Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

VIDEO Casa Albă scoate tot arsenalul și amenință: ‘Dacă Rusia atacă Ucraina, va deveni un paria pentru comunitatea internaţională’

Publicat

in

Sancţiunile internaţionale promise de occidentali dacă preşedintele rus, Vladimir Putin, decide să trimită trupe pentru a invada Ucraina vor face din Rusia un “paria”, a avertizat vineri un înalt responsabil de la Casa Albă, notează AFP.

“Ea ar deveni un paria pentru comunitatea internaţională”, le-a declarat jurnaliştilor consilierul adjunct la securitate naţională pentru economie internaţională al Casei Albe, Daleep Singh, scrie agerpres.ro.

Citește și: Germania explică de ce nu dă armament Ucrainei: ‘Trecutul istoric ne împiedică’

În plus, Rusia ar fi “izolată de pieţele financiare mondiale şi lipsită de cele mai sofisticate aporturi tehnologice”, a precizat el înainte de a adăuga că Statele Unite sunt “pregătite” în cazul utilizării de către Rusia a resurselor energetice ca pârghie de presiune.

“Am luat măsuri (…) pentru a ne coordona cu cei mai mari consumatori de energie şi producători de energie pentru a ne asigura că avem aprovizionare continuă cu energie şi pieţe stabile de energie”, a susţinut Daleep Singh.

Citește și: VIDEO Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko sfidează Occidentul: ‘Sancțiunile nu vor putea să ne sufoce. Sunt ilegale’

Washingtonul a afirmat deja că gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania pe mare, nu va intra în funcţiune dacă Moscova va ataca Ucraina.

În cursul aceleiaşi conferinţe de presă, consilierul Casei Albe pentru securitate cibernetică, Anne Neuberger, a acuzat Rusia că este “responsabilă” pentru ultimele atacuri cibernetice care au vizat marţi mai multe site-uri militare oficiale ucrainene şi de la două bănci de stat, atacuri pentru care Kremlinul a negat orice responsabilitate.

Citește și: ULTIMA ORĂ După explozia puternică de la Donețk, Vladimir Putin a dat ordinul .

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ChatGPT, chemat în instanță în Austria din cauza „halucinațiilor” sale

Publicat

in

De

​Asociaţia vieneză de protecţie a vieţii private NOYB a anunţat luni că a intentat un proces în Austria împotriva programului de inteligenţă artificială generativă ChatGPT deoarece acesta „divaghează” şi nici chiar editorul său, OpenAI, „nu îl poate opri”, potrivit unui comunicat citat de AFP și Agerpres.

ChatGPT si OpenAIFoto: Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aceste tipuri de instrumente „inventează cu regularitate răspunsuri”, subliniază în comunicat NOYB (acronim pentru „None of Your Business”, tradus ca „Nu e treaba ta”). Faptul că sistemele A.I. bazate pe modele de limbaj generative pre-antrenate, precum ChatGPT, oferă răspunsuri fictive este unul arhicunoscut, aceste afirmații false ale modelelor fiind cunoscute colocvial sub denumirea de „halucinații”.

Asociația vieneză notează că, atunci când a întrebat ChatGPT despre data naşterii fondatorului NOYB, Max Schrems, chatbot-ul „a oferit sistematic informaţii false”, în loc să recunoască faptul că nu ştie. „Dacă un sistem nu poate oferi rezultate corecte şi transparente, acesta nu poate fi folosit pentru a genera date despre persoane. Tehnologia trebuie să respecte legea, nu invers”, insistă avocata Maartje de Graaf, citată în comunicat.

Acest lucru este pur şi simplu „inacceptabil”, conform NOYB, care subliniază că Regulamentul general european privind protecţia datelor (GDPR) prevede obligaţia de acurateţe.

NOYB afirmă de asemenea că firma OpenAI „a refuzat cererea reclamantului de a corecta sau şterge eroarea, susţinând că este imposibilă” și că „dezvăţarea” AI este de fapt o problemă crucială din jurul tehnologiei.

NOYB acuză compania din spatele ChatGPT că ascunde sursele sale de informații

Asociația vieneză mai acuză OpenAI că nu a răspuns cererii asociaţiei de acces la datele şi sursele sale de informaţii, încălcând din nou legea. În plângerea sa, NOYB, care a devenit de la crearea sa în 2018 spaima giganţilor tehnologici, solicită Autorităţii austriece pentru protecţia datelor să deschidă o investigaţie şi să impună o amendă companiei californiene.

Lansat în noiembrie 2022 şi finanţat de Microsoft, ChatGPT a fost luat cu asalt de utilizatorii impresionaţi de capacitatea sa de a livra eseuri, poezii sau traduceri în câteva secunde. Dar, date fiind riscurile, au fost lansate proceduri în mai multe ţări.

Italia a blocat temporar accesul la site-ul ChatGPT în martie 2023, în timp ce autoritatea franceză de reglementare (CNIL) a început să examineze o serie de plângeri. De asemenea, a fost înfiinţat un grup de lucru european pentru a încuraja cooperarea.

„Rămâne de văzut unde ne va duce acest lucru”, a transmis NOYB, care este în prezent sceptică în legătură la eforturile autorităţilor de a reglementa inteligenţa artificială.

Citeste mai mult

NATIONAL

Franța: Poliția l-a chemat pe Gerard Depardieu la secție pentru a fi reținut și interogat

Publicat

in

De

Actorul francez Gérard Depardieu a fost convocat luni pentru a fi dus în custodie la sediul poliției judiciare din Paris, unde urmează să fie interogat în legătură cu acuzațiile de agresiune sexuală, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliției.

Gerard DepardieuFoto: Agerpres/AP

Gigantul cinematografiei franceze, care a fost deja acuzat de viol și agresiune sexuală într-un alt caz, este vizat de două plângeri din partea a două femei care îl acuză de agresiune sexuală.

O scenografă care a lucrat în echipa filmului „Les Volets Verts”, regizat de Jean Becker, l-a acuzat pe acesta că a agresat-o sexual în 2021.

Femeia a depus o plângere în februarie 2024 pentru agresiune sexuală, hărțuire sexuală și abuz sexist.

Investigațiile au fost încredințate districtului 3 al poliției judiciare din Paris. Faptele datează din septembrie 2021 și ar fi avut loc într-un conac privat din Paris.

Potrivit relatării făcute de actriță ziarului Mediapart, actorul ar fi făcut o serie de remarci obscene în timpul filmărilor, iar ulterior „a apucat-o brutal” și „i-a pipăit talia, abdomenul, până la sâni”.

Cealaltă plângere a fost făcută de o fostă asistentă de pe platoul de filmare, care l-a acuzat pe Gérard Depardieu de agresiune sexuală în 2014.

Actorul a mai fost acuzat din 2020 de viol și agresiune sexuală asupra unei tinere actrițe, Charlotte Arnould.

Actrița Hélène Darras a depus și ea o plângere împotriva lui pentru agresiune sexuală în timpul filmărilor în 2007, dar aceasta a fost respinsă de Parchetul din Paris din cauză că a intervenit prescripția.

În Spania, Depardieu este, de asemenea, ținta unei plângeri depuse de jurnalistași scriitoarea Ruth Baza, care îl acuză că a violat-o în 1995. “Niciodată, niciodată, nu am abuzat de o femeie”, a declarat actorul în vârstă de 75 de ani într-o scrisoare deschisă publicată în Le Figaro în octombrie 2023, referindu-se la acuzațiile lui Charlotte Arnould.

Referințe:

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend