Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

‘Război’ diplomatic pe toate fronturile – Blinken va discuta din nou cu Lavrov despre situaţia din Ucraina

Publicat

in

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a anunţat că va discuta, sâmbătă, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, într-o nouă încercare de a preveni o posibilă invazie rusă a Ucrainei, anunță news.ro.

“Continuăm să vedem semne foarte îngrijorătoare ale escaladării Rusiei, inclusiv sosirea de noi soldaţi la graniţele Ucrainei”, a declarat Blinken, într-o conferinţă de presă, sâmbătă, în Fiji, informează lefigaro.fr.

Tot sâmbătă, preşedintele american Joe Biden şi cel francez, Emmanuel Macron, vor discuta cu omologul lor rus Vladimir Putin.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Favoritul numărul șase, eliminat în sferturi la ATP Roma – Tabloul complet al semifinalelor

Publicat

in

Stefanos Tsitsipas a fost eliminat în sferturile turneului ATP de la Roma, după ce a fost învins în trei seturi de Nicolas Jarry, scor 6-3, 5-7, 4-6.

Stefanos TsitsipasFoto: Matthieu Mirville/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Stefanos Tsitsipas, învins de Nicolas Jarry în sferturi la Roma

Stefanos Tsitsipas a fost oprit în sferturile turneului ATP de la Roma.

Cap de serie numărul șase la Foro Italico, jucătorul grec a cedat în trei seturi în fața lui Nicolas Jarry (21), la capătul unui meci ce a durat două ore și 42 de minute.

Tsitsipas a reușit destul de ușor să câștige primul set, însă a fost întors surprinzător de sportivul din Chile, care și-a adjudecat prezența în careul de ași de la Roma.

În semifinale, Nicolas Jarry îl va întâlni pe Tommy Paul (14), cel care a trecut în sferturi de Hubert Hurkacz (7), scor 7-5, 3-6, 6-3.

ATP Roma, rezultatele din sferturi

Alejandro Tabilo (29) – Zhizhen Zhang 6-3, 6-4

Alexander Zverev (3) – Taylor Fritz (11) 6-4, 6-3

Stefanos Tsitsipas (6) – Nicolas Jarry (21) 6-3, 5-7, 4-6

Hubert Hurkacz (7) – Tommy Paul (14) 5-7, 6-3, 3-6

>> OPINIE Cum „s-a stins flacăra”, chiar după meciul carierei, pentru jucătorul care nu s-a speriat de Federer, Nadal și Djokovic

ATP Roma, tabloul semifinalelor

Alejandro Tabilo (29) – Alexander Zverev (3)

Nicolas Jarry (21) – Tommy Paul (14)

ATP Roma are loc în perioada 8-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de 7.877.020 € și face parte din categoria „ATP 1000”. Campionul en-titre este Daniil Medvedev.

Citeste mai mult

NATIONAL

Valentin Lazea a intrat tare peste Guvern, din cauza facilităților care se cer: Nota vine după campanie electorală

Publicat

in

Adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă că altcineva va achita nota de plată, a afirmat, marţi, economistul-şef al Băncii Naţionale a României (BNR), Valentin Lazea, la conferinţa anuală a AAFBR.

“Eu mă întreb: cei care acum solicită noi facilităţi fiscale, salarii, nu ştiu ce, ştiind bine în mintea lor că anul viitor va urma o corecţie, la ce se aşteaptă? Adică, chiar aşa, ei îşi închipuie, cei care solicită acum repede, că e an electoral, îşi închipuie că ei nu vor plăti cu atât mai mult anul viitor? Speră ei că la anul nota de plată va fi achitată de alţii? Asta e întrebarea mea. Deci, a cere acum în plus scutiri, nu ştiu ce măriri şi aşa mai departe, când toată lumea ştie foarte bine că la anul va veni nota de plată, să adânceşti acum dezechilibrele, mi se pare o speranţă deşartă că va fi altcineva care va plăti şi tu vei scăpa de nota de plată”, a spus Lazea.

La rândul său, Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank România, a fost de părere că în următoarele luni va avea loc o renegociere a traiectoriei de ajustare a deficitului bugetar. Precedentul angajament de reducere a deficitului bugetar la 3% era în 2025 sau 2026, însă nu mai este posibil să ajungem atât de repede la acel nivel.

După alegeri urmează măsuri dure

“Cred că după alegeri problema va fi adresată. Nu cred că mai există spaţiu de amânare. Avem presiuni mari şi de la Comisia Europeană, avem presiuni şi din partea OCDE, pe bună dreptate. Adică ne-am angajat pe acest drum, trebuie să ne arătăm seriozitatea şi cred că o vom face şi sunt optimist din perspectiva asta. Cred că avem şi vom avea stabilitate politică, care este precondiţia necesară pentru a adresa reformele pe care trebuie să le facem”, a susţinut Dumitru, întrebat cât timp s-ar mai putea amâna o “aşezare fiscală”.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) a organizat, joi, conferinţa sa anuală pe tema “Drumul României spre Excelenţă prin aderarea la Elita OECD”, eveniment care a ajuns la a XVI-a ediţie.

Conferinţa AAFBR din acest an este dedicată demersului de admitere a României ca membru al OECD.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend