Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Nelu Tătaru ăşi dezvăluie planurile: Ce vrea să facă după ce se termină pandemia

Publicat

in

Nelu Tătaru vrea să se întoarcă în sala de operații imediat ce se termină pandemia de coronavirus. Ministrul Sănătății a dezvăluit, în emisiunea “La cină”, că postul său de la Spitalul din Huși este suspendat și că se poate întoarce curând la meseria de chirurg.

“Mă gândesc să mă întorc la meseria mea, în măsura în care timpul șă probleme rezolvate aici îmi vor permite. Chirurgia rămâne viața mea, dincolo de toate”, a declarat Tătaru, la Digi 24.

Nelu Tătaru a spus, de asemenea, că va îmbina meseria de chirug cu cea de ministru al Sănătății.

CITEȘTE ȘI: Minunile cojii de lămâie: Cum ajută imunitatea și dinții, previne cancerul și bolile de inimă . .

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Începe primul proces împotriva grupării Reuss, acuzată de tentativă de răsturnare a ordinii de stat

Publicat

in

De

Nouă presupuşi membri ai unei grupări conduse de aristocratul german principele Heinrich al XIII-lea de Reuss sunt judecaţi începând de luni de un tribunal din Stuttgart, fiind acuzaţi de terorism şi înaltă trădare, transmite dpa, conform AGERPRES.

Cei nouă membri ai mişcării Reichsbürger (Cetăţenii Reich-ului), un grup care neagă legitimitatea statului german actual, sunt acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă şi de ‘pregătirea unei acţiuni de trădare’.

Unul dintre ei este acuzat suplimentar de tentativă de omor în legătură cu focuri de armă trase asupra unor poliţişti care îi percheziţionau locuinţa din Reutlingen, la sud de Stuttgart, în martie 2023. Poliţiştii au fost răniţi.

Procesul din faţa Înaltei Curţi regionale din Stuttgart este primul din cele trei intentate grupului lui Reuss, un om de afaceri monarhist care a intrat în atenţia publică în urma raidurilor poliţiei pe teritoriul Germaniei şi în afara ţării în decembrie 2022.

În total, 27 de persoane sunt acuzate de complot în vederea răsturnării prin violenţă a guvernului german, chiar cu probabilitatea decesului unor persoane. Planul era să îl instaleze pe Reuss în fruntea unei noi forme de guvernare.

Printre acuzaţi se află foşti soldaţi, un fost judecător din Berlin şi un parlamentar al partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă).

Procesul de la Stuttgart se va concentra pe aripa militară a grupării, care este acuzată de tentativă de răsturnare a ordinii de stat prin forţa armelor. Potrivit acuzaţiilor, ei începuseră formarea a 280 unităţi înarmate.

Inculpaţii, care au vârste între 42 şi 60 de ani, s-ar fi alăturat grupării în 2022 şi ar fi îndeplinit diferite roluri în aripa militară. Ei se află în prezent în custodia poliţiei.

Alte procese vor urma în cursul acestui an la Frankfurt, împotriva presupuşilor lideri ai grupării, şi la Munchen, împotriva celorlalţi membri.

Citeste mai mult

NATIONAL

Juriul Festivalului de Film de la Cannes – Lily Gladstone, Eva Green, Omar Sy se alătură preşedintei Greta Gerwig

Publicat

in

De

Alături de preşedinta Greta Gerwig pentru a acorda Palme d’Or din acest an se vor afla Lily Gladstone, nominalizată la Oscar pentru “Killers of the Flower Moon”; Eva Green, starul din “The Three Musketeers”; Omar Sy, protagonistul din “Lupin”; Ebru Ceylan, care a contribuit la scenariul pentru “Winter Sleep”, câştigătorul Palme d’Or în 2014; regizoarea Nadine Labaki, al cărei film “Capernaum” a câştigat premiul juriului de la Cannes în 2018; regizorul Juan Antonio Bayona, al cărui cel mai recent film, “Society of the Snow”, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional; actorul italian Pierfrancesco Favino, care va juca în “Maria” de Pablo Larraìn alături de Angelina Jolie; şi regizorul Kore-eda Hirokazu, regizorul filmului “Shoplifters”, câştigător al Palme d’Or în 2018.

Lista competiţiei pentru ediţia din acest an a festivalului include: “All We Imagine as Light”, de Payal Kapadia; “Anora”, de Sean Baker; filmul biografic “The Apprentice”, de Ali Abbasi, de Donald Trump; “Bird”, de Andrea Arnold, cu Barry Keoghan şi Franz Rogowski; “Caught by the Tides”, de Jia Zhang-Ke; “Emilia Perez”, de Jacques Audiard, cu Zoe Saldaña şi Selena Gomez; “The Girl With the Needle”, de Magnus von Horn; “Grand Tour”, de Miguel Gomes; “Kinds of Kindness”, de Yorgos Lanthimos, cu actorii din “Poor Things”, Emma Stone şi Willem Dafoe; “Beating Hearts”, de Gilles Lellouche; “Limonov: The Ballad”, de Kirill Serebrennikov; “Marcello Mio”, de Christophe Honoré; “Megalopolis”, proiectul epic pasional al lui Francis Ford Coppola, cu Adam Driver în rolul principal; “Motel Destino”, de Karim Aïnouz; “Oh, Canada”, de Paul Schrader, cu Richard Gere şi Jacob Elordi în rolul principal; “Parthenope”, de Paolo Sorrentino, cu Gary Oldman; “The Shrouds”, de David Cronenberg; “The Body Horror”, de Coralie Fargeat, “The Substance”; şi “Wild Diamond”, de Agathe Riedinger, potrivit news.ro.

Săptămâna trecută, alte trei filme au fost adăugate la secţiunea competiţională: “The Most Precious of Cargoes”, de Michel Hazanavicius, “Trei kilometri până la capătul lumii”, de Emanuel Parvu, şi “The Seed of the Sacred Fig”, de Mohammad Rasoulof.

Câştigătorul Palme d’Or va fi anunţat în cadrul ceremoniei de închidere a festivalului, la 25 mai.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend