Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Cocaină în peruci – o nouă metodă de scoatere a drogurilor din America Centrală

Publicat

in

Două femei din Columbia au fost arestate, vineri, pe aeroportul internaţional Tocumen din Panama, în timp ce încercau să plece în Spania cu cocaină ascunsă în perucile pe care le purtau, a anunţat biroul procurorului general al ţării din America Centrală, potrivit AFP.

CocainaFoto: commons.wikimedia.org

Procurorul Xiomara Rodriguez a anunţat iniţial arestarea unei columbience care urma să plece la Madrid. Femeia a fost chestionată de poliţie la aeroport după ce coafura ei a trezit suspiciuni. După o scanare, poliţiştii au descoperit că ea avea comprimate de droguri ataşate de cap, între părul natural şi perucă. Femeia avea sub perucă “68 de ambalaje cilindrice negre care conţineau pudră albă”.

Este vorba de o metodă inedită de trafic de droguri în Panama, a precizat procurorul într-un filmuleţ postat pe Twitter.

Câteva ore mai târziu, procurorii au anunţat că a fost arestată încă o femeie. Aceasta avea 67 de ambalaje cu droguri ascunse sub perucă. Şi ea urma să plece în Spania.

Panama este principala cale de intrare în America Centrală a drogurilor provenite din America de Sud, în special din Columbia. Autorităţile din America Centrală au semnalat o creştere semnificativă a traficului de droguri către Europa, în special prin porturi din Caraibe. (Sursa: News.ro)

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Performanță rară: Elizabeta Samara a câștigat a cincea oară Liga Campionilor la tenis de masă

Publicat

in

De

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara (35 de ani) a câştiga pentru a cincea oară în carieră Liga Campionilor europeni şi pentru a treia oară consecutiv cu formaţia poloneză KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, care s-a impus în ambele manşe ale finalei cu Etival ASRTT (Franţa).

Elizabeta SamaraFoto: Nikku / Xinhua News / Profimedia

Vineri seara, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg a câştigat acasă cu scorul de 3-1, un punct fiind adus de Samara, care a trecut de Marie Migot cu 3-2 (11-7, 11-8, 9-11, 6-11, 6-5).

Celelalte puncte ale învingătoarelor au fost reuşite de Xiaoxin Yang, 3-0 (11-5, 11-9, 11-7) cu românca Camelia Iacob-Poştoacă şi 3-0 (11-9, 11-4, 11-8) cu Jieni Shao. Punctul de onoare al echipei din Hexagon a fost câştigat de Shao, 3-1 (12-14, 11-8, 11-9, 11-7) cu Fu Yu.

În tur, KTS Ene Siarkopol Tarnobrzeg s-a impus cu 3-2. Samara a fost învinsă de Migot, iar Iacob a pierdut ambele partide, 0-3 cu Xiaoxin Yang şi 0-3 cu Fu Yu, transmite Agerpres.

Eliza a cucerit pentru prima dată în carieră Liga Campionilor în anul 2015, alături de echipa Fenerbahce.

Au urmat apoi patru trofee alături de KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg: 2019, 2022, 2023 și 2024.

Citeste mai mult

NATIONAL

Imagini apocaliptice! Tornadele au făcut prăpăd în SUA / VIDEO

Publicat

in

De

Zeci de tornade au devastat regiunea Midwest din SUA şi au distrus cartiere întregi, în special în oraşul Omaha din statul Nebraska şi în jurul acestuia, relatează DPA.

Fotografiile şi înregistrările video au arătat clădiri reduse la ruine. Deşi au existat răniţi, autorităţile nu au raportat până în prezent niciun deces.

”Am fost foarte norocoşi, cu foarte puţini răniţi”, a declarat şeful poliţiei din Omaha, Todd Schmaderer, în timpul unei conferinţe de presă, vineri seara târziu. ”Se pare că sistemele noastre de avertizare din oraşul Omaha au fost foarte eficiente”.

Mii de gospodării au rămas fără electricitate în urma furtunilor.

Cel puţin 60 de tornade au fost raportate vineri în cinci state americane, potrivit CNN.

Serviciul Naţional de Meteorologie a anunţat că se aşteaptă la posibile alte fenomene meteorologice nefavorabile în cursul zilei de sâmbătă, inclusiv grindină foarte mare, vânturi devastatoare şi mai multe tornade puternice.

În timp ce tornadele sunt frecvente în unele părţi ale SUA, experţii spun că înmulţirea dezastrelor naturale, precum furtuni, inundaţii şi incendii de pădure, se datorează şi schimbărilor climatice.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend