Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

COVID-19 – Un furnizor de vaccinuri din Washington refuză accesul persoanelor albe

Publicat

in

Un funizor de servicii medicale din statul Washington refuză accesul persoanelor albe la serul împotriva coronavirusului, iar departamentul de sănătate al statului permite acest lucru. În prezent, African American Reach and Teach Health Ministry (AARTH) acordă prioritate „negrilor, indigenilor și oamenilor de culoare” pentru programări privind vaccinarea, în patru locații din King County, Washington, o zonă care include și cel mai populat oraș al statului, Seattle.

Pe site-ul său, AARTH afirmă că „vaccinul COVID-19 este disponibil tuturor persoanelor cu vârsta de 16 ani și peste care locuiesc sau lucrează în statul Washington”. Cu toate acestea, persoanele albe nu sunt eligibile pentru a primi vaccinul prin intermediul furnizorului, dar sunt încurajate să se înscrie pe o listă de așteptare.

Persoanele interesate să primească o doză prin intermediul furnizorului trebuie să completeze un formular online care specifică dacă se identifică sau nu ca BIPOC (Black – Indigenous – People of Color). Dacă nu, li se solicită să se înscrie pe „lista de așteptare”, cu promisiunea că vor fi contactați în cazul în care se pot programa.

Pe pagina web dedicată listei de așteptare, AARTH afirmă: „Vă vom anunța dacă avem un surplus de vaccin pentru o clinică, indiferent de prioritatea noastră sau de eligibilitatea dvs”.

AARTH – un grup nonprofit care se descrie ca organizație „non-religioasă bazată pe credință”, care își propune să răspundă problemelor majore de sănătate care afectează persoanele de origine africană – nu și-a negat programul de excludere rasială atunci când a fost interogat de jurnaliștii de la KTTH-AM.

„Un motiv pentru care cerem acest lucru se datorează finanțării pe care o primim”, a declarat pentru Rantz consultantul AARTH Twanda Hill. „Avem finanțare pentru că suntem capabili să ajungem la oameni de culoare. Finanțare federală, finanțare de stat, finanțare regională. Vor să știe pe cine ajutăm”.

Jurnaliștii au contactat Departamentul de Sănătate din Washington pentru a afla „dacă furnizorii de vaccinuri pot face sau nu discriminare în funcție de rasă”. Dar, ca răspuns, departamentul de sănătate a evitat întrebarea cu diverse explicații privind echitatea.

Un purtător de cuvânt al departamentului, Kristen Maki, a explicat că „prioritizarea este concepută pentru a aborda inechitățile actuale și barierele în calea accesului la vaccin, astfel încât persoanele care prezintă cel mai mare risc să fie vaccinate mai întâi, în timp ce oferta federală de vaccinuri rămâne limitată”.

Un alt purtător de cuvânt, Franji Mayes, a spus că departamentul se coordonează cu comunitățile de culoare din cauza „inechităților sistemice” în îngrijirea sănătății. Ea a adăugat că „tratarea rasismului este un factor de stres care dăunează sănătății și speranței de viață”.

Pe site-ul AARTH, grupul subliniază că pandemia Covid a afectat în mod disproporționat comunitatea de culoare din America. Și trauma, spune el, a fost exacerbată de brutalitatea poliției.

„Moartea lui Brenna Taylor, George Floyd, Tony Mcdade și nenumărate alte crime demonstrează multiple exemple ale tristului adevăr: că America este departe de acel oraș strălucitor care oferă libertate și dreptate tuturor”, afirmă grupul. „Asasinarea lor de către ofițerii de poliție reprezintă nedreptate socială endemică și ură profundă”.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un mare lanț de supermarketuri dispare total din România: mai multe magazine vor fi închise definitiv

Publicat

in

De

Tranzacția prin intermediul căreia Carrefour a cumpărat magazinele Cora va face și victime. Pe lângă reorganizarea și transformarea hypermarketurilor Cora în Supernova, cei de la Carrefour au luat decizia de a închide definitiv mai multe supermarketuri din București. Este vorba despre patru dintre magazinele de proximitate deținute de Cora, în mai multe zone ale Capitalei.

“Într-o piață dinamică precum cea a retailului, încercăm să ne adaptăm rapid nevoilor în continuă schimbare ale clienților noștri. Tocmai de aceea, un plan de expansiune solid impune o analiză riguroasă a actualei rețele de magazine și, câteodată, trebuie să luăm decizia de a renunța la magazinele ineficiente sau să schimbăm locația, pentru a putea explora noi opțiuni, mai potrivite cerințelor de astăzi. Scopul nostru final este de a le oferi clienților o experiență optimă atunci când aleg să facă cumpărături în Carrefour.

În acest sens, după o analiză riguroasă, cele patru magazine cora Urban, respectiv cora Urban Moșilor (Calea Moșilor 284), cora Urban Ștefan cel Mare (Șoseaua Ștefan cel Mare 58), cora Urban Rebreanu (str. Liviu Rebreanu 13) și cora Urban Giurgiului (Șoseaua Giurgiului 127), vor fi închise permanent. Echipa va rămâne în cadrul companiei și va fi relocată către alte magazine din rețeaua noastră, ulterior închiderii și fără întreruperi de activitate”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții Carrefour.

Carrefour a cumpărat Cora

În noiembrie 2023, cei de la Carrefour au făcut un anunț oficial privitor la preluarea magazinelor Cora.

„Carrefour anunță finalizarea tranzacției cu Grupul Louis Delhaize și preluarea tuturor activităților brandului Cora din România. În plus față de cele 10 hipermarketuri și 9 magazine de proximitate, Carrefour devine și angajatorul celor peste 2000 de lucrători care au asigurat activitatea Cora în România.

În perioada următoare, hipermarketurile și magazinele de proximitate nou achiziționate vor intra într-un proces treptat de rebranding, care urmează să fie finalizat la sfârșitul anului 2024. Carrefour este determinat să le ofere clienților cea mai bună experiență în hipermarketurile și magazinele sale, astfel încât hipermarketurile vor rămâne deschise, pe cât posibil, pe parcursul procesului, iar magazinele de proximitate vor fi închise o perioadă scurtă de timp, pentru a fi rapid adaptate la formatul Carrefour Express. Hipermarketurile Cora vor începe procesul de transformare la finalul anului 2023, atunci când se va lansa și campania Cora devine Carrefour, menită să vină în ajutorul consumatorilor și să îi familiarizeze cu noile beneficii.

Experiența actuală a clienților Cora va evolua treptat către universul Carrefour. Aceștia vor face cunoștință cu produsele și furnizorii deja consacrați, cu produsele locale, expertiza comercială și standardele de calitate Carrefour, dar se vor bucura în continuare și de vechile practici eficiente păstrate de noua echipă de angajați. Strategia va fi implementată treptat, asigurând o integrare cât mai bună ale ambelor universuri comerciale, astfel încât actualii și viitorii clienți să beneficieze cât mai curând posibil de campaniile promoționale Carrefour și de selecția de produse a retailerului. Aceeași abordare va fi aplicată și în relaționarea cu furnizorii și alți parteneri, pentru ca aceștia să adere cât mai curând posibil la toate procedurile și standardele Carrefour”, se preciza, la vremea respectivă, într-un comunicat de presă.

Sursa FOTO: Profit.ro.

content-image

Citeste mai mult

NATIONAL

Bătălia nucleară trece la alt nivel: Statele Unite lovesc Rusia într-o industrie de importanță strategică

Publicat

in

De

Bătălia nucleară trece la alt nivel: Statele Unite lovesc Rusia într-o industrie de importanță strategică

Senatul SUA a aprobat în unanimitate un proiect de lege care interzice importul de uraniu îmbogățit din Rusia. Întâlnirea a fost difuzată pe site-ul camerei superioare a legislativului. Anterior, inițiativa a fost aprobată de Camera Reprezentanților din Congres. Acum, documentul trebuie semnat de președintele american Joe Biden. Casa Albă a declarat că susține proiectul de lege – ceea ce înseamnă că restul acțiunilor sunt doar formalități.

Acesta va impune o interdicție asupra importurilor de uraniu rusesc în SUA la 90 de zile de la intrarea în vigoare, cu excepții temporare în vigoare până în ianuarie 2028. Astfel, inițiativa permite Departamentului de Energie al SUA, în coordonare cu secretarul de stat și secretarul Trezoreriei, să emită autorizații pentru importul de uraniu rusesc în cantitățile permise de legislația americană în vigoare. Documentul impune, de asemenea, obligații Ministerului Energiei de a găsi și de a oferi Congresului opțiuni pentru înlocuirea aprovizionării cu uraniu din Federația Rusă.

Pe 29 aprilie, Bloomberg a scris că administrația Biden are în vedere interzicerea importului de uraniu îmbogățit din Rusia. Atenția administrației americane asupra acestui subiect e datorată faptului că activitatea Congresului cu privire la această inițiativă la acel moment “a stagnat”.

Context

În ultimii ani, Statele Unite au încercat să înlocuiască uraniul de înaltă calitate, slab îmbogățit, pentru a-și alimenta reactoarele nucleare modulare. De la începutul războiului din Ucraina, autoritățile americane au căutat în grabă oportunități de a utiliza o parte din rezervele lor de uraniu pentru a încărca noi reactoare în viitor. În Statele Unite, ideea dezvoltării și utilizării unei noi generații de reactoare mici este deosebit de răspândită.

Riscuri

Cu toate acestea, dezvoltatorii din Statele Unite se tem că nu vor putea obține comenzi pentru reactoarele lor dacă aprovizionarea cu uraniu îmbogățit nu este asigurată în volumul corespunzător. Secretarul pentru energie, Jennifer Granholm, a declarat că Statele Unite nu ar trebui să mai trimită Rusiei bani pentru uraniu sau orice alt combustibil. Potrivit ei, Washingtonul lucrează pentru a reduce importurile de uraniu din Federația Rusă prin creșterea capacității sale.

În februarie, Departamentul de Comerț al SUA a anunțat că Rusia a vândut uraniu în valoare de peste 1,2 miliarde de dolari Statelor Unite, un record din 2009. Rusia a păstrat primul loc în ceea ce privește veniturile dintre țările care exportă uraniu îmbogățit în Statele Unite.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend