Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Fostul căpitan al naţionalei Germaniei, Michael Ballack: Sunt în carantină, am luat și eu virusul

Publicat

in

Fostul căpitan al naţionalei de fotbal a Germaniei, Michael Ballack, a fost testat pozitiv la coronavirus, el anunţând personal acest lucru în cadrul unei conferinţe de presă online în care a fost prezentat ca şi comentator pentru EURO 2020 pentru platforma Magenta TV, scrie dpa, conform agerpres.

”Sunt în carantină, din păcate am luat şi eu virusul. Am avut simptomele unei gripe uşoare, acum sunt ceva mai bine”, a spus Ballack.
Ballack (44 ani) a jucat 98 de meciuri pentru naţionala Germaniei şi a fost votat ”fotbalistul anului” în ţara sa de trei ori.

În vara anului trecut, el a fost operat pentru îndepărtarea unei tumori, situată lângă măduva spinării. Emblematicul mijlocaş al lui Bayern Munchen, echipă la care a jucat între 2002 şi 2006, s-a refăcut după operaţie, analizele indicând că a fost vorba de o tumoare benignă.

Ballack, care a agăţat ghetele în cui în 2012, a reuşit 40 de goluri în cele 98 de meciuri pentru naţionala Germaniei. Celelalte echipe la care a jucat au fost FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen şi Chelsea.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Primele vești din partea medicilor care l-au operat pe Florin Piersic, după ce marele actor a ajuns de urgență la spital

Publicat

in

De

Starea actorului Florin Piersic, internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchi, la Spitalul Militar, este stabilă, informează News.ro.

”Starea sa este stabilă. În momentul de fatţă se află în Secţia cardiologie, sub tratament mediamentos”, au anunţat reprezentanţii spitalului.

Aceştia au precizat că familia actorului a solicitat să nu fie furnizate detalii cu privire la starea sa de sănătate sau la afecţiunile sale.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi Spitalul Militar Cluj – Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici.

Lui Florin Piersic i s-a făcut rău după un spectacol

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un stimulator cardiac, relata Antena 3.

Intervenţia chirurgicală la genunchi, efectuată în cursul zilei de luni la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a decurs bine, dar pacientul are nevoie de recuperare.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi, infecţie care se pare că s-a extins.

Citeste mai mult

NATIONAL

Jocurile Olimpice de la Paris: Sportivii se vor ospăta cu pâine proaspăt coaptă, brânzeturi selecte şi o mulţime de opţiuni vegetariene

Publicat

in

De

Pâine proaspăt coaptă, brânzeturi selecte şi o ofertă largă de legume se vor număra printre mesele care le vor fi oferite sportivilor şi vizitatorilor în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 – inclusiv, bineînţeles, mâncăruri gourmet create de renumiţi bucătari francezi, relatează AP.

Se estimează că aproximativ 40.000 de mese vor fi servite în fiecare zi în timpul JO pentru cei peste 15.000 de sportivi din 200 de ţări diferite găzduiţi în satul olimpic.

De asemenea, vizitatorii se vor putea bucura de gustări special create în diferitele locuri.

Compania franceză de servicii alimentare Sodexo Live!, care a fost selectată pentru a gestiona serviciile de catering în satul sportivilor şi în cele 14 spaţii de desfăşurare a Jocurilor de la Paris, a precizat că a creat un total de 500 de reţete, care vor fi oferite în special la restaurant pentru 3.500 de sportivi din cadrul satului, menit să fie “cel mai mare restaurant din lume”.

“Bineînţeles, vor fi câteva clasice pentru sportivi, cum ar fi pastele”, a declarat Nathalie Bellon-Szabo, CEO global al Sodexo Live! dar mâncarea va avea o “notă foarte franţuzească”.

Sportivii vor avea, de asemenea, acces la standuri alimentare “grab and go”, inclusiv unul dedicat exclusiv bucătăriei franceze gătite de chefi.

Amandine Chaignot, chef francez renumit, care conduce un restaurant şi o cafenea-bistro din Paris, a dezvăluit marţi una dintre reţetele sale bazate pe iconicul croissant.

“Am vrut ca reţeta pe care am propus-o să fie reprezentativă, dar am vrut ca sportivii să se bucure de ea în acelaşi timp”, a declarat ea pentru Associated Press. “A fost destul de evident pentru mine să fac un croissant pe care să-l pot răsuci. Aşadar, ai un pic de piure de anghinare, un ou poşat, un pic de trufe şi un pic de brânză. Este atât vegetarian, cât şi în acelaşi timp apetisant.”

“În fiecare zi, în timpul JO din 26 iulie-11 august, un chef de top – printre care unii distinşi cu stele Michelin – va găti în faţa sportivilor din Satul Olimpic, “pentru ca aceştia să poată discuta şi să înţeleagă mai bine ce înseamnă bucătăria franceză – şi să înţeleagă şi un pic din cultura noastră”, a spus Chaignot.

Specialităţile zilnice vor fi însoţite de o gamă largă de salate, paste, carne la grătar şi supe. Brânzeturile vor include camembert de calitate superioară, brie şi Ossau-Iraty pe bază de lapte de oaie din sud-vestul Franţei.

Satul olimpic va avea, de asemenea, o brutărie care va produce baghete proaspete şi o varietate de alte pâini.

“Ideea este de a le oferi sportivilor şansa de a lua o baghetă fierbinte la micul dejun”, a declarat brutarul Tony Doré, care va lucra la restaurantul principal al Satului Olimpic.

Sportivii interesaţi de alte domenii decât cel sportiv, vor putea chiar să participe la cursuri zilnice de panificaţie şi să înveţe să îşi facă propria baghetă franţuzească, a declarat Doré.

În efortul de a oferi cât mai multe opţiuni, mesele oferite se vor axa pe patru bucătării: franceză, asiatică, africană şi din Caraibe şi mâncare internaţională.

Organizatorii Paris 2024 au promis să facă JO mai durabile şi mai prietenoase cu mediul – iar acest lucru include eforturi pentru a reduce utilizarea plasticului. În acest sens, restaurantul principal din sat va folosi numai vase reutilizabile.

În plus, organizatorii spun că toate mesele se vor baza pe produse de sezon, iar 80% vor proveni din Franţa.

Alimentele pe bază de plante vor reprezenta 60% din oferta pentru vizitatori la locurile de desfăşurare, inclusiv un “hot-dog vegetarian”, a declarat Philipp Würz, şeful departamentului de alimentaţie şi băuturi al Comitetului Paris 2024.

Există “o cantitate uriaşă de reţete pe bază de plante care vor fi disponibile pentru ca publicul larg să le încerce, să le experimenteze şi, sperăm, le vor plăcea”, a spus Würz.

Parcul urban din Place de la Concorde, în centrul Parisului, va oferi vizitatorilor mâncare 100% vegetariană – o premieră în istoria Jocurilor. Locul va fi scena pentru cele mai contemporane discipline sportive ale Parisului 2024: BMX freestyle, baschet 3×3, skateboarding şi breakdance.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend