Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

TRAGEDIE în Galaţi. O fetiţă a murit ucisă de un şofer cu permisul suspendat

Publicat

in

O fetiţă de cinci ani, din judeţul Galaţi, a murit după ce a fost lovită de o maşină al cărei şofer avea dreptul de a conduce suspendat, potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, scrie Agerpres.
Citește mai departe…
TRAGEDIE în Galaţi. O fetiţă a murit ucisă de un şofer cu permisul suspendat

Citeste mai mult

NATIONAL

Declin major: yenul japonez a scăzut luni faţă de dolarul american până la cel mai redus nivel după aprilie 1990

Publicat

in

De

Yenul japonez a scăzut luni, pe pieţele asiatice, la 160 de unităţi în raport cu dolarul american şi a atins pentru scurt timp 160,03 de unităţi faţă de dolar, cel mai slab nivel din aprilie 1990, când a ajuns la 160,15, conform datelor FactSet, citate de CNBC, scrie news.ro.

Moneda şi-a revenit ulterior, fiind tranzacţionată în jurul valorii de 156,5 de unităţi faţă de dolar.

Commonwealth Bank of Australia a declarat că Ministerul de Finanţe al Japoniei urmează să publice marţi statisticile sale de intervenţie pe piaţă în perioada 28 martie – 26 aprilie.

Totuşi, a spus: ”Nu am văzut nicio informaţie din presă care să confirme intervenţia. Volatilitatea de astăzi a JPY poate reflecta neliniştea pieţelor pe fondul lichidităţii reduse. Este puţin probabil să primim comentarii de la oficialii japonezi astăzi, deoarece Japonia este în vacanţă”, a spus banca.

Autorităţile japoneze au avertizat în mod repetat împotriva mişcărilor „excesive” ale yenului, dar nu au făcut niciun anunţ oficial privind susţinerea monedei. Unii observatori ai pieţei bănuiau că autorităţile vor interveni la nivelul 155, dar yenul a depăşit acest prag săptămâna trecută.

Citeste mai mult

NATIONAL

Complicația care te trimite de urgență la spital

Publicat

in

De

Unele boli au potențialul de a duce la apariția unor complicații care pot pune viața în pericol. Este și cazul unor afecțiuni ale sistemului digestiv, pentru care trebuie administrat cât mai rapid un tratament corespunzător. Alteori, anumite leziuni sau traumatisme sunt responsabile pentru apariția urgențelor medicale.

Durerile abdominale, greața și vărsăturile, diareea, pierderea poftei de mâncare sunt câteva dintre simptomele tipice bolilor sistemului digestiv. Chiar dacă, uneori, acestea indică afecțiuni care nu sunt neapărat grave, când se manifestă sever și persistent sau sunt însoțite de alte semne și simptome, ca febră, confuzie, umflarea și întărirea abdomenului, poate fi vorba de o afecțiune care s-a complicat cu o peritonită.

Ocluzia intestinală, o boală care se manifestă prin blocarea trecerii și eliminării conținutului din intestine, provocată de bolile inflamatorii intestinale, cancerul colorectal, herniile abdominale sau, la copii, de defectele de formare și motilitatea tubului digestiv, poate duce la inflamația peritoneului, membrana care căptușește cavitatea abdominală, și apariția unei infecții la nivelul acestuia.

Peritonita poate apărea și din cauza unui ulcer gastric sau duodenal perforat, sau a unor boli care afectează intestinul, ca boala Crohn, rectocolita hemoragică și diverticuloza. Apendicita este o altă cauză frecventă. Pancreatita acută și colecistita acută se pot complica, de asemenea, cu peritonită. Și leziunile care perforează organele digestive pot duce la apariția unor infecții ale peritoneului, cu consecințe potențial fatale.

Peritonita trebuie tratată chirurgical în multe cazuri, pentru îndepărtarea țesutului infectat, tratamentul cauzei și oprirea răspândirii infecției. Intervenția rapidă este esențială, de aceea nu trebuie întârziată solicitarea și acordarea ajutorului medical. Un compartiment de primiri urgențe modern, unde bolnavii sunt preluați rapid și au acces imediat la tratament, este o opțiune care trebuie luată în considerare de orice pacient.

Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital multidisciplinar din mediul privat care deține un Compartiment de Primiri Urgențe, dotat modern și foarte bine organizat. Datorită celor 25 linii de gardă, care funcționează în permanență, pacienții au acces la Spitalul Clinic SANADOR la consultații de specialitate și tratament pentru orice afecțiune, inclusiv pentru urgențe chirurgicale. Compartimentul de Primiri Urgențe de la Spitalul Clinic SANADOR dispune și de dispecerat propriu, disponibil 7 zile din 7, la orice oră, la numărul 021 9699, precum și de un Serviciu de Ambulanță cu flotă proprie de autospeciale, pentru pacienții care doresc asistență medicală prespitalicească sau transport specializat la spital. Tratamentele chirurgicale pentru pacienții care au indicație în acest sens sunt realizate într-unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din țară, în condiții de siguranță deplină. Ulterior, pacienții primesc cele mai bune îngrijiri în Secția ATI a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată la nivelul maxim de competență existent.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend