Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Actriţa engleză Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga activitate din partea Sindicatului actorilor americani

Publicat

in

Actriţa engleză Helen Mirren va primi premiul pentru întreaga activitate din partea Sindicatului actorilor americani (SAG), conform news.ro

Premiul este considerat cea mai importantă distincţie a SAG şi va fi acordat în februarie 2022 după un an de pauză, în contextul pandemiei.

Mirren este al 57-a actor care primeşte SAG Life Achievement Award, care a fost oferit prima dată în 1962, cu mult înainte de debutul SAG Awards (în 1995). Actriţa îl va primi în timpul celei de-a 28-a gale a premiilor, pe 27 februarie, în Santa Monica.

Distincţia este acordată celor care promovează şi cultivă „cele mai frumoase idealuri ale profesiei”, atât pentru realizările în actorie, cât şi pentru cele în scop umanitar.

„Dame Helen Mirren este pur şi simplu strălucită”, a spus preşedinta SAG, Fran Drescher. „Cu o gamă largă de personaje, ea a ridicat ştacheta foarte sus pentru toţi actorii şi, rol după rol, îşi depăşeşte chiar propriile interpretări extraordinare”.

Pentru gala viitoare, organizatorii pregătesc un eveniment în format fizic, după ce la începutul acestui an el a avut loc în format virtual.

Între cei care au primit în trecut acest premiu se numără Robert DeNiro, Alan Alda, Morgan Freeman, Lily Tomlin, Carol Burnett, Debbie Reynolds şi Rita Moreno.

Helen Mirren este primul actor britanic care primeşte distincţia, după Julie Andrews, în 2006.

Mirren a fost nominalizată de 13 ori la SAG Awards şi a câştigat cinci trofee, fiind cea mai premiată dintre actorii care au primit SAG Life Achievement.

Ea a mai primit un Oscar, trei premii Emmy, trofee BAFTA, Tony, BAFTA Fellowship Award şi Chaplin Award – The Film Society at Lincoln Center. În 2003, a primit însemnele Dame of the British Empire.

În prezent, ea filmează pentru „Golda” şi va găzdui serialul-competiţie „Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses” pentru TBS şi Cartoon Network.

„Sunt onorată să fiu aleasă pentru a primi SAG Life Achievement Award. De când eram un tânăr actor la început am fost mereu inspirată şi am învăţat din actoria americană, astfel că acest premiu are o importanţă deosebită pentru mine”, a transmis Mirren.

Ea a fost premiată de Academia americană, de Sindicatul actorilor americani şi de Academia britanică de film pentru portretizarea reginei Elizabeth II în „The Queen”. A primit un trofeu SAG pentru rolul secundar din „Gosford Park”, ca parte a distribuţiei câştigătoare, iar cel mai recent a fost nominalizată la Oscar pentru „The Last Station” (2009).

Mirren va putea fi văzută în 2022 în „The Duke” şi „White Bird: A Wonder Story”.

Cât priveşte producţiile de televiziune, ea a jucat în „Prime Suspect” şi a fost premiată cu Emmy şi BAFTA, în „Phil Spector” (HBO), care i-a adus un trofeu SAG, şi în miniseria „Elizabeth I” (HBO), ce i-a adus un trofeu SAG şi unul Emmy.

Între proiectele ei caritabile se numără „Meals on Wheels” şi „SAY: The Stuttering Association for the Young”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Novak Djokovic a îndepărtat din echipă unul dintre oamenii de bază

Publicat

in

De

Novak Djokovic n-a reușit să câștige vreun titlu în 2024, iar rezultatele sub așteptări din începutul sezonului nu au rămas fără urmări. Liderul ierarhiei ATP a anunțat marți că Marco Panichi (antrenorul de fitness) nu va mai face parte din echipa sa.

Novak DjokovicFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

>> VIDEO Rafael Nadal spune „adio” turneului de la Madrid – Eliminat în optimi de locul 31 ATP

Novak Djokovic a anunțat despărțirea de preparatorul fizic Marco Panichi

Nole, care luna trecută a pus capăt colaborării cu antrenorul croat Goran Ivanisevic, a făcut anunțul printr-o postare pe Instagram. Panichi a fost preparatorul fizic al lui Djokovic în ultimii șapte ani.

„Mare Marco, ce ani de colaborare am avut! Am atins vârful, am câștigat trofee, am doborât recorduri. Dar, mai mult decât orice, m-au bucurat zilele noastre obișnuite petrecute împreună în și în afara sălii de gimnastică.

Mulțumesc, Romanista (așa cum îți spunea Goran) pentru toată energia ta, pentru efortul depus și timpul investit în a mă face cel mai bun jucător și cea mai bună persoană. Multă dragoste și abia aștept să ne revedem la Roma! Forzaaaa” – Novak Djokovic.

În acest an, Djokovic s-a oprit în semifinale la Australian Open (învins de Jannik Sinner), în turul trei la Indian Wells (a pierdut surprinzător în fața lui Luca Nardi) și în semifinale la Monte Carlo (a fost eliminat de Casper Ruud).

Djokovic a renunțat la Madrid Open pentru a se concentra pe turneele de Grand Slam și pe Jocurile Olimpice de la Paris, dar intenționează să participe la Roma (8-19 mai).

Săptămâna trecută, sârbul a dezvăluit că ia în considerare posibilitatea de a rămâne fără antrenor.

Recordurile principale ale lui Novak Djokovic

Născut pe 22 mai 1987, la Belgrad, Djokovic deține în acest moment multe dintre recordurile din tenis, dar cele mai importante sunt următoarele trei: cele mai multe titluri de Grand Slam, cele mai multe turnee de tip Masters (ATP 1000) și cele mai multe săptămâni din postura de lider ATP.

Locul 1 ATP la finalul sezonului

1 Novak Djokovic 8

2 Pete Sampras 6

3 Roger Federer / Jimmy Connors / Rafael Nadal 5 etc.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Novak Djokovic 24

2 Rafael Nadal 22

3 Roger Federer 20 (retras)

Clasamentul turneelor Masters

1 Novak Djokovic 39

2 Rafael Nadal 36

3 Roger Federer 28 (retras)

Săptămâni pe locul 1 ATP

1 Novak Djokovic 423

2 Roger Federer 301

3 Pete Sampras 286 etc.

Turneul Campionilor, cele mai multe titluri

1 Novak Djokovic 7 (2008, 2012, 2013, 2014, 2015, 2022, 2023)

2 Roger Federer 6 (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011)

3 Ivan Lendl 5 (1981, 1982, 1985, 1986, 1987)

3 Pete Sampras 5 (1991, 1994, 1996, 1997, 1999)

5 Ilie Năstase 4 (1971, 1972, 1973, 1975) etc.

Citeste mai mult

NATIONAL

BREAKING – Migranții au înjunghiat polițiștii de frontieră din România: s-au tras 13 focuri de armă pentru a-i opri

Publicat

in

De

Doi poliţişti de frontieră au fost atacaţi cu cuţitul de traficanţii de migranţi, într-o parcare de TIR-uri pe autostrada A1 Timişoara-Arad, în apropiere de localitatea Orţişoara, judeţul Timiş. Pentru a-i prinde pe atacatori, poliţiştii de frontieră au tras 13 focuri de armă, însă agresorii au reuşit să fugă, iar acum sunt căutaţi.

În noaptea de marţi spre miercuri, doi poliţişti de frontieră care se aflau în misiune au fost răniţi de traficanţii de migranţi. Cei doi agenţi se aflau în apropierea unei parcări de TIR-uri de pe autostrada A1 Timişoara-Arad, în apropiere de localitatea Orţişoara din judeţul Timiş, când au observat 8 migranţi şi 3 călăuze care încercau să urce într-un autocamion.

Migranții au lovit în mod repetat un polițist

Poliţiştii de frontieră i-au somat pe migranţi şi pe călăuze să se oprească şi au încercat să îi reţină, însă unul dintre traficanţi a început să îi atace pe agenţi cu cuţitul. Unul dintre poliţişti a fost rănit în umăr, iar cel de-al doilea are patru lovituri de cuţit în gambă, în pulpă, în zona fesieră şi la nivelul unui genunchi.

Pentru a-l opri pe agresor, poliţiştii de frontieră au tras 13 focuri de armă în plan vertical. Ei au reuşit să îi captureze pe cei 8 migranţi şi pe una dintre cele trei călăuze. Cei doi atacatori au reuşit să fugă şi acum sunt căutaţi.

Poliţişti de frontieră răniţi au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale şi potrivit medicilor sunt în afara oricărui pericol.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend