Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ANOFM: Un număr de 28.304 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional

Publicat

in

Un număr de 28.304 de locuri de muncă sunt disponibile, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, se menţionează într-un comunicat remis de instituţie.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (1.879), lucrător comercial (1.352) şi manipulant mărfuri (1.175).

Din cele 28.304 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.960 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate;programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; specialist în domeniul calităţii; consilier administraţie publică etc.) şi 6.598 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări; lucrător comercial; agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat controlor calitate; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc.)

De asemenea, 7.776 locuri de muncă sunt puse la dispoziţie pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; sudor; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; tâmplar universal; şofer autocamion/ maşină de mare tonaj etc.), restul de 11.970 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; manipulant mărfuri; ambalator manual; muncitor necalificat în industria confecţiilor; operator la maşini-unelte semiautomate şi automate etc.).

Oferta locurilor de muncă vacante la nivel naţional poate fi accesată pe site-ul www.anofm.ro în secţiunea Locuri de Muncă Vacante.

În ceea ce priveşte locurile de muncă vacante anunţate pentru Spaţiul Economic European, angajatorii oferă, miercuri, 341 poziţii, prin intermediul reţelei EURES România.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Germania – 292, pentru muncitor în construcţii; maistru în construcţii; lucrător în construcţii; lucrător în producţia şi prelucrarea sticlei/ fabricarea fibrei de sticla; operator maşini şi sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor şi a materialelor plastice); specialist în restaurarea textilelor/ examinarea şi conservarea textilelor; şef atelier restaurare textile; brutar; tăietor de carne şi lucrător în producţie; muncitor în construcţii de acoperişuri; măcelar.

În Norvegia sunt disponibile 41 locuri de muncă pentru electrician; instalator ventilaţie; dulgher; chef; frizer tradiţional/ manager frizerie; tinichigiu carosier auto; mecanic auto (pentru camioane şi autobuze); mecanic auto (autoturisme); montator podele, informează Agerpres.ro.

În Polonia sunt disponibile trei locuri de muncă pentru măcelar abator vită, în Franţa două locuri de muncă pentru farmacist, în Finlanda două locuri de muncă pentru lucrător în metal, mecanic de camioane, iar în Olanda un loc de muncă pentru tâmplar.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

VIDEO Ciolacu, despre bătaia dintre Florin Roman și Dan Vîlceanu: ‘De cascadorii râsului’

Publicat

in

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, despre bătaia din Parlament între doi foști miniștri PNL, că episodul este unul regretabil și de „cascadorii râsului”.

„Îmi pare bine că pe timpul meu nu s-au întâmplat astfel de cazuri”, a declarat Ciolacu, fost președinte al Camerei Deputaților înainte să fie numit premier. „E de cascadorii râsului”, a adăugat premierul.

„Au de suferit imaginea și credibilitatea Parlamentului” în urma unor asemenea incidente, a declarat marți și ministrul Justiției, Alina Gorghiu (PNL), aflată alături de premier. „Cea mai cruntă pedeapsă este în ochii electoratului”, a adăugat aceasta.

Bătaie pe holul Parlamentului

Deputaţii Florin Roman şi Dan Vîlceanu au avut, marţi, o altercaţie în plenul Camerei Deputaţilor şi în afara sălii de plen, Roman afirmând că a fost agresat fizic “cu o lovitură cu genunchiul în zona nasului” şi că va depune plângere penală. Camera Deputaţilor a făcut publice imagini privind conflictul dintre cei doi deputaţi.

Florin Roman a fost ulterior la Institutul de Medicină Legală afirmând că acesta din urmă era “extrem de tulburat” şi avea o “privire extrem de ciudată”.

Acesta a menţionat că Dan Vîlceanu era un bun coleg, “plăcut, prietenos”, nu au avut niciodată probleme sau conflicte şi, din punctul său de vedere, evenimentul din plen “are legătură cu modul în care se simţea domnia sa (Dan Vîlceanu – n.r.) azi”.

Totodată, Florin Roman a explicat faptul că nu a fost vorba despre o bătaie, ci despre o agresiune.

“Practic, în urma acelei altercaţii, mi-a înfipt mână în gât, am ieşit în acest fel din sala de plen, iar în faţa plenului practic a fost o strângere puternică, a încercat canibalic să mă muşte în zona capului, m-am ferit, în momentul în care mi-am lăsat capul, mi-a împins capul cu mâna stângă şi m-a lovit cu genunchiul în zona nasului. (…) Văzând declaraţia domnului deputat Vîlceanu, care vorbea doar de o altercaţie verbală, am solicitat să demonstrez că omul minte şi că a fost cu totul şi cu totul altceva. A fost o agresiune, că nu a fost o bătaie, pentru că eu nu am reacţionat. Am avut acest instinct de a nu reacţiona pentru că i-am văzut, repet, figura tulburată, mi-am dat seama că omul pe care îl cunoşteam eu nu e acel om, era practic altcineva, s-a şi speriat după ce a conştientizat ceea ce a făcut, am văzut acea urmă de regret pe faţa lui şi de conştientizare, dar deja lucrurile erau consumate”, a adăugat Florin Roman.

Deputatul PNL spune că a ieşit din sala de plen, pentru că a încercat să ferească Parlamentul de un astfel de gest “total deplasat şi necontrolat”.

Citeste mai mult

NATIONAL

Olanda pune capăt adopțiilor de copii din alte țări / Care sunt motivele

Publicat

in

Țările de Jos nu vor mai permite cetățenilor săi să adopte copii din țări străine, a declarat marți un ministru al guvernului olandez, relatează Reuters.

Imagine generala cu o cerere de adoptieFoto: Alex Stojanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ministrul protecției juridice Franc Weerwind a adăugat că procedurile internaționale care au început deja vor continua deocamdată.

Părinții olandezi au adoptat aproximativ 40.000 de copii din 80 de țări în jumătatea de secol precedentă. Practica a scăzut în ultimii ani, cu doar 145 de copii adoptați în 2019, scăzând la 70 în 2020 în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit celor mai recente cifre ale think tank-ului independent al Institutului Olandez al Tineretului.

Între februarie 2021 și noiembrie 2022, guvernul olandez a implementat deja o înghețare de aproape doi ani a adopțiilor internaționale. Guvernul a decis să permită din nou adopția din străinătate, dar numai dintr-un număr selectat de țări și în condiții stricte. Rezidenții din Țările de Jos încă puteau, de exemplu, adopta copii din Africa de Sud, Lesotho, Taiwan, Filipine, Thailanda, Ungaria, Bulgaria și Portugalia, potrivit NL Times.

Politicile olandeze de adopție au fost examinate după ce un număr tot mai mare de copii adoptați anterior și deveniți adulți au început să își cerceteze rădăcinile și au descoperit adesea că documentele lor de naștere au fost falsificate sau pierdute sau că adopția lor a fost ilegală.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend