Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Reorganizarea Ministerului Finanțelor: Apare o nouă direcție în ANAF: Școala de Fiscalitate / Soluționarea Contestațiilor se mută la Minister / Vama se separă de ANAF (proiect)

Publicat

in

​Proiectul de reorganizare al Finanțelor postat vineri pe site-ul instituției confirmă trecerea Direcției de Soluționare a Contestațiilor la Ministerul Finanțelor (măsură care va ajuta mult mediul de afaceri), dar și separarea Vămii de ANAF. Proiectul de reorganizarea mai cuprinde înființarea unei noi structuri în cadrul ANAF, respectiv Școala de fiscalitate, care să funcționeze la nivel de direcție.

Ce schimbări majore sunt incluse în document:

  • Preluarea activității de soluționare a contestațiilor formulate împotriva titlurilor de creanță, precum si a altor acte administrativ-fiscale emise de organul central fiscal, preluarea posturilor si personalului aferent acesteia de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili si direcțiile generale regionale ale finanțelor publice la Ministerul Finanțelor;
  • Stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul propriu al Ministerului Finanțelor la 2001 posturi exclusiv demnitarii;
  • Înființarea a două posturi de secretar de stat \ținând seama de necesitatea coordonării desfășurării la nivelul ministerului a unor activități suplimentare;
  • Înființarea Serviciului coordonarea și monitorizarea implementării componentei Ministerului Finanțelor din PNRR. Componenta MF din PNRR – Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii – cuprinde un număr de 5 reforme și 8 investiții, cu un buget total de 371,8 mil. euro;
  • Stabilirea numărului maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agenției si structurile subordonate la 22.244, inclusiv presedintele, vicepresedinții si posturile aferente cabinetelor demnitarilor;
  • Înființarea unei noi structuri în cadrul ANAF, respectiv Școala de fiscalitate, care să funcționeze la nivel de direcție. Modificarea se va realiza cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat ANAF și în fondurile alocate.

Vezi aici proiectul integral.

Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Laurențiu Reghecampf l-a chemat pe Dan Alexa la procesul împotriva Prodancăi! Antrenorul îi cere fostului său prieten să recunoască amantlâncul

Publicat

in

De

Ion Luca Caragiale a avut o aventură cu soția unui celebru actor: ‘Coane, am înţeles să-mi iei nevasta, dar şi halatul, şi papucii?!’

Citeste mai mult

NATIONAL

A fost inventat plasticul care se autodistruge. Materialul conține o specie de bacterii

Publicat

in

De

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a reuşit să conceapă un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfârşitul duratei sale de viaţă utilă, aducând astfel o rază de speranţă în faţa uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic, transmite EFE, preluată de Agerpres.

plasticFoto: Dreamstime

“Plasticul viu”, aşa cum îl definesc cercetătorii într-un studiu publicat marţi în jurnalul Nature Communications, este un material moale din poliuretan termoplastic ce poate fi utilizat la producţia de încălţăminte, covoraşe, perne sau spumă cu memorie.

O bacterie inclusă în procesul de fabricație

Materialul este compus din spori bacterieni ai unei tulpini de Bacillus subtilis, o bacterie comună din sol care, atunci când este expusă la nutrienţii prezenţi în compost, germinează şi descompune acest material plastic, la sfârşitul ciclului său de viaţă. „Aceasta este o proprietate inerentă a acestor bacterii”, a explicat unul dintre autorii studiului, Jon Pokorski, profesor de nanoinginerie la Universitatea din California, San Diego, Statele Unite.

Oamenii de ştiinţă au folosit spori bacterieni datorită rezistenţei lor la condiţii dure de mediu. Spre deosebire de sporii fungici, care au o funcţie reproductivă, sporii bacterieni posedă un scut proteic protector ce le permite bacteriilor să supravieţuiască în stare vegetativă.

Pentru a fabrica noul plastic biodegradabil, cercetătorii au introdus spori de Bacillus subtilis şi granule de poliuretan termoplastic într-o maşină de presare, în care cele două componente au fost amestecate şi topite la 135 de grade Celsius. Cercetătorii au evaluat ulterior biodegradabilitatea materialului rezultat, plasându-l pe resturi de compost biologic activ şi steril, la 37 grade Celsius, cu o umiditate relativă de 44-55%. Apa şi alţi nutrienţi din compost au declanşat germinarea sporilor în plastic, care a fost biodegradat în proporţie de 90% în termen de cinci luni.

„Este puţin probabil ca majoritatea acestor materiale plastice să ajungă în instalaţii de compostare bogate în microbi. Aşadar, această capacitate de a se autodegrada într-un mediu fără microbi suplimentari face ca tehnologia noastră să fie şi mai viabilă”, a declarat Pokorski, citat într-un comunicat.

Producția la scară industrială, următorul pas

Cercetătorii admit că nu au studiat încă rămăşiţele materialului degradat, dar cred că sporii bacterieni persistenţi din acesta ar fi inofensivi, deoarece Bacillus subtilis este o tulpină folosită în probiotice şi, în general, este considerată inofensivă pentru oameni şi animale şi chiar benefică pentru sănătatea plantelor.

În acest studiu, sporii bacterieni au fost modificaţi pentru a rezista la temperaturile ridicate necesare pentru producerea polimerului. „Evoluăm celulele din nou şi din nou, până când ajungem la o tulpină optimizată pentru a tolera căldura”, a explicat un alt autor al studiului, Adam Feist, cercetător la aceeaşi universitate.

Deşi studiul actual se concentrează pe producţia unei cantităţi reduse din noul material plastic, la scară de laborator, pentru a analiza viabilitatea acestuia cercetătorii lucrează în prezent la optimizarea procesului de producere la scară industrială a plasticului care se autodistruge la sfârşitul duratei sale de viaţă utilă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend