Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

VIDEO Maxi taxi ca-n Pakistan la Curtea de Argeş – Argeşenii batjocoriţi, Poliţia si ARR incapabile să facă ordine

Publicat

in

– Patronii de maxi taxi ştiu că şoferii nu dau bilete, nu respectă graficul sau că circulă cu viteză

– Solicităm public public Politiei Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei să iasă din birourile călduţe ca sa intervină de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor

Pasageri, elevi, salariaţi şi pensionari inghesuiti ca sardele in conserva, unii care din cauza imbulzelii stau cu fundul pe unde apucă, alţii se inghesuie peste cei asezati pe scaune, mizerie şi lipsa bilete – asa arata acum transportul public de călători în orasul regal Curtea de Argeş. Conditiile sunt deseori inumane, cu masini vechi si reparate la colt de bloc, iar emiterea de bilete e facultativa, după poftele şi necesităţile şoferului sau patronului de microbuz. Asta au gasit, azi dimineaţă, reporterii PROFIT care au mer pe catvea dintre cele mai importante trasee de maxi taxi.

Probleme extrem de grave sunt pe rutele care deservesc cartierele Noaptes, Capul Dealului dar si pe traseele preorăşeneşti, cele care, in fiecare dimineaţă, transporta din comunele invecinate elevi si salariati catre oraş.

“Fac naveta cu maxi taxi de 3 ani. Ca sa ajung la liceu, zilnic ma inghesui intr-un microbuz jegos, cu geamuri care nu se inchid bine si usi la fel sau care stau sa cada. Stau de cele mai multe ori in picioare si sunt printre aia putini care cer bilet. Uneori uit sa o fac din cauza nervilor sau din cauza ca mintea imi sta la scoala. In dimineata asta  asta am cerut bilet si i-am spus soferului ca microbuzul e plin de calatori inghesuiti ca vitele in picioare, ca nu mai e loc si ca daca mai indeasa un singur om in masina sun la 112. Nu ascos un cuvant dar nici bilet nu mi-a dat. Deja punea in pericul siguranta calatorilor, stateam ca sardelele-n conserva iar in curbe aveai impresia ca se rastoarna microbuzul”, ne-a spus o eleva de clasa a XI-a la un liceu din oraş  care plecase dinspre Noapteş spre oraş.

“Acestea sunt condițiile pe care trebuie sa le suportăm mereu.  Mai întâi un sat, apoi două, si acum trei … Nu suntem deloc  in siguranta in aceasta aglomerație si nimeni nu ia nici un fel de măsuri.  Poate se vor lua masuri doar după o tragedie, că asa se procedează în România. Daca îi reproșam ceva șoferului, tot lui nu îi convine şi îî sare ţandăra. Dar totusi când urcă cineva in microbuz spune ,,Mai in spate, mai in spate” iar de bilete nici nu mai poate fi vorba… Ca-n Pakistan, ca in India, din ce am vazut si eu pe la televizor. Unde e Politia, unde sunt cei de la minister sau primărie?”, spune un tanar salariat al unei firme din curtea de Argeş aflat azi dimineaţă în microbuzul care face ruta Valea lui Enache – Anghinesti, Valea Brazilor – Curtea de Argeş.

Aceleaşi probleme sunt şi la intors, atunci cand elevi si salariati vor sa ajungă acasă după o zi de şscoala sau una de muncă.

Am incerca sa vorbim si cu cativa patroni de maxi taxi din zona iar raspunsurile au fost halucinante…. Patronii firmelor de transport susţin cu tărie că pasagerii sunt cei care crează situaţiile neplăcute în timpul călătoriilor şi-i ameninţă pe şoferi. Administratorii sunt conştienţi de neregulile pe care le fac angajaţii lor. Ei ştiu că şoferii nu dau bilete, nu respectă graficul sau că circulă cu viteză, dar se arată neputincioşi.

In aceste condiţii nu putem decat sa cerem public Politiei Curtea de Arges, ARR Arges si Primăriei sa intervina de urgenţă pe trase şi să facă publice rezultatele controalelor. Chiar dorim sa ne invite si pe noi, presa, la actiunile de control pentru o transparentă deplina dar, mai ales, pentru a evidentia gravele probleme din transportul public de calatori din Curtea de Arges si zonele limitrofe.

 

Va invitam sa ne relatati experienta voastra pe maxi taxi din zona Curtea de Arges, Pitesti sau Campulung, sa filmati si sa ne trimiteţi imaginile din microbuzele supra-aglomerate pe adresa redactiei.

 




Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

ORAȘ BLOCAT PENTRU VOTURI | Asfaltarea forțată la Curtea de Argeș: Semn al disperării sau al incompetenței?

Publicat

in

De

Marți, 30 aprilie 2024. O nouă zi cu blocaje majore în trafic la Curtea de Argeș și asfaltări pe repede înainte in goana după voturile credulilor…. În ultima vreme, locuitorii din Curtea de Argeș se confruntă cu o campanie intensă de asfaltare a străzilor. Lucrările, grăbite de devansarea alegerilor cu 4 luni, ridică suspiciuni cu privire la calitatea lor și la motivațiile din spatele lor.

Mulți cetățeni observă o tendință îngrijorătoare: asfaltarea se face pe repede înainte, fără a se respecta procedurile corecte. Argeșenii inteligenți și atenți la banii lor dați ca taxe și impozite se tem că acest lucru va duce la un strat de asfalt fragil, care nu va rezista mult timp uzurii și condițiilor meteo extreme.

Pe lângă calitatea discutabilă a lucrărilor, locuitorii sunt afectați și de disconfortul creat de șantiere. Ambuteiajele, praful și zgomotul devin o parte a vieții de zi cu zi, perturbând semnificativ rutina zilnică.

De asemenea, se ridică suspiciuni cu privire la motivațiile din spatele acestei campanii grăbite de asfaltare. Unii consideră că este o strategie electorală disperată din partea primăriei, care dorește să câștige voturi prin finalizarea unor proiecte amânate intenționat.

Alții susțin că este pur și simplu o chestiune de incompetență, o lipsă de planificare și de respect pentru banii publici. Indiferent de motive, costurile sunt suportate de cetățeni, atât prin calitatea scăzută a lucrărilor, cât și prin disconfortul creat de șantiere.

Situația de la Curtea de Argeș ridică o serie de întrebări importante:

  • Cât de durabil va fi noul strat de asfalt?
  • Merită grăbirea lucrărilor pentru a câștiga voturi, chiar dacă asta înseamnă sacrificarea calității?
  • Cine va plăti pentru reparațiile ulterioare ale străzilor asfaltate prost?

Este important ca autoritățile locale să ofere o explicație clară și transparentă cu privire la această campanie de asfaltare grăbită. Cetățenii merită să știe cum sunt cheltuiți banii lor și ce se va întâmpla cu infrastructura orașului pe termen lung.

Acest articol are scopul de a informa publicul cu privire la situația din Curtea de Argeș și de a stimula o dezbatere publică constructivă

Citeste mai mult

ACTUAL

STEINEL ELECTRONIC, mesaj special de Sărbătorile Pascale!

Publicat

in

De

Azi, în zi de sărbătoare, să coboare liniştea şi pacea. Minunea Învierii lui Iisus să dăinuie în inimile voastre, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, speranţei şi bucuriei cu bunătate şi căldură în suflet. Hristos a înviat urează compania Steinel Electronic angajaților și colaboratorilor!

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend