Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Foto + Video – Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna

Publicat

in

Etna, cel mai înalt şi cel mai activ vulcan din Europa, a erupt într-o manieră spectaculoasă joi seară, iluminând cerul nocturn din sudul Italiei prin explozii şi scurgeri de lavă incandescentă, informează Reuters.

Erupţia s-a produs în partea sud-estică a craterului acestui vulcan, la altitudinea de circa 2.900 de metri, şi a expulzat în atmosferă o coloană de fum înaltă de opt kilometri, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia, potrivit Agerpres.

Deocamdată nu au fost raportate persoane rănite.

Aeroporul din Catania, situat la poalele Muntelui Etna, şi-a continuat activitatea, precizează DPA.

Etna, un vulcan cu altitudinea de 3.330 de metri, poate să erupă într-o manieră spectaculoasă de mai multe ori pe durata unui an, aruncând jeturi de lavă şi cenuşă vulcanică peste insula mediteraneeană Sicilia. Cea mai recentă erupţie majoră a vulcanului Etna a avut loc în 1992.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ploile și frigul pun stăpânire pe România: șefa meteorologilor a făcut anunțul

Publicat

in

Ploile și frigul pun stăpânire pe România: șefa meteorologilor a făcut anunțul

Ploile și frigul revin în România. Anunțul a fost făcut de șefa ANM, Elena Mateescu.

“Sunt așteptate cantități importante de apă, fiind vorba despre valori de 15-25 de litri pe metrul pătrat. Izolat, peste 40 de litri pe metrul pătrat, pe secvențe scurte de timp.

Chiar și în Capitală așteptăm averse, posibil și descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 45-50 de km/h.

Vorbim despre o vreme ușor mai rece pentru această perioadă. Cu mici variații, în prima jumătate a săptămânii, maximele vor fi cuprinse între 14 și cel mult 22 de grade”, a spus Elena Mateescu, director ANM, la postul de televiziune Antena 3 CNN.

Ce urmează?

Pe parcursul nopţii de duminică spre luni (12/13 mai) va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

Vremea din București, în perioada 12.05.2024 ora 12:00 – 13.05.2024 ora 09:00

Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări şi vor fi perioade cu averse, putându-se acumula 10…15 l/mp, şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări (viteze la rafală în general de 35…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă de 7…9 grade, conform News.ro.

Citeste mai mult

NATIONAL

George Simion se dezlănțuie: Duşmanul nostru politic este o creatură hidoasă, şovină, numită UDMR!

Publicat

in

Liderul AUR, George Simion, a declarat duminică, la evenimentul de lansare a candidaţilor la europarlamentare desfăşurat în cetatea din Ardud, că duşmanul politic în acest judeţ este “o creatură hidoasă, şovină, numită UDMR“, relatează Agerpres.

  • Context: AUR a organizat, duminică, la cetatea Ardud din judeţul Satu Mare evenimentul de lansare a candidaţilor, în prezenţa a sute de persoane.

“Duşmanul nostru politic în acest judeţ şi la nivel naţional este o creatură hidoasă, şovină, numită UDMR. Fraţii noştri maghiari sunt conaţionalii noştri, îi iubim şi îi aşteptăm în rândurile AUR dacă se identifică cu valorile conservatoare sau în rândul altor partide de alte orientări, dar nu dorim ghetoizarea politică a cetăţenilor maghiari şi în fond şi la urma urmei UDMR-ul este pentru etnicii maghiari ceea ce pentru etnicii români este PSD-ul şi PNL-ul. Sunt cei care au furat, cei care au distrus, cei care şi-au bătut joc de toţi cetăţenii României, indiferent de etnie, a declarat George Simion.

Simion: „Ne dorim pace”

El a afirmat, pe de altă parte, că la începutul anului trecut în România existau 800.000 de angajaţi la stat iar acum ar fi peste 1,2 milioane de bugetari, angajaţi politic.

“Împreună trebuie să luptăm pentru o Europă a naţiunilor, o Europă creştină, o Europă care să nu fie călcată în picioare, o Europă care să poată să se autosusţină economic împotriva duşmanilor de pretutindeni atâta timp cât înţelegem că pe această cetate şi tot Ardealul steagul tricolor şi steagul Românesc este sus şi aşa va rămâne. Ne dorim pace, cooperare şi o luptă comună împotriva duşmanilor noştri comuni”, a transmis liderul AUR.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend