Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Forțele aeriene ruse au atacat un depozit de arme al ucrainenilor din Harkiv – RIA

Publicat

in

Forțele aeriene ruse au atacat un depozit de arme din regiunea Harkiv din Ucraina, transmite agenția de presă de stat RIA, potrivit BBC.

Un bombardament in Harkiv a ucis doua persoane si a ranite alte 18Foto: Sergey BOBOK / AFP / Profimedia Images

Agenția de presă a citat Ministerul rus al Apărării.

Între timp, martorii oculari la un atac anterior de la Harkiv au declarat agenției de presă AFP că au fost vizați de un tanc rusesc în timp ce încercau să se adăpostească acasă.

„Patru oameni au murit, doi au fost răniți. Fiica mea a murit după ce a fost rănită de o shijă în ceafă”, a declarat Olga Karpenko, în vârstă de 52 de ani.

BBC nu a putut verifica independent aceste informații.

Urmărește ultimele evoluții din a 79-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Slovacia oferă protecţie unui bărbat acuzat că a făcut propagandă pro-rusă şi care este pe lista de sancţiuni a Cehiei

Publicat

in

De

Slovacia a acordat protecţie temporară unui bărbat cu cetăţenie ucraineană şi israeliană acuzat că a condus o campanie de influenţă pro-rusă prin intermediul unui site de ştiri şi care se află sub sancţiuni în Cehia, a relatat presa de la Praga, preluată de Reuters.

Ziarul ceh Denik N a citat două surse neidentificate care au declarat că Ministerul de Interne al Slovaciei i-a acordat lui Artem Marcevski statutul de protecţie temporară.

Marcevski a fost plasat pe o listă de sancţiuni cehe în luna martie, după ce serviciile de informaţii din această ţară au declarat că el conducea site-ul web Voice of Europe, înregistrat în Cehia. Praga susţine că acesta a folosit site-ul pentru a răspândi propagandă antiucraineană şi dezinformare, la instrucţiunile politicianului ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuk, care se află în Rusia.

Ministerul de Interne al Slovaciei a declarat că s-a ocupat de acest caz împreună cu serviciile de informaţii, dar a refuzat să facă alte comentarii. Acesta a transmis că va oferi mai multe detalii după ce îşi va finaliza ancheta.

Denik N, în articolul său publicat marţi seara, susţine că după ce Praga i-a impus sancţiuni lui Marcevski, acesta s-a îndreptat spre Slovacia, unde noul guvern condus de premierul Robert Fico este mai binevoitor faţă de Moscova decât predecesorul său şi a pus capăt sprijinului militar de stat pentru Ucraina.

După invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, Marcevski a primit protecţie temporară în Republica Cehă, ca parte a eforturilor Uniunii Europene de a ajuta persoanele care fugeau de război.

Oficialii cehi se aşteptau însă ca el să piardă acest statut la 60 de zile după includerea sa pe lista de sancţiuni, ceea ce l-ar fi privat de rezidenţa în UE.

Citeste mai mult

NATIONAL

WTA Lleida: Ana Bogdan s-a calificat în optimi după o victorie blitz

Publicat

in

De

​Ana Bogdan s-a calificat în optimile turneului „WTA 125” de la Lleida, după ce a învins-o clar pe iberica Nuria Parrizas-Diaz.

Ana BogdanFoto: Corine Sciboz / Zuma Press / Profimedia

Ana Bogdan a învins-o pe Nuria Parrizas-Dias la WTA Lleida

Favorită 8 a competiției din Catalonia, sportiva noastră a avut nevoie de doar 65 de minute pentru a obține victoria în fața jucătoarei din Spania (133 WTA), scor 6-1, 6-1.

Prin calificarea în optimi, Ana și-a asigurat un premiu în valoare de 1.740 de euro și 15 puncte în clasamentul WTA de simplu.

Bogdan (64 WTA) se va duela în optimi cu Mayar Sherif (72 WTA).

Bogdan și Sherif se vor întâlni și în sferturile probei de dublu. Românca face echipă cu olandeza Arantxa Rus, iar egipteanca joacă împreună cu poloneza Katarzyna Piter.

Aflat la a doua ediție, turneul Catalonia Open s-a mutat de la Reus la Lleida (Spania). Face parte din categoria „WTA 125”, se joacă pe zgură și oferă premii totale în valoare de 115.000 de dolari. Campioana en-titre este Sorana Cîrstea.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend