziţia guvernului meu şi a înţelege de ce Tennis Australia nu a urmat exemplul Wimbledonului. Fiecare atac cu rachetă împotriva Ucrainei are loc doar deoarece cetăţenii ruşi susţin regimul Putin. Nu este loc pentru neutralitate în faţa crimelor de război” a precizat ambasadorul, citat de News.ro.

Jucătorii din Rusia și Belarus vor putea participa la Australian Open 2023

Tennis Australia a condamnat războiul din Ucraina, însă a precizat că sportivii din Rusia şi din Belarus pot participa la Australian Open, în anumite condiţii.

„Tennis Australia este alături de forurile internaţionale din tenis – Grand Slamurile, ATP, WTA şi ITF – în condamnarea acţiunilor Rusiei şi a invaziei neprovocate a Ucrainei.

Forurile din tenis au emis un comunicat în martie 2022, în care şi-au explimat şocul şi tristeţea, alături de angajamentul de a susţine oamenii din Ucraina. Rusia şi Belarus au fost suspendate imediat din toate competiţiile de tenis şi evenimentele ATP şi WTA din aceste ţări au fost anulate.

Jucătorii din Rusia şi Belarus vor putea concura la turneele internaţionale de tenis individual, fără drapel sau recunoaştere a ţării, ceea ce va fi cazul şi la Australian Open 2023”, a explicat Tennis Australia.

Forul a menţionat că susţine în continuare Ucraina şi sportivii ucraineni, în special prin iniţiativa globală Tennis for Peace.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Capitala ar putea avea o Piață 13-15 Iunie 1990. Situarea propusă în Consiliul General

Publicat

in

Denumirea de Piaţa 13-15 Iunie 1990 ar putea fi atribuită unei secţiuni din spaţiul public situat între Bulevardul Nicolae Bălcescu şi monumentul Căruţa cu Paiaţe, potrivit unui proiect care va fi dezbătut în şedinţa de luni a Consiliului General al Capitalei, informează Agerpres.

Teatrul National BucurestiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Conform referatului de aprobare, cererea vine din partea Asociaţiei 13-15 Iunie 1990, iar propunerea este susţinută şi de consilierul general Nicorel Nicorescu (USR), ca fost participant la acţiunile societăţii civile desfăşurate în Piaţa Universităţii, în perioada anterioară mineriadei din 13-15 iunie 1990.

„Mineriada din iunie 1990 (13-15 iunie) a fost cea de-a treia acţiune de acest gen întreprinsă în România postdecembristă. Forţele de ordine au intervenit în forţă împotriva protestatarilor din Piaţa Universităţii. A fost considerată cea mai brutală ca stil şi anvergură dintre toate acţiunile minerilor. În plan intern, mineriada din iunie 1990 a reprezentant o perioadă de lipsă a libertăţii presei prin prezentarea unilaterală la unica televiziune din acea vreme. Sediile partidelor de opoziţie au fost devastate. Acţionând ca o forţă independentă de stat, minerii s-au substituit forţelor de ordine şi implicit au subminat statul”, se arată în raportul de specialitate.

Nicorel Nicorescu a precizat că Esplanada Teatrului Naţional trebuie să rămână în memoria bucureştenilor ca un loc în care s-a luptat pentru libertatea şi democraţia din România.

„Elita intelectualilor, a tinerilor şi a cetăţenilor cu profundă dorinţă de libertate din România nu a acceptat revenirea la un ‘comunism cu faţă umană’ imediat după Revoluţia din 1990. Este nevoie ca tânăra generaţie să înţeleagă şi să ştie de acele zile în care regimul Iliescu a creat un abuz şi o instigare la ură între diferitele categorii sociale, evenimentul încheindu-se cu regretabile daune materiale şi pierderi de vieţi omeneşti. Regimul Iliescu a fost un regim opresiv de tip neocomunist”, a precizat Nicorescu.

Citeste mai mult

NATIONAL

Finanțare de peste 28,4 mil. lei pentru instalare de panouri fotovoltaice la primării din țară

Publicat

in

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 11 contracte de finanțare de peste 28.400.000 lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al entităților publice, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, vineri au fost semnate 10 contracte de finanțare în cadrul apelului finanțat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice. Valoarea totală a proiectelor finanțate este de 26.590.462,56 lei, din care valoarea totală a finanțării din Fondul pentru modernizare este de 22.330.466,78 lei, iar capacitatea totală instalată este de 3,46 MW.

Cele zece primării care au semnat contractele sunt: orașul Fămânzi și comuna Hudești din județul Botoșani, orașul Lipova din județul Arad, comuna Roșia din județul Bihor, comuna Grindu din județul Ialomița, comuna Gologanu din județul Vrancea, comuna Cuza Vodă din județul Călărași, comuna Ruscova din județul Maramureș, comuna Chirnogeni din județul Constanța și comuna Ilva Mare din județul Bistrița-Năsăud.

Anterior, pe 14 mai s-a semnat contractul de finanțare pentru Comuna Aștileu, județ Bihor. Valoare totala a proiectului este de 1.901.814,57 lei, valoarea finanțării din Fondul pentru Modernizare fiind de 1.626.878,89 lei, pentru o capacitate instalată totală de 0,25 MW.

„Semnarea acestor contracte se subscrie priorității enunțate încă de la preluarea mandatului: investiții, investiții, investiții. Le mulțumesc colegilor din minister care au înțeles necesitatea accelerării investițiilor prin Fondul de Modernizare. Dezideratul nostru este o energie sigură, la un preţ corect şi cât mai verde. Prin Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare şansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă şi nu greşesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiţie pentru viitorul României şi România Viitorului”, spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

Prin semnarea celor 11 contracte de finanțare, se asigură finanțare pentru proiecte noi, în valoare totală de 28.492.277,13 lei, cu o valoare totală a finanțării din Fondul pentru modernizare de 23.957.345,67 lei, pentru o capacitate instalată totală de 3,71 MW.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend