Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Delegat ucrainean, despre negocieri: Rusia a început să discute constructiv, am putea avea rezultate în câteva zile / Delegat rus: S-ar putea ajunge curând la o poziție comună

Publicat

in

Negociatorul și consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat duminică că, în opinia sa, ar putea fi înregistrate progrese în discuțiile cu Rusia în următoarele zile, deoarece partea rusă a devenit mai constructivă, transmite Reuters.

Negocierile Ucraina – RusiaFoto: Twitter

“Nu vom ceda în principiu de pe nicio poziție. Rusia înțelege acum acest lucru. Rusia începe deja să discute în mod constructiv. Cred că vom obține unele rezultate literalmente în câteva zile”, a declarat el într-un videoclip postat online.

De cealaltă parte, tot duminică, un delegat rus la discuțiile cu Ucraina a spus că au fost făcute progrese semnificative și că este posibil ca delegațiile să ajungă în curând la o “poziție comună”.

Agenția de știri RIA l-a citat pe Leonid Slutsky, care, comparând stadiul actual al discuțiilor cu situația de la începutul acestora, a afirmat că au existat “progrese substanțiale”.

Declarațiile celor doi par încurajatoare, însă trebuie amintit că vin la doar o zi după ce Emmanuel Macron și Olaf Scholz au spus că, în timpul convorbirilor telefonice de sâmbătă, Vladimir Putin nu și-a arătat disponibilitatea de a pune capăt războiului .

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un mare etnolog român spune de ce ține „la existența oului roșu de Paște, nu doar la cel multicolor”

Publicat

in

De

Au aruncat cu pietre după Isus și pietrele se transformă în ouă roșii din pricina sângelui, povestește într-un dialog cu HotNews.ro etnologul Șerban Anghelescu, una dintre personalitățile căreia îi datorăm explicarea tradițiilor și credințelor țăranului român.

Ouă roșii ciocnite de PașteFoto: Shutterstock

Numele lui Șerban Anghelescu este legat de Muzeul Țăranului Român. Cariera lui este legată de studierea vieții, tradițiilor și credinței țăranului român. Anghelescu dă rareori interviuri, dar a făcut o excepție, pentru cititorii HotNews.ro. Marele etnolog a vorbit despre obiceiurile de Paște și despre înțelegerea profundă a acestui nod existențial din anul vieții românului, eveniment legat de Cer și de Pământ.

„Toate vechile povești țărănești vorbesc de miracolul înroșirii prin sângele lui Isus”

Vom publica acest intreviu-eveniment în curând, dar astăzi, în perioada când încă ne gândim cu să vopsim ouăle de Paște, „decupăm” din dialog câteva pasaje.

„Cum să fie oul, domnule Anghelescu?”, l-am întrebat. „Eu țin la existența oului roșu și nu cred în cele multicolore. Coaja oului eu cred că trebuie să rămână roșie. Dar e opinia mea. Toate vechile povești țărănești vorbesc de miracolul înroșirii prin sângele lui Isus sau a înroșirii prin pietre aruncate după Isus și pietrele se transformă în ouă roșii din pricina sîngelui”.

Șerban Anghelescu vede Paștele ca pe o sărbătoare a primenirii.

„De ce trebuie ciocnit oul în vârf ?”

„Se spune că oul poate fi ciocnit în trei feluri. În vârf, în fund sau în lateral. Sunt toate admise, doar că e clasic, vârf contra vârf. Nici o credință nu-mi vine acum în minte să spună că e o relație între spargerea oului în vârf și Înviere. Bine, spargerea oului sigur că poate să semene cu ecloziunea, să însemne o nouă apariție. Poate în acest sens ar fi vorba de viață de înviere”, crede Șerban Anghelescu.

El a spus însă o istorie religioasă care își pune pecetea asupra acestei perioade pascale: ”Dar aici e de spus altă poveste foarte frumoasă și bineînțeles incredibilă, nu? pentru cei neinițiați. După moartea lui Isus Cristos, evreii petreceau cu ouă fierte și o ciorbă de cocoș. Și zic ei: o să fie Înviere când cocoșul din ciorbă o învia și ouăle se vor înroșii. Și la vorbele lor, cocoșul învie și îi stropește pe față pe toți comesenii și ouăle se înroșesc”.

Interviul cu Șerban Anghelescu, în curând, pe HotNews.ro.

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO | Imagini teribile în București! O macara s-a prăbușit peste o mașină

Publicat

in

De

O macara s-a prăbușit peste o mașină parcată lângă o benzinărie, în Capitală. Din primele informații, nu era nicio persoană în autoturism.

Totul s-a întâmplat pe Șoseaua Giurgiului din Capitală. Din primele informații, ar fi vorba de o lucrare în zonă, la niște țevi, potrivit digi24.ro.

Automacaraua, în timp ce ridica un container de gunoi, a căzut peste o mașină care era parcată. Din fericire, nu se afla nimeni în interior.

Șoferul de pe automacara a făcut atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale. El a fost dus de un echipaj SMURD la spital.

Pompierii încearcă să îndepărteze macaraua și mai apoi, cei care făceau lucrări, să vadă cum a fost posibil incidentul, fiind foarte aproape și de pompele de benzină.

content-image

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend