Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Servere dedicate – soluții practice de hosting pentru companii mari și mijlocii

Publicat

in

Alegerea serviciului de găzduire web pentru afaceri este mai dificilă decât pare la prima vedere.

Un server dedicat sau hosting shared? În ciuda prețului redus al celei de-a doua opțiuni, este binevenit ca întreprinderile mari și mijlocii să aibă la dispoziție o mașinărie fizică separată. Să vedem de ce.

Ce este un server dedicat?

Serverul dedicat este o opțiune de găzduire web care constă în punerea la dispoziția clientului a unei mașinării separate. Cu alte cuvinte, spre deosebire de găzduirea shared, unde resursele unui computer sunt împărțite cu alte site-uri, aici totul funcționează doar pentru nevoile tale. Prin urmare, ai posibilitatea să configurezi fiecare parametru conform propriilor nevoi și să instalezi orice sistem de operare sau aplicație dorită.

Această opțiune este relevantă pentru rularea unor aplicații, platforme sau alte proiecte web solicitante, care nu-și doresc să aibă în „vecinătate” alți utilizatori. Totodată, serverul dedicat este o soluție perfectă pentru gameri, întrucât pot fi rulate jocuri puternice 24/7.

Care sunt beneficiile unui server dedicat?

În cazul în care nu ești sigur dacă ai nevoie de un server dedicat, îți enumerăm câteva beneficii pentru afacerea ta în urma închirierii acestuia:

Libertate pentru afacere

Cu toate că furnizorul serviciilor de hosting oferă asistența necesară, per general, tu ești cel responsabil de configurarea serverului. Cu siguranță, vei fi nevoit să apelezi la ajutorul specialiștilor care vor face setările necesare, însă pentru o afaceri mare sau mijlocie, aceasta nu este o problemă.

O mașină dedicată, puternică, oferă mai multă libertate corporațiilor mari cu cerințe de găzduire neobișnuite. Aceștia au, de obicei, o echipă tehnică responsabilă de administrarea serverului.

Propriul tău stăpân

Un server dedicat oferă flexibilitate maximă. Practic este dispozitivul tău – poți instala orice dorești, oricând ai nevoie. Îți trebuie PHP 5.4, Node 16.9.0 sau de cea mai recentă versiune de MariaDB? Acum le poți avea fără vreo problemă.

Exploatează la maxim posibilitățile

Unica limită este bugetul pe care îl ai – poți alege orice procesor, memorie RAM sau de stocare. Mai mult de atât, poți adăuga servere suplimentare și crea o proprie infrastructură de care va avea grijă furnizorul de găzduire web. De exemplu, la MegaHost poți închiria un server dedicat în România începând cu doar 69.9 Euro/lună, iar în schimb te bucuri de un Server QuadCore i3, cu memorie RAM de 4 GB, upgradabilă până la 16 GB, memorie internă – 1000 GB HDD și două adrese IP incluse.

Spațiu de extindere

Atunci când numărul de vizitatori ai site-ului crește, apar cerințe mai mari de trafic și de performanță din partea sistemului software. Dacă folosești un hosting obișnuit, nu vei avea prea multe posibilități de dezvoltare, întrucât nu vei putea mări spațiul pe disc, memoria RAM sau instala aplicațiile necesare. Pe când dacă vorbim despre o mașinărie fizică, toate acestea sunt la dispoziția ta.

Securitate

Spre deosebire de un webhosting clasic, serverul dedicat oferă cel mai înalt nivel de securitate. Lucru prioritar atunci când păstrezi o cantitate mare de informații de care depinde munca afacerii tale. În cazul găzduirii partajate deteriorarea unui site vecin poate pune în pericol activitatea ta. Serverul poate acționa ca un firewall securizat cu ajutorul căruia pot fi controlate toate accesele și parolele.

După cum vezi, un server dedicat poate fi un pas important pentru afacerea ta, datorită căruia poți îmbunătăți multe aspecte. Chiar dacă este o investiție considerabilă, aceasta nu este proporțională cu efectele negative la care poți ajunge în lipsa ei. Deci, analizează cu grijă ofertele disponibile și fă un upgrade pentru compania ta.

Citeste mai mult

ACTUAL

STEINEL ELECTRONIC, mesaj special de Sărbătorile Pascale!

Publicat

in

De

Azi, în zi de sărbătoare, să coboare liniştea şi pacea. Minunea Învierii lui Iisus să dăinuie în inimile voastre, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, speranţei şi bucuriei cu bunătate şi căldură în suflet. Hristos a înviat urează compania Steinel Electronic angajaților și colaboratorilor!

Citeste mai mult

ACTUAL

PRIMĂRIA VALEA IAȘULUI, mesaj special de Paște!

Publicat

in

De

Sărbătoriți această zi minunată cu sufletele deschise către lumina și iubirea divină. Vă trimit cele mai calde urări de sănătate, fericire și prosperitate. Să aveți parte de o sărbătoare plină de binecuvântare! Paște fericit! urează PRIMĂRIA COMUNEI VALEA IAȘULUI locuitorilor comunei!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend